(14.10 hodin)

Poslanec Jiří Drda: Tady mi dovolte jednu technicko-legislativní poznámku, protože prošel tento návrh, tak potom, bude-li přijat návrh pana poslance Brouska pod C4, C5, bude potřeba v § 48 odst. 1 změnit písmenka tak, že stávající wx by se změnilo na wxy, protože jinak by tam byla dvě stejná čísla, a bylo by záhodno, aby to zůstalo v tomto pořadí. To je jenom poznámka proto, kdyby prošly tyto body.

Teď B2. Já souhlasím. (Ministr Kužvart: souhlas.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 546 z přítomných 153 poslanců 151 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Drda: Takže přichází v úvahu hlasování o C2. Já souhlasím. (Ministr Kužvart: nesouhlas.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 547 z přítomných 156 poslanců 54 pro, 97 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jiří Drda: Skupina pozměňovacích návrhů C3 až C7 plus C9 plus 12, celé najednou. Já souhlasím. (Ministr Kužvart: nesouhlas.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 548 z přítomných 155 poslanců 76 pro, 71 proti. Návrh též nebyl přijat.

 

Pan poslanec Brousek si jde zkontrolovat výsledek. Prosím.

Já nevidím pana poslance Krásu. Prosím.

 

Poslanec Václav Krása: Pane předsedo, já se omlouvám, zpochybňuji hlasování, protože jsem byl pro návrh a v záznamu mám, že jsem se zdržel, resp. proti.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Dávám hlasovat o procedurální námitce pana poslance Krásy.

 

Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 549 z přítomných 158 poslanců 120 pro, 14 proti. Návrh byl přijat.

 

Dáme tedy ještě jednou hlasovat. Pane poslanče, prosím vás, opakujte to.

 

Poslanec Jiří Drda: Jde o opakování skupiny pozměňovacích návrhů C3 až C7 plus C9 a C12, tedy převedení kompetencí z inspekce na kraje. Moje stanovisko je kladné, doporučuji. (Ministr Kužvart: stanovisko záporné.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 550 z přítomných 158 poslanců 80 pro, 75 proti. Návrh byl přijat.

 

Já už vidím, že bude pokračování jednání sněmovny ještě zítra. Pan poslanec má pro nás nějakou zprávu.

 

Poslanec František Chobot: Pane předsedo, dámy a pánové, já jsem hlasoval proti a na sjetině mám ano. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování o procedurální námitce. Kdo je pro, abychom uplatnili tuto námitku, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 551 z přítomných 161 poslanců 141 pro, 3 proti. Návrh byl přijat.

 

Budeme znovu hlasovat o tomto návrhu. Rozumějí všichni, o čem se potřetí bude hlasovat, nebo nerozumějí? Pro jednoduchost říkám, že pan zpravodaj to doporučuje, pan ministr to nedoporučuje.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 552 z přítomných 163 poslanců 81 pro, 76 proti.

 

Zase chybí jeden hlas, znovu dávám šanci těm, kteří si to chtějí zkontrolovat.

 

Poslanec Jiří Drda: Já si dovolím zneužít toho, že stojím za mikrofonem, a chci říci, že to je převedení ne všech kompetencí z inspekce na kraje, ale pouze kontrolní činnosti. Tam si myslím, že je to systémově správně.

 

Ministr životního prostředí ČR Miloš Kužvart: Je to přesně naopak, kontrolní činnost musí být na ČIŽP. Děkuji za poznámku zpravodaje.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Teď se ukazuje, kdo je centralistou a kdo je decentralistou. (Potlesk.) Teď se láme chléb, teď se bojovníci za reformu veřejné správy ukázali. Já doufám, že to média pozorně zaznamenají a všimnou si, kdo hlasoval pro decentralizaci a kdo chce ponechat všechno v tuhé centralizaci pana ministra Kužvarta. (Smích.) To je přesná věc a přesně o to v této chvíli jde.

Pane ministře, já vyplňuji vaši dlouhou chvíli, abyste netrpěli nudou. Zatím komentuji. (Smích.)

 

Poslanec Jiří Drda: Pokud nenastalo zpochybnění toho posledního hlasování, jako že jsem ho nezaznamenal, můžeme jít k bodu C8. Já ho doporučuji k přijetí. (Ministr Kužvart: nesouhlas.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 553 z přítomných 164 poslanců 69 pro, 88 proti. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP