(18.40 hodin)
(pokračuje Buzková)

Ptám se pana poslance Pilipa, zda si přeje v tuto chvíli vystoupit se závěrečným slovem. Nepřeje. Pan zpravodaj? Také ne. Chvíli počkám. Já vás mezitím na žádost z pléna všechny odhlásím a prosím o novou registraci.

Pan zpravodaj si ještě přeje vystoupit. Má možnost.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, přiznám se, že jsem velmi překvapen návrhem na zamítnutí, který pan kolega Starec mohl podat při jednání hospodářského výboru a který tam nepodal. Proto bych očekával od pana poslance, že uvede také relevantní důvody pro návrh na zamítnutí, které tady bohužel nezazněly. Já osobně bych rád slyšel z jeho úst, co ho vedlo k tomuto radikálnímu názoru a ke změně stanovisek, která v jeho osobě nastala.

Proto ho vaším prostřednictvím, paní předsedající, vyzývám, aby zdůvodnil svůj návrh na zamítnutí, protože mi nejsou známy žádné důvody, ani při projednávání ve výboru, které by vedly k tak radikálnímu řešení dané situace. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Nicméně, pane zpravodaji, musím vás upozornit, že pokud jste se chystal vyzvat pana poslance Starce, aby zdůvodnil svůj návrh na zamítnutí, měl jste tak učinit v průběhu rozpravy. Rozprava byla ukončena, takže i kdyby snad pan poslanec Starec chtěl takovéto zdůvodnění přednést, já mu prostě v tuto chvíli nedám slovo.

 

Budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí, který přednesl pan poslanec Starec, a to v hlasování pořadové číslo 59, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 59 tento návrh nebyl přijat, když ze 121 přítomných se 36 vyslovilo pro a 76 bylo proti. S návrhem na zamítnutí nebyl vysloven souhlas.

 

Budeme pokračovat podrobnou rozpravou, kterou zahajuji, a ptám se, kdo se do ní hlásí. Pakliže se do podrobné rozpravy nikdo nehlásí, podrobnou rozpravu končím, a tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vzhledem k tomu, že další bod schváleného pořadu schůze, kterým je školský zákon, je poměrně dlouhou a složitou materií, nebudu zahajovat jeho projednávání dnes. Dnes se chystám ukončit jednání. Budeme pokračovat zítra v 9.00 hodin. Pakliže není pevně zařazen jiný bod - pokud se nemýlím, tak není - budeme zítřejší jednání zahajovat právě tímto školským zákonem.

Ještě než ukončím dnešní jednání, zaznamenala jsem procedurální přihlášku pana poslance Karla Vymětala.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji, paní předsedající. Chtěl jsem navrhnout, aby se třetí čtení tohoto zákona o veřejných zakázkách, tj. bod 68, vzhledem k tomu, že nepadly žádné pozměňovací návrhy, zařadil teď hned k projednání, a je možné tento tisk ukončit.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, to je sice zajímavé, ale já si myslím, že jsem již řekla poměrně hodně k tomu, že budeme dnes končit, a celá řada poslanců opustila jednací sál. Obávám se, že v takovémto případě by asi nebylo zcela korektní v tomto projednávání pokračovat. Rozhodně je možné o této věci rozhodnout zítra ráno. Já bych se velmi přikláněla k tomu, aby se to udělalo tímto způsobem.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji, paní předsedající. Svůj návrh tedy stahuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane poslanče. Končím dnešní jednání. Budeme pokračovat zítra v 9.00 hodin.

 

(Jednání skončilo v 18.45 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP