(16.30 hodin)
(pokračuje Nečas)

Žádná obstrukce se konat nebude v případě, že nebudou zpochybňující hlasování.

Znovu opakuji: zítra v odpoledních hodinách se sejde výbor pro obranu a bezpečnost, aby vyhověl rozhodnutí Poslanecké sněmovny z dnešního odpoledne.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane zpravodaji. Tento návrh zákona byl původně přikázán třem výborům, nejen výboru pro obranu a bezpečnost. Jedná se o vrácení návrhu zákona výborům k projednání.

Můžeme přistoupit k hlasování. Odhlásil jsem vás, prosím, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Rozhodneme hlasováním o námitce proti postupu předsedajícího.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 52. Kdo je pro tuto námitku, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro 80, proti 87. Konstatuji, že s touto námitkou nebyl vysloven souhlas, tudíž postup předsedajícího byl shledán jako správný.

 

V tuto chvíli končím projednávání tohoto návrhu zákona.

Slovo má předseda poslaneckého klubu ČSSD.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Hlásil jsem se v rámci toho návrhu zákona, jak jsem vám avizoval před malým okamžikem.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím, hovořte do mikrofonu, nebudu to brát jako neúctu k předsedajícímu, byť k němu hovoříte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Dámy a pánové, před malou chvíli jsem informoval pana místopředsedu, že se chci přihlásit ještě v rámci tohoto návrhu zákona. Hlásil jsem se ze svého místa, protože jsem chtěl předložit návrh usnesení, který se týká rozhodnutí Poslanecké sněmovny, ve kterém vrátila návrh tohoto zákona k projednání ve výborech.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Potvrzuji, přiznám se, že mi uniklo, že to má být vystoupení v rámci tohoto bodu. Myslel jsem, že po skončení tohoto bodu. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Pane místopředsedo, v tuto chvíli bych si dovolil navrhnout usnesení, v němž by Poslanecká sněmovna stanovila termín pro projednání tohoto návrhu zákona ve výborech. Navrhuji, aby Poslanecká sněmovna stanovila tento termín do pátku 3. května.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: To je procedurální návrh, který je nezvyklý, nicméně si myslím, že je hlasovatelný. Prosím pana navrhovatele.

 

Ministr obrany ČR Jaroslav Tvrdík: Navrhovatel souhlasí se zkrácenou lhůtou pro projednání a současně vítá, že bude moci poslancům znovu vyjasnit na případných konferencích či seminářích význam nákupu nadzvukových stíhacích letounů.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Toto je procedurální návrh, o kterém rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 53, které jsem zahájil. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 179 pro 121, proti 36. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Teď již mohu tento bod ukončit.

Kolega Kohlíček se hlásí s procedurálním návrhem.

 

Poslanec Jaromír Kohlíček: Vážený pane předsedající, milé kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych vás oslovil s procedurálním návrhem. Předmětem mého procedurálního návrhu je bod 40 našeho programu jednání. Je to Aarhuská smlouva, sněmovní tisk 1012.

Vzhledem k výsledku, jaký byl při projednávání v zahraničním výboru, vzhledem ke stupni zapracování požadavků této smlouvy do našich zákonných norem navrhuji, aby byl tento bod vyřazen z programu jednání této schůze.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Toto je procedurální návrh, o kterém rozhodneme bez rozpravy hlasováním s pořadovým číslem 54, které jsem v tuto chvíli zahájil. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro 103, proti 63. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem je bod

 

11.
Návrh poslanců Miloslava Vlčka, Hany Orgoníkové, Bohuslava Sobotky
a Ladislava Korbela na vydání zákona o některých podmínkách
ochrany vnitřního trhu a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 1027/ - druhé čtení

 

Nejprve vás chci informovat, že poslanec Ladislav Korbel stáhl svůj podpis pod tímto návrhem zákona. Jeho dopis z 22. února t. r. byl předán všem poslaneckým klubům.

O úvodní slovo prosím zástupce navrhovatelů pana kolegu Miloslava Vlčka.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP