(12.00 hodin)

Poslanec Ivan Pilip: Vážený pane předsedající, pane ministře, kolegyně a kolegové, také doporučuji, aby vzhledem k potřebnosti úpravy této problematiky byl tento návrh schválen. Nedoplňoval bych už slova, která řekl pan ministr, protože se s nimi v zásadě z větší části ztotožňuji.

Navrhl bych spíše proceduru, takže prosím všechny, kteří chtějí hlasování sledovat, aby toto vnímali, aby nevznikly diskuse o proceduře.

Než začnu - možná jsem to měl učinit v rozpravě ve třetím čtení - jen bych upozornil, že tady bylo, že bych doporučoval ještě zahrnout do legislativně technických připomínek věc, která zde byla opakovaně mnou avizována, že v odstavci B35 vypadlo slovo "závažné" - v prvním řádku. Nemám po ruce přesnou formulaci, ale jde o "závažné porušení".

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pardon, pane poslanče, abychom se nedopustili stejně legislativně technické změny jako před časem, která měla spíše charakter věcný než legislativně technický. Asi všichni víme, o čem je řeč. Jde o to, že tento návrh nezazněl na legislativně technickou.

 

Poslanec Ivan Pilip: Já jsem se tak nesměle hlásil, ale vy jste mě přehlédl. Ale nechci se o tom přít.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Potom pojďme zahájit, resp. znovu otevřít rozpravu. Návrh musí zaznít.

 

Poslanec Ivan Pilip: Pro jistotu ano.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pane poslanče, kam zařadit slovo "závažné"?

 

Poslanec Ivan Pilip: V odstavci B35.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ale kam?

 

Poslanec Ivan Pilip: Slovo "závažné" patří do prvního řádku před slovo "porušení".

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pro účely tohoto zákona se za závažné porušení celních předpisů… Tak by to znělo?

 

Poslanec Ivan Pilip: Ano. Já ani netvrdím, že je to legislativně technická. Upozorňuji, že to vypadlo, přestože jsem to zde opakovaně avizoval, ve stenozáznamu. Máte pravdu, pane předsedající, že je to v mém případě podruhé. Nevím, čím jsem si to vysloužil, ale opravdu je to tak, ale já jsem na to opakovaně upozorňoval.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pokud trváte na tom, že by to slovíčko tam mělo být, pro čistotu věci budu muset přerušit jednání, podívat se do stenozáznamu, zda skutečně slovo "závažné" tam zaznělo. Protože pak bychom o tom vůbec nehlasovali, bylo by to součástí pozměňovacího návrhu. Pokud by to tam nebylo, domnívám se, že to skutečně není legislativně technická, nýbrž věcná změna. Tam bych o něm nemohl nechat hlasovat a vy byste mohl namítat proti proceduře. Myslíte si, že to zaznělo?

V tuto chvíli tedy musím přerušit jednání sněmovny, požádat Kancelář sněmovny o předložení stenozáznamu z rozpravy v opakovaném druhém čtení, aby se rozptýlily pochybnosti o tom, zda pan poslanec Pilip přednesl pozměňovací návrh s přívlastkem "závažné porušení".

 

Poslanec Ivan Pilip: Jenom upozorňuji pro ty, které by to zneklidnilo, že nejde o žádný můj návrh, že se tady snažím naplnit pouze roli zpravodaje, neboť jsem na to byl upozorněn legislativou, a zahrnul jsem proto návrh do připomínek, které jsem měl ve druhém čtení. Mrzí mě, že se to tam nepromítlo, ale není to moje vina.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je mi líto, teď přeruším jednání sněmovny do 12.15. Prosím Kancelář sněmovny, aby mi přinesla k řídicímu stolku stenozáznam opakovaného druhého čtení tohoto vládního návrhu zákona.

 

(Jednání přerušeno ve 12.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP