(18.20 hodin)
(pokračuje Špidla)

To je podstatné, to je klíčové. Že to není lehká záležitost a že to není snadné rozhodování, o tom není pochyb, ale konstatuji, že se jedná o příspěvek na činnost, nikoliv na plné financování činnosti. Na tento příspěvek není právní nárok a my jsme se velmi snažili, velmi jsme usilovali o to, aby prostředky byly rozděleny s maximální efektivností.

Dovolte mi, abych na závěr konstatoval, že pracovní skupiny, které rozhodují a posuzují tyto jednotlivé projekty, nejsou úřednickými skupinami, působí v nich řada osob z nevládní neziskové sféry. Nikdy jsem se nesetkal s případem, který by vyvolával vážné pochybnosti, že nebylo postupováno uváženě. Otázka, zda domov uzavřít, nebo neuzavřít, je otázka, která s tím případem a s dotací nesouvisí, alespoň v tento okamžik, protože nepochybně bude ta věc dále podrobně posuzována. Znovu říkám, že není naším cílem prostřednictvím finanční dotace znemožnit činnost jakémukoliv projektu, který je potřebný a dobrý. Pokud usoudíme, že projekt nemá potřebnou kvalitu, v takovém případě to ve svém rozhodnutí sdělujeme zcela věrohodně a takový projekt nefinancujeme právě z těchto důvodů. To je vše.

Znovu vám říkám, a říkám to zcela jasně, že prostředky na poskytování dotací pro nevládní neziskové organizace byly sníženy z 950 na 830 milionů.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Vzhledem k tomu, že je 18.22 hodin, byla tato interpelace poslední. Dámy a pánové, tím končím projednávání bloku interpelací a končím dnešní jednání.

Budeme pokračovat zítra, to je v pátek 22. 3., bodem 59 schváleného pořadu schůze, kterým je sněmovní tisk 1213.

 

(Jednání skončilo v 18. 23 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP