(12.20 hodin)
(pokračuje Buzková)

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Břetislav Petr. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1228/2.

Dávám slovo pravděpodobně s procedurálním návrhem panu poslanci Koudelkovi.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážená paní místopředsedkyně, vážená sněmovno, zpochybňuji poslední hlasování, kdy jsem hlasoval "ano" a nerozsvítilo se světélko. Na sjetině mám křížek. Zpochybňují hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Koudelka vznesl procedurální námitku proti poslednímu hlasování, o které rozhodneme v hlasování pořadové číslo 250.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s touto procedurální námitkou. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 250 tento návrh byl přijat, když se pro něj ze 155 vyslovilo 113 a 11 bylo proti.

 

Budeme opakovat hlasování o procedurálním návrhu, který přednesla paní poslankyně Sehnalová.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 251 a ptám se, kdo souhlasí s návrhem na pevné zařazení těchto bodů. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 251 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 156 vyslovilo 73 a 58 bylo proti.

 

Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1228/2. Otevírám rozpravu a ptám se, kdo se do ní hlásí. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Pan ministr si přeje přednést závěrečné slovo, takže hovoří ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr.

 

Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Vážená paní místopředsedkyně, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dámy a pánové, dovolte mi ve třetím čtení uvést vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 1228.

Návrh zákona by projednán v garančním hospodářském výboru. Hospodářský výbor návrh doporučil s pozměňovacím návrhy, s nimiž souhlasím. V rámci druhého čtení byl přednesen během podrobné rozpravy další pozměňovací návrh pana poslance Vojíře, který též akceptuji. Všechny pozměňovací návrhy povedou ke zpřesnění předloženého návrhu zákona.

Vážená paní předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, děkuji vám za pozornost, kterou jste věnovali projednávání tohoto zákona, a věřím, že po posouzení navržených úprav budeme moci dnes tento zákon rovněž přijmout. Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Uděluji slovo zpravodaji panu poslanci Petrovi.

 

Poslanec Břetislav Petr: Vážená paní místopředsedkyně, vládo, dámy a pánové, procedura hlasování je naprosto jednoduchá. Doporučuji, abychom v prvním bodě hlasovali o bodu A, to jsou všechny pozměňovací návrhy hospodářského výboru, posléze abychom hlasovali o bodu B, což je pozměňovací návrh pana poslance Vojíře, a vzápětí o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano. Prosím, o pozměňovacích návrzích uvedených pod bodem A najednou, nebo zvlášť?

 

Poslanec Břetislav Petr: Najednou, já jsem říkal jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já jsem vám špatně rozuměla. Promiňte, pane poslanče. Myslím, že toto je natolik jednoduchá procedura, že není ani třeba ji zvlášť schvalovat.

 

Myslím, že můžeme nejprve hlasovat o pozměňovacích návrzích uvedených pod písmenem A. Stanovisko zpravodaje souhlasné, ministra souhlasné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 252 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 252 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 156 vyslovilo 136 a nikdo nebyl proti.

 

Nyní můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod bodem B. Stanovisko zpravodaje souhlasné, ministra souhlasné.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 253, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 253 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 pro vyslovilo 105 a 10 bylo proti.

 

Konstatuji, že s tímto návrhem také byl vysloven souhlas. Můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1228, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 254, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 254 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 136 a nikdo nebyl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Vážená paní předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte, abych vám poděkoval za pragmatický přístup a schválení všech tří novel předložených zákonů. Děkuji. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Paní poslankyně, páni poslanci, vzhledem k tomu, že se množí dotazy na další projednávání návrhů ve třetím čtení, které se budou projednávat dnes dopoledne, sděluji, že se budou projednávat ty návrhy, které jsou k projednání připraveny, a to v pořadí 87, 88, 89, 99, 93 a 97.

 

V tuto chvíli se budeme zabývat bodem

 

87.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 85/1996 Sb.,
o advokacii, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1102/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr spravedlnosti Jaroslav Bureš a za omluveného zpravodaje ústavně právního výboru Milana Zunu pan poslanec Dalibor Matulka. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisk 1102/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Žádnou přihlášku do rozpravy ve třetím čtení nemám. Pan ministr si přeje vystoupit? Není tomu tak. Prosím tedy pana zpravodaje, aby přednesl návrh procedury.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Dámy a pánové, v tisku 1102/2 jsou obsaženy pozměňovací návrhy jak ústavně právního výboru, to je souhrn pozměňovacích návrhů označených pod písmenem A, tak pozměňovací návrhy, které byly předneseny v rámci druhého čtení, a to jsou pozměňovací návrhy pod písmeny B, C, D, E a F.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP