(10.40 hodin)

Poslanec Rudolf Tomíček: Na to navazuje bod B6, takže teď budeme hlasovat o bodu B6. (Stanovisko zpravodaje spíše záporné, ministrovo kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jde o bod B6 str. 6.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 308, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že z přítomných 169 pro návrh 73, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Děkuji. Přistoupíme k dalšímu hlasování, a to o bodu A4. (Stanovisko zpravodaje záporné, ministrovo neutrální.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 309, a ptám se kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že z přítomných 169 poslanců se pro vyslovilo 23, proti 138. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Nyní tedy budeme hlasovat o bodu B9, který na to navazuje. (Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 310, a ptám se kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že z přítomných 169 pro 102, proti 61. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Nyní přistupujeme k dalšímu hlasování, a to k bodu A8. Tady budeme muset hlasovat společně o bodu A24, protože ten na to navazuje, oba dva tyto body spolu souvisejí. A8 odkazuje na A24. (Stanovisko zpravodaje negativní, ministrovo pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 311, a ptám se kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že z přítomných 169 pro 58, proti 104. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Nyní můžeme hlasovat o bodu B11, protože to je jiné znění hospodářského výboru.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Omlouvám se, ještě se hlásil pan kolega Koháček, prosím.

 

Poslanec Petr Koháček: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, chtěl bych poprosit zpravodaje, kdyby mohl říkat čísla stránek, protože hlasujeme napřeskáčku, takže by to usnadnilo situaci a dalo by se to rychleji najít.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Ano, děkuji za připomínku. Nyní tedy budeme hlasovat o návrhu B11 na str. 6. (Ministr Kužvart konstatuje, že tento návrh nemá na str. 6. Dochází k vyjasňování toho, který z několika existujících materiálů je používán.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Podstatný není materiál pana ministra, nýbrž materiál zpravodaje a řídícího schůze. Podle něj jde o B11 na str. 6.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Jde o tisk 962/4. (Místopředseda Langer: Ano, to je autentický materiál. - Ministr Kužvart konstatuje, že má k dispozici jiný materiál.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pana ministra bych požádal, aby si zjistil, zda má skutečně originální tisk. Pokud si do originálního tisku dělal nějaké své poznámky, pak je to problém jeho administrativy, nikoliv administrativy Poslanecké sněmovny.

Prosím tedy, pane ministře, zkuste si vzít tisk někoho jiného.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Jak jsem teď zjistil, tak vlastně ani odkaz na strany nemusí fungovat, protože materiály jsou různé, což je podivné, nicméně s bodem B11, podobně jako jsme v předchozím případě s A8 hlasovali o A24, tak musíme teď hlasovat o bodu B44, protože to spolu souvisí a bod B11 odkazuje na bod B44, což je tabulka na straně 10, alespoň v mém materiálu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Takže B11 a B44 budou hlasovány současně. Je to úprava k § 11. (Stanovisko zpravodaje kladné, ministrovo záporné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 312 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že z přítomných 169 pro návrh 142, proti 22. Bod B11 a B44 byly schváleny.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: A poněvadž teď máme odsouhlasen bod B11 i B44, můžeme hlasovat o bodu E2 poslance Aubrechta na str. 11, protože se přímo vztahuje k bodu B44. (Stanoviska zpravodaje i ministra byla kladná.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 313, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že z přítomných 169 pro bylo 112, proti 51. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: A nyní se opět vrátíme k hlasování o bodech z úseku A, a navrhovaným hlasováním je hlasování o bodu A17, který je na straně 3, je to otázka tzv. dohadovací tripartity, jejího složení. (Stanovisko zpravodaje neutrální, ministra kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 314, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že z přítomných 169 pro 85, proti 73. Návrh byl přijat.

 

Chtěl bych poprosit někoho, kdo by mohl zkontrolovat sjetiny, abychom se později nedostali do problémů. (Děje se.)

Děkuji. Všichni tedy zřejmě vědomě hlasovali tak, jak chtěli. Čili bod A17 byl schválen.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP