(Jednání pokračovalo ve 14.18 hodin.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážení kolegové, prosím, abyste se usadili do svých lavic, abychom mohli pokračovat v rozjednaném bodu č. 170.

Před obědem jsme skončili obecnou rozpravu a nyní se pustíme do rozpravy podrobné. Předkladatel chce pronést… (K poslanci Mlynářovi:) Já si myslím, že teď ani není nutné, když teď mluvíme o návrhu na dávání… (Poslanec Mlynář námitky mimo mikrofon.) Podle jednacího řádu to není, shodou okolností. Já myslím, že to není zákon. Nezlobte se, není. Není myslím sebemenší důvod se o tom přít nebo se hádat. Já myslím, že jste měl vystoupit v obecné rozpravě, pane poslanče. Ale počkejte, obecná rozprava byla skončena.

 

Poslanec Vladimír Mlynář: A s technickou poznámkou?

 

Předseda PSP Václav Klaus: S technickou poznámkou ano.

 

Poslanec Vladimír Mlynář: Vážený pane předsedající, já jsem se přihlásil na závěr obecné rozpravy. Pan předsedající - pan místopředseda Brožík - mě přehlédl. Mě to mrzí, já jsem netušil, že nastane takovýto procedurální problém.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ne, počkejte, teď si svévolně uzurpujete právo chopit se mikrofonu. Pane poslanče, teď mně nejde o vaše slova nebo o váš názor, o to, zda se mi líbí, nebo nelíbí. Já jsem zde nebyl, já jsem neřídil sněmovnu, takže nevím, jak to skutečně bylo. Já jsem informován o tom, že byla ukončena všeobecná rozprava.

 

Poslanec Vladimír Mlynář: Mohu dát návrh?

 

Předseda PSP Václav Klaus: Návrh určitě ano.

 

Poslanec Vladimír Mlynář: Chtěl bych vznést procedurální návrh na znovuotevření obecné rozpravy. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Tento návrh jako jakýkoli jiný procedurální návrh je jistě možný. Já o něm dám neprodleně hlasovat. Prosím, abyste se zaregistrovali. Můžete se vy zaregistrovat? Já nemohu. Už ano.

 

Dám hlasovat o návrhu pana poslance Mlynáře o znovuotevření obecné rozpravy.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Nefunguje to. Já se omlouvám, ukončuji hlasování, přístroje mně tady nějak nefungují.

Budeme nově hlasovat.

 

Prosím, zahájím hlasování o procedurálním návrhu pana poslance Mlynáře.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 105 z přítomných 151 poslanců 62 pro, 51 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Otevírám podrobnou rozpravu a táži se, kdo se hlásí do podrobné rozpravy. Pan poslanec Mlynář.

 

Poslanec Vladimír Mlynář: Děkuji, pane předsedo. Vážení kolegové, vážená vládo, chtěl bych stručně ještě zareagovat na některé příspěvky, které byly proneseny v obecné rozpravě. Trošku mě mrzí, že debata se vedla více o politické rovině, ač jsem se ve svém úvodním slově snažil příkře držet věcných argumentů. V obecné rozpravě ty argumenty - snad s výjimkou pana poslance Kučery - byly pominuty, což mě mrzí.

Pan poslanec Kučera zde řekl, že podle jeho názoru byla kauza televize Prima již v Poslanecké sněmovně projednávána a vyřešena. Můj názor je ten, že Rada předložila zprávu, kterou jsme, tuším, vzali na vědomí, čímž jsme skutečně zprávu pouze vzali na vědomí, ale nevyřešili.

Já jsem se ve svém úvodním slově také zaměřoval v kauze TV3 nikoli na problematiku pirátského vysílání jako na primární a nejdůležitější věc svých výhrad vůči postupu rady, ale na majetkové převody, které rada odsouhlasila.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP