(12.10 hodin)
(pokračuje Brožík)

I v seznamu je u tohoto bodu poznámka přerušeno, pouze tato poznámka, není řečeno dokdy, není řečeno proč.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já bych myslel, že by se tím dalo zahájit odpolední jednání, protože předpokládám pouze dvě nebo dokonce jedno procedurální hlasování, čímž tento bod může být vyřešen. Čili jako první bod tímto jedním hlasováním by se to dalo vyřídit, a potom přikročit k prvním čtením pana ministra financí.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Dobře, děkuji. Hlásí se pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Chtěl bych v této souvislosti jen upozornit, že existovala dohoda politického grémia o tom, že se nebudou body předřazovat, nýbrž že se budou dávat pouze na konec uvedeného bloku.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Tento bod, pane kolego, byl ale již rozjednán, a nejsou to zákony, jsou to zprávy. Myslím si, že v celém programu třítýdenního zasedání jsme tyto věci striktně dodržovali, a o těchto návrzích budeme rozhodovat hlasováním.

Doufám, že jste se všichni zaregistrovali, protože jste byli odhlášeni.

 

Nejprve tedy budeme hlasovat o procedurálním návrhu pana poslance Snítilého, poté o procedurálním návrhu pana místopředsedy Langera.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 369 z přítomných 134 pro hlasovalo 63 poslanců, proti 61. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana místopředsedy Langera, abychom odpolední jednání zahájili dokončením bodu 113 - Zpráva předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 370 z přítomných 135 poslanců pro bylo 100, proti 20. Návrh tedy byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme se rozhodli pouze pro předřazení nedokončeného bodu 113. Žádám Kancelář Poslanecké sněmovny, aby zabezpečila účast předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, a vyhlašuji nyní polední přestávku do 13.15 hodin, kdy budeme pokračovat bodem č. 113, poté budou následovat body pana minstra Fencla, poté jsou další zprávy, to znamená bod 141, žádost ministra financí na vydání spisů vyšetřovací komise IPB atd.

Přeji vám všem dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 12.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP