(16.20 hodin)

Poslanec Zdeněk Škromach: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod písmeny A3, A4 a A9 ve smyslu přijatých pozměňovacích návrhů. Stanovisko zpravodaje kladné. (Předkladatele - kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 61 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 61 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 163 vyslovilo 117 a 9 bylo proti.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Nyní bychom hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem A, které ještě nebyly hlasovány, to je A1, A2. A5 až A8. Stanovisko zpravodaje je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: A9 se už hlasovalo, pane zpravodaji?

 

Poslanec Zdeněk Škromach: A9 se hlasovalo v minulém hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Omlouvám se. Prosím stanoviska.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Stanovisko zpravodaje kladné. (Předkladatele - kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 62 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 62 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 167 vyslovilo 149 a 2 byli proti.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Takže v tuto chvíli bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pana poslance Žižky, a to o návrhu B1.1. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Předkladatele - kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 63 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 63 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 167 vyslovilo 101 a 53 bylo proti.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Dále bychom hlasovali o zbývajících návrzích pod písmenem B1, a to 2 až 6. Stanovisko zpravodaje je negativní, čili záporné. (Předkladatele - záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 64 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 64 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 167 vyslovilo 25 a 130 bylo proti.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Nyní bychom hlasovali o písmenech BII/1/2. V obou případech stanovisko zpravodaje je záporné. (Předkladatele - záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 65 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 65 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 166 pro vyslovilo 25 a 123 bylo proti.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Nyní bychom hlasovali o návrhu pod písmenem C jako o celku. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Předkladatele - kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 66 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 66 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 166 vyslovilo 145 a 3 byli proti.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Ještě pro jistotu zopakuji, že tedy návrh pod písmenem D/I/1 poslance Krásy je nehlasovatelný, protože nebyl přijat jeho pozměňovací návrh pod písmenem D/I/3 v tisku 792. A stejně tak je nehlasovatelný návrh pana poslance Hofmana pod písmenem E, protože nebyl přijat jeho návrh v tisku 792, který byl pod písmenem B.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Rozumím tedy tomu, že jinak o všech návrzích bylo hlasováno.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Ano, pokud není námitek.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o změně zákonů souvisejících s přijetím zákona o službě státních zaměstnanců ve správních úřadech a o odměňování těchto zaměstnanců a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon), podle sněmovního tisku 794, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 67, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 67 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 168 vyslovilo 92 a 53 bylo proti.

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem je

 

4.
Vládní návrh zákona, kterým se provádějí změny v soustavě ústředních orgánů
státní správy České republiky a mění se zákon č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev
a jiných ústředních orgánů státní správy České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 793/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů opět zaujal místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Vladimír Špidla a zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví pan poslanec Zdeněk Škromach. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 793/4.

Otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Hlásí se pan poslanec Plachý.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, jako zpravodaj hospodářského výboru jsem povinen upozornit na to, že oba pozměňovací návrhy, které jsou zde uvedeny z usnesení hospodářského výboru č. 341 ze 60. schůze ze dne 26. září 2001, jsou podle mého názoru nehlasovatelné. Důvodem je, že to, co tyto pozměňovací návrhy řeší, bylo přijato, a z tohoto důvodu si myslím, že by bylo na místě, aby sněmovna tyto návrhy prohlásila jako nehlasovatelné. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane poslanče. Vzhledem k tomu, že jste zpravodajem hospodářského výboru, vezmu jako fakt nehlasovatelnost těchto návrhů, pakliže kdokoli z poslanců nebude namítat takovýto můj postup, který bychom případně rozhodli hlasováním. To znamená, že v tuto chvíli konstatuji jako předsedající schůze, že o těchto návrzích nebudeme hlasovat.

Hlásí se někdo do rozpravy ve třetím čtení? Není tomu tak, rozpravu končím. Prosím, ptám se pana navrhovatele Špidly, zda si přeje přednést závěrečné slovo. Není tomu tak. Prosím tedy pana zpravodaje Škromacha.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Paní předsedající, vážené dámy a pánové, vzhledem k tomu, jak bylo uvedeno již panem kolegou Plachým, že návrh, který je obsažen v tisku 793/4, je jediným návrhem a tento návrh je nehlasovatelný, můžeme v tuto chvíli hlasovat o návrhu k tomuto zákonu jako celku, protože žádné jiné pozměňovací návrhy nebyly předloženy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP