(17.40 hodin)

(pokračuje David)

A dále paní poslankyní Fischerovou navržené doprovodné usnesení ve znění: "Poslanecká sněmovna žádá, aby příjmy nad rámec předloženého pojistného plánu VZP na rok 2001 VZP přednostně použila na úhradu dlouhodobých závazků VZP po lhůtě splatnosti vůči poskytovatelům zdravotnických služeb."

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, takže bychom měli hlasovat, pokud se nepletu, o třech bodech: První - Poslanecká sněmovna schvaluje…, dále Poslanecká sněmovna bere na vědomí…, to je podle návrhu zdravotního výboru, a konečně třetí návrh předložený paní kolegyní Fischerovou.

 

Nejprve rozhodneme o návrhu usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje zdravotně pojistný plán VZP ČR na rok 2001 podle sněmovního tisku 845."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 251, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že z přítomných 137 pro bylo 97, proti návrhu 4. Návrh byl přijat.

 

Dalším návrhem je: "Poslanecká sněmovna bere na vědomí informaci vlády o zdravotních pojistných plánech zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven."

Prosím, abyste se znovu přihlásili, poněvadž jsem vás odhlásil.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 252 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že z přítomných 116 pro návrh bylo 108 proti jeden. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o třetím návrhu, o návrhu paní kolegyně Fischerové, jak jej přednesl ještě také zpravodaj.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 253 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že z přítomných 118 pro návrh bylo 95, 13 proti. I tento návrh byl přijat.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji.

 

Vážené kolegyně a kolegové, nyní bych prosil, kdybyste mi mohli věnovat zvýšenou pozornost, neboť mám v úmyslu vás seznámit se stavem projednávání bodů, které byly zařazeny na program této schůze, a s mým návrhem, jak tento program a naše jednání v maximální možné míře zefektivnit.

V tuto chvíli vzhledem k tomu, že je avizován procedurální návrh pana kolegy Sobotky na přeřazení bodu 78, to je Zpráva ČNB o inflaci, můžeme projednávat již jen bod 77. Proto bych si dovolil navrhnout tento postup na zítřejší a pozítřejší den.

Zítra bychom nejprve začali bodem číslo 66, což je třetí čtení zákona o ochraně osobních údajů. Poté bychom pokračovali bodem 84, což je druhé čtení zákona o majetku ČR, který byl zařazen na 10 hodin, nicméně tisk byl rozdán v 9.35 hodin, předpokládám tudíž, že může tento bod plynule navazovat na třetí čtení bodu č. 66. Následně bychom rozhodli o tom, že písemné interpelace, které zbývají a jsou čtyři, bychom projednávali dopoledne po těchto dvou bodech, neboť další bod, který můžeme projednávat, je bod č. 64, Konsolidační agentura, a ten může být projednáván ve 12 hodin. Tudíž bychom tu dvouhodinovou pauzu vyplnili písemnými interpelacemi, a dopolední program bychom zakončili třetím čtením návrhu zákona o České konsolidační agentuře, což je bod č. 64, a bodem č. 72, kterým je volba člena dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury. Toto by byl dopolední program.

Odpolední program by začal bodem č. 82, což je třetí čtení rozpočtových pravidel, jako druhý bod by byl bod č. 63, třetím bodem by byl bod č. 78, to je ona zpráva ČNB, a pak by navazovaly ústní interpelace na členy vlády.

V pátek bychom tedy následně jako první bod měli bod č. 83, druhý bod bod č. 76, jako třetí bod zřejmě třetí čtení zákona o státních dluhopisech a čtvrtý bod třetí čtení zákona o majetku ČR - to je bod č. 85. Současně bychom měli projednávat ve druhém čtení mezinárodní smlouvu č. 57, jejíž lhůtu projednávání jsme dnes zkrátili o 59 dnů. V této souvislosti bych chtěl apelovat na zahraniční výbor a výbor pro evropskou integraci, aby svá usnesení k tomuto bodu dodaly legislativě organizačního výboru co možná nejdříve, aby lhůta 24 hodin, která musí uběhnout od předložení těchto usnesení ke druhému čtení, nevypršela někdy v pátečních odpoledních hodinách, nýbrž aby se vztahovala na páteční dopoledne.

Vím, že informace, kterou jsem přednesl, byla poněkud komplikovaná, nicméně stenozáznam ji zachytil a myslím, že je docela dobře srozumitelná.

Hlásí se pan kolega Ouzký.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Děkuji, pane předsedající.

Chtěl jsem jen upozornit váženou sněmovnu, že v případě vůle této sněmovny lze zítra projednávat zákon vrácený Senátem, který jsme si jinak pevně zařadili na pátek ráno. (Nesouhlas poslanců klubu KSČM.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan kolega Ouzký se mě snaží přesvědčit, že zákon vrácený Senátem můžeme projednat už zítra. Já jsem se na to speciálně ptal, desetidenní lhůta uplyne bohužel až v pátek. Věřte, že jsem půl hodiny přemýšlel, jak páteční program eliminovat, nicméně se mi to nepodařilo.

Mohu prosím nechat o svém návrhu, který jsem přednesl, hlasovat jedním hlasováním? (Nebylo námitek.)

Prosím, aby Kancelář sněmovny informovala příslušné členy vlády, kteří mají být přítomni projednávání odpovědí na písemné interpelace, aby počítali s tím, že odpovědi na písemné interpelace budou zařazeny na zítřejší dopoledne jako třetí bod našeho jednání.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 254, a ptám se, kdo souhlasí s tímto procedurálním návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatují, že z přítomných 123 poslanců pro hlasovalo 118, proti nikdo. Tento procedurální návrh byl schválen.

 

Nyní tedy přistoupíme k projednávání dnes posledního bodu, kterým je bod číslo

 

77.
Informace o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky
se zahraničními partnery na/mimo území České republiky za období červen-listopad 2000,
přehled o realizovaných průjezdech a přeletech přes území České republiky
za období červen-listopad 2000 a plánovaných cvičeních na rok 2001
/sněmovní tisk 860/

 

Prosím, aby předloženou informaci uvedl ministr obrany Vladimír Vetchý.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP