(15.40 hodin)
(pokračuje Buzková)

Jestliže s tím budou souhlasit navrhovatelé těchto návrhů, je to pravděpodobně velmi jednoduché. Jestliže tomu tak nebude, nevím, jak bych se s touto záležitostí procedurálně vyrovnala. Jestli víte, jak se s touto věcí mohu procedurálně vyrovnat, prosím, poraďte mi, sama to nyní nevím.

Nicméně vzhledem k tomu, že vidím, že dochází k poradě předsedů klubů, vyhlásím přestávku do 15.45 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 15.41 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 15.46 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, krátká procedurální přestávka vypršela. Jestliže mi nebude oznámena jiná vůle navrhovatelů usnesení, budeme hlasovat o návrzích usnesení tak, jak byly předloženy předsedy klubů.

Registruji přihlášku pana předsedy Tlustého, ale chvíli počkám, až poslanci dojdou do sněmovny a posadí se na svá místa, aby bylo možné hovořit v důstojném prostředí. Prosím všechny kolegy, aby se usadili na místa a umožnili pokračování jednání. Slovo tedy má předseda klubu ODS pan poslanec Tlustý a prosím o klid.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, vzhledem k procedurálním pochybnostem o hlasovatelnosti mého procedurálního návrhu, kterým by se odložilo hlasování o jiných procedurálních návrzích, neboť v jednacím řádu je napsáno, že o procedurálních návrzích se hlasuje okamžitě nebo bezprostředně, já tento návrh stahuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Máme tedy zde návrhy pana poslance Kühnla, pana poslance Sobotky a pana poslance Langera. Budeme tedy hlasovat o jednotlivých procedurálních návrzích a já poprosím navrhovatele, aby vždy před hlasováním tyto návrhy ještě zopakovali.

Prosím nejprve pana poslance Kühnla, který vystoupil jako první, aby zopakoval svůj procedurální návrh.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, můj procedurální návrh zněl: zařazení nového bodu na tuto schůzi Poslanecké sněmovny, a to na středu 12. 12. jako první bod odpoledne, bod s názvem "Informace předsedy Poslanecké sněmovny o jeho vystoupení v Evropském parlamentu dne 5. 12. 2001."

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 219, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 219 se z přítomných 167 pro vyslovilo 87, 20 bylo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní prosím pana poslance Sobotku, aby zopakoval své pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Vzhledem k tomu, že byl zařazen nový bod na schůzi Poslanecké sněmovny, předkládám následující dva procedurální návrhy.

"Poslanecká sněmovna žádá předsedu Poslanecké sněmovny o předložení autentického textu jeho vystoupení v Evropském parlamentu ze dne 5. 12. 2001."

A dále: "Poslanecká sněmovna žádá výbor pro evropskou integraci a zahraniční výbor o projednání tohoto vystoupení předsedy Poslanecké sněmovny a o sdělení stanoviska Poslanecké sněmovně."

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: S procedurální poznámkou pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, domnívám se, že o tom teď nemůžeme hlasovat, protože o tom můžeme hlasovat pouze v rámci nějakého bodu. Tento bod, abychom hlasovali o těchto usneseních, nebyl zařazen, takže ta usnesení jsou teď nehlasovatelná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, já jsem přesvědčena o tom, že jako o procedurálních návrzích o těchto návrzích v tuto chvíli hlasovat můžeme. Procedurální poznámka - pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Já jsem se vždy domníval, že usnesení Poslanecké sněmovny nejsou procedurální návrhy, zřejmě jsem se mýlil, ale vznáším námitku proti tomuto postupu, který vy jste navrhla. Chci, aby se o mé námitce hlasovalo.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Samozřejmě, to je zcela korektní postup. Ještě než dám hlasovat o vaší námitce, upřesňuji, že budeme hlasovat o procedurální námitce pana poslance Plevy. V případě, že projde, rozhodla Poslanecká sněmovna o tom, že návrhy pana poslance Sobotky nejsou hlasovatelné. V případě, že procedurální námitka pana poslance Plevy nebude přijata, vyslovila tím sněmovna souhlas s tím, aby tyto námitky hlasovatelné byly.

Pan místopředseda Ivan Langer má slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP