(10.30 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Doufám, že to nikdo nezpochybňuje. Ještě jednou kolega Krátký.

 

Poslanec Libor Krátký: Omlouvám se, ale tady jde o změnu hodnoty procenta, tak jak je stanovena převážná část materiálu v určitém obalu, a pokud odhlasujeme to předchozí, tak pořád ještě by bylo možno číslovku 80 zaměnit na 70. Proto nevím, jak může být pan poslanec Aubrecht tím jakoby vyeliminován.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Byl by vyeliminován tak, že pokud schválíme B44, tak vlastně schválíme tabulku, kde je osmdesátka uvedena. A stejně tak, když schválíme B40, tak tam je opět uvedena osmdesátka, proto musíme na to navazovat hlasováním o E. Pokud tyto návrhy neprojdou, tak se nemůže hlasovat.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, doufám, že jste si to vyjasnili. Nevyjasnili - pan kolega Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Zdá se, že v obou diskutovaných případech jde o oddíl, který se týká hodnoty, a tudíž se hlasuje orientačně před hlasováním věcným.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: To si nejsem tak zcela jist, pane poslanče. Prosím, pan zpravodaj.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Myslím si, že tady nemusíme hlasovat orientačně, protože návrh je osmdesát a pozměňovací je sedmdesát, a tam buď ano, nebo ne, tam jiná volba není.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kloním se také k tomuto postupu. Dává pan poslanec Exner námitku proti mému avizovanému postupu? (Ano.) Takže budeme hlasovat o vaší námitce. Nepovažuji za nutné hlasovat orientačně, ovšem když budeme hlasovat o té námitce, tak si ani jedno hlasování neušetříme.

Pan poslanec Exner má námitku proti mnou avizovanému postupu.

 

Zahajuji hlasování číslo 305. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Exnera? Velmi dobře se dívám. Kdo nesouhlasí s námitkou pana poslance Exnera?

Z přítomných 169 pro návrh 40, proti 86. Námitka přijata nebyla.

 

Ptám se ještě jednou, zda má někdo námitku jiného charakteru k proceduře, kterou navrhl pan zpravodaj. Ne. Pro jistotu nechám tuto proceduru schválit. V případě nejasností si ji vytáhneme ze stenozáznamu, aby byla kontrola.

 

Zahajuji hlasování číslo 306. Kdo souhlasí s takto navrženou procedurou, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Z přítomných 169 pro návrh 160, proti dva. Návrh byl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji, předkládejte jednotlivé pozměňovací návrhy. Prosím, abyste se k nim vy i pan ministr před hlasováním vyjádřili.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Jako první, tak jak jsem navrhl podle procedury, budeme hlasovat o bodu A2. Nedoporučuji. (Pan ministr Kužvart - neutrální).

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Omlouvám se, pan kolega Kühnl mi sdělil, že pan poslanec Krása má náhradní kartu číslo čtyři. Děkuji panu poslanci Kühnlovi, že mi toto sdělil.

Prosím A2 - stanoviska? (Zpravodaj nedoporučuje. Ministr neutrální.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 307. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 169 pro návrh tři, proti 141. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP