(12.10 hodin)

Poslanec Karel Vymětal: Nyní můžeme hlasovat o všech ostatních návrzích.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím o stanoviska. (Zpravodaj doporučuje, ministr doporučuje.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 244 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 244 byl tento návrh přijat, když se pro něj z přítomných 154 vyslovilo 130 a nikdo nebyl proti.

 

Tím jsme vyčerpali všechny návrhy a přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrhu usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 21/1997 Sb., o kontrole vývozu a dovozu zboží a technologií podléhajících mezinárodním kontrolním režimům, podle sněmovního tisku 1220, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 245, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 245 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 135 a jeden byl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem je

 

84.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 22/1997 Sb.,
o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 1221/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Luděk Polášek. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1221/2.

Otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Hlásí se pan poslanec Havlíček.

 

Poslanec Jiří Havlíček: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolím si stáhnout pozměňovací návrhy pod písmenem B.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Hlásí se dále někdo do rozpravy? (Nikdo se nehlásil.) Jestliže se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Přeje-li si vystoupit pan ministr, má možnost.

 

Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Vážená paní předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi ve třetím čtení uvést vládní návrh novely zákona, kterým se mění zákon o technických požadavcích na výrobky, tisk 1221.

K předloženému návrhu zákona byly hospodářským výborem přijaty pozměňovací návrhy, které jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1221/2 pod písm. A1 až 8, které nejsou z věcného hlediska v rozporu se záměrem vládního návrhu novely. Přispívají ke zkvalitnění návrhu, a jsou tudíž pro mne plně akceptovatelné. Mohu tedy konstatovat, že aktivním přístupem zmíněného výboru bylo dosaženo účelného zpřesnění předmětného návrhu zákona.

Ve druhém čtení 12. března tohoto roku přednesl pan poslanec Havlíček dva pozměňovací návrhy, které bych býval muset nedoporučit, a jsem rád, že pan poslanec vyšel se vstřícnou iniciativou, stáhl pozměňovací návrhy, a tím usnadnil projednávání tohoto návrhu.

Na závěr bych si ještě dovolil poděkovat za vstřícnost a spolupráci a věřím, že ve třetím čtení vyslovíte s tímto návrhem zákona souhlas. Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Nyní prosím pana zpravodaje Poláška.

 

Poslanec Luděk Polášek: Vážená paní předsedající, členové vlády, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, stažením pozměňovacího návrhu se nám zjednoduší procedura. Navrhuji tedy tuto proceduru: hlasovat o pozměňovacích návrzích obsažených ve sněmovním tisku 1221/2, usnesení hospodářského výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat o návrhu procedury, a sice nejdříve o bodu A. Pochopila jsem to správně, pane zpravodaji?

 

Poslanec Luděk Polášek: Budeme hlasovat o bodu A, protože bod B byl stažen.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Nebyla ale schválena procedura. Vzhledem k tomu, že vidím námitky, bylo by asi lepší proceduru schválit.

 

Poslanec Luděk Polášek: Měli bychom tedy hlasovat o stažení bodu B. Stanoviska jsou souhlasná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Rozhodneme tedy o tom v hlasování pořadové číslo 246, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 246 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 124 a jeden byl proti.

 

Poslanec Luděk Polášek: Druhé, konečné hlasování o pozměňovacích návrzích by bylo o bodu A jako celku. Stanoviska jsou souhlasná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 247 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 247 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 129 a nikdo nebyl proti.

 

Tím jsme tedy hlasovali o všech předložených návrzích a můžeme přistoupit k hlasování o návrhu jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 1221, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 248 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 248 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 135 a jeden byl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Paní poslankyně Sehnalová se hlásí s procedurálním návrhem.

 

Poslankyně Olga Sehnalová: Vážená paní místopředsedkyně, vážená sněmovno, dovolte mi, abych předložila procedurální návrh, a to přeřazení bodů 135, 136 a 137 na úterý příští týden na jednání sněmovny.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Je to procedurální návrh, o kterém rozhodneme ihned hlasováním, a to v hlasování pořadové číslo 249, které zahajuji, a ptám se kdo je pro tento návrh, Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 249 nebyl tento návrh přijat, když se pro něj z přítomných 153 vyslovilo 176 a 49 bylo proti.

 

V tuto chvíli budeme tedy pokračovat dalším návrhem, kterým je bod 85 schváleného pořadu schůze, kterým je

 

85.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti,
výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1228/ - třetí čtení

***




Přihlásit/registrovat se do ISP