(Jednání opět zahájeno v 15.46 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní poslankyně, páni poslanci, dostavte se prosím do jednacího sálu a budeme pokračovat v jednání.

Před vyhlášením přestávky pro jednání poslaneckého klubu sociální demokracie byla ukončena podrobná rozprava. Byl přednesen návrh usnesení. Pokud jsem dobře pochopila průběh rozpravy, veškeré případné pozměňovací návrhy byly akceptovány navrhovatelem usnesení a objevily se v základním návrhu usnesení předneseném ve třetím čtení. Znamená to tedy, že budeme hlasovat o celém jednom návrhu usnesení, ke kterému nejsou žádné pozměňovací návrhy.

Slovo má pan poslanec Sobotka. A prosím o klid.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Paní předsedající, dámy a pánové. Já bych chtěl požádat o to, aby se hlasovalo o jednotlivých částech, tzn. o bodu 1, 2, 3 a 4 zvlášť. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dobře. Budeme hlasovat o návrhu usnesení, tak jak ho předložil pan poslanec Kühnl, s tím, že jsou tam vyjmenovány… Pane poslanče, dostavte se prosím sem k tomu stolku, bude asi třeba číst jednotlivé návrhy, o kterých budeme hlasovat. Takže prosím, máte slovo. Prosím o klid.

 

Poslanec Karel Kühnl: Děkuji, paní předsedající. Já tedy budu sám sobě zpravodajem. Myslím, že na ten návrh odděleného hlasování nelze reagovat než pozitivně.

Budeme jako o prvním bodu hlasovat o návrhu, který zní: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR žádá vládu ČR, aby do 31. března 2002 předložila Poslanecké sněmovně následující dokumenty - toto návětí už nebudu opakovat při dalších návrzích - 1. zprávu o průběhu prací na aktualizaci bezpečnostní strategie ČR v souvislosti se změnou bezpečnostních rizik po 11. září 2001.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 551, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 551 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 167 vyslovilo 101 a 17 bylo proti.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážená paní předsedající, nebudu s vaším dovolením opakovat už návětí - a tedy žádá: 2. zprávu o průběhu prací na koncepci výstavby profesionalizace Armády České republiky.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 552, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 552 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 168 vyslovilo 88 a 25 bylo proti.

 

Poslanec Karel Kühnl: 3. zprávu o průběhu prací na koncepci vojenské obranné strategie.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 553 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 553 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 167 pro vyslovilo 98 a 24 bylo proti.

 

Vzhledem k tomu, že jsme hlasovali po částech, musíme nyní hlasovat o návrhu usnesení. Ještě jedno, omlouvám se.

 

Poslanec Karel Kühnl: Děkuji, vážená paní předsedající. Tedy - 4. celkový projekt financování nákupu nadzvukových letounů.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 554 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 554 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 167 pro vyslovilo 134 a 9 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP