(16.40 hodin)
(pokračuje Výborný)

Avšak jak všichni dobře víme, volební zákony podléhají ústavně naprosto jinému režimu projednávání než každý jiný zákon, a proto ústavně právní výbor dospěl k závěru, že by tyto volební zákony měly být projednávány zvlášť, abychom v souvislosti s tímto obrovským tiskem nepodrobili onomu zvláštnímu ústavnímu režimu projednávání celého tohoto tisku.

Děkuji za pozornost a doporučuji, abyste tyto návrhy podrobili hlasování tak, že vezmete v úvahu, že se jedná o konsensuální názor výboru.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Slovo má pan kolega Hönig.

 

Poslanec Pavel Hönig: Vážený pane předsedající, vážená sněmovno, dovoluji si přednést krátký pozměňovací návrh. Je to k části 12, změna zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků. § 99 se mění takto: Pro daňové řízení se použijí ustanovení zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní řád).

Krátké zdůvodnění. Uvedený pozměňovací návrh sjednocuje způsob provádění řízení před jednotlivými správními orgány. Z hlediska předpokládaného správního soudnictví není možné, aby různé správní orgány postupovaly různým způsobem. Uvedeným problémem se zabýval i Ústavní soud, kde převládá názor, že současný způsob řízení přes správce daní je nepřijatelný.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Slovo má pan kolega Chobot.

 

Poslanec František Chobot: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já jsem si dovolil k projednávanému tisku 1160 vám předložit do lavic dvě stránky strojopisného textu a žádám, aby byl zařazen jako pozměňující návrh. Proto ho nebudu číst, abych tím nezdržoval.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, tak se skutečně stalo. Pan poslanec Talíř má slovo.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, já si dovoluji přičinit také pozměňovací návrh, který se týká části 21 projednávaného zákona, a to zákona 20/1987 Sb., o státní památkové péči. Chtěl bych připomenout, že tato sněmovna přednedávnem projednávala nový památkový zákon, který vrátila vládě k přepracování, nicméně v předloženém návrhu zákona se některé principy této vrácené předlohy objevují znovu. Já si dovoluji přednést pozměňovací návrhy, které by ponechávaly památkový zákon ve stávajícím stavu.

Konkrétně mám čtyři pozměňovací návrhy, z nichž první zní: V § 1 a celém dalším textu se vypouští text "odborná organizace Státní památkové péče" a ponechává se původní znění.

Druhý pozměňovací návrh, který s tím souvisí: V § 32 zákona č. 20/1987 ve stávajícím znění se v odstavci 3 text "odborná organizace Státní památkové péče" nahrazuje textem "ústřední organizace Státní památkové péče".

Třetí pozměňovací návrh, který s tím také souvisí, zní: Ve vládním návrhu zákona se vypouští bod 87, čili ponechává se § 33 stávajícího zákona.

Čtvrtý pozměňovací návrh: Ve vládním návrhu zákona se vypouští bod 27, to znamená ponechává se původní znění § 14 odst. 6 s tím, že slova "okresní úřad" se nahrazují termínem "obecní úřad s rozšířenou působností".

Tento text je návrhem krajů a já jsem si ho dovolil osvojit.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Slovo má pan poslanec Macháček.

 

Poslanec Antonín Macháček: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přednesl jeden pozměňovací návrh. Vzhledem k tomu, že jsme minulý týden schválili tisk 1100, ve kterém došlo k odhlasování změny názvu z Finanční prokuratury na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, je třeba, aby se tato změna promítla i do předmětného sněmovního tisku 1160, takže navrhuji, aby se slova "Finanční prokuratura" nahradila slovy "Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových". Tuto změnu ve všech gramatických pádech promítnout v části 8, 11, 16, 20, 37 a 118.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Kdo další se hlásí do podrobné rozpravy? Pan poslanec Martínek má slovo, poté pan poslanec Hrnčíř.

 

Poslanec Radko Martínek: Vážený pane předsedající, jen připomínám, co jsem již říkal na konci minulého projednávání, že jsem dal písemně pozměňovací návrh k tisku 1160. Prosím, aby byl zařazen do pozměňovacích návrhů.

Vzhledem k tomu, že pan kolega Chobot dnes podal návrh, tak zároveň sděluji, že stahuji z projednávání následující body svého návrhu, to znamená toho, který byl poslán písemně, a to v části 118, to je článek 118, stahuji návrh týkající se bodu 10 a 11 v obou částech pozměňovacího návrhu a bodu 12, dále v části 118, článek 118, stahuji úpravy umístěné mezi body 11 a 12 ve znění "zrušuje bod 12" a dosavadní body 13, 14, 15 a 16 se označují jako body 12, 13, 14 a 15. To je jedna část.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP