Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
2. března 2000 v 9.05 hodin

Přítomno: 174 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, členové vlády. Zahajuji osmý jednací den 34. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Pan poslanec Nájemník má náhradní kartu č. 2.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: František Brožík z důvodu nemoci, poslanec Karel Černý - nemoc, Václav Grulich - lékařské vyšetření, Jiří Havlíček - nemoc, Josef Houzák - léčení, Libor Ježek - služební cesta, Ivan Langer - nemoc, Stanislav Němec - nemoc. Prosím o klid. Jiří Patočka - hospitalizace, Karel Sehoř - svědectví při soudním přelíčení při sporu mezi městem Frýdek - Místek a SPT Telecom, Karel Šplíchal - hospitalizace.

Z členů vlády pak z dopolední části pan ministr Miroslav Grégr z důvodu přijetí indického velvyslance a pan ministr Pavel Rychetský z důvodu doprovodu prezidenta Slovenské republiky Rudolfa Schustera při jeho oficiální návštěvě v České republice.

Paní poslankyně Orgoníková má náhradní kartu č. 3.

Chci vás informovat, že nám zbývají k projednání tyto body v již pevně stanoveném pořadí: za prvé to je informace předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o postupu rady ve věcech převodu podílu FTV Premiéra, s. r. o.

Paní poslankyně Emmerová má náhradní kartu č. 10.

Za druhé je to přerušený bod Vládní návrh zákona o České konsolidační agentuře a o změně některých zákonů - první čtení. Pak jsou to přerušené body 87 a 88, což je Souhrnná zpráva o postupu integrace České republiky do Evropské unie a Aktuální zpráva vlády o stavu negociací. Pak je to bod 84, což je Informace obsahující rozbor stavu vývozu a jeho podpory. Pak je to vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu. A jako poslední je Návrh usnesení Poslanecké sněmovny - prosím o klid! - o podrobnostech postupu při výběru kandidátů na členy Rady České televize a při jejich volbě.

Vzhledem k tomu, že pátým dnes zařazeným bodem je bod, který předkládá omluvený pan ministr Grégr, poprosím Kancelář Poslanecké sněmovny, aby pana ministra kontaktovala a sdělila mu, že je velmi pravděpodobné, že dnes v pozdějších dopoledních hodinách jeho bod bude projednáván a že jeho účast by byla žádoucí.

 

Nyní můžeme přistoupit k bodu 83, kterým je

 

83.
Informace předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání
o postupu Rady ve věci převodu podílu FTV Premiéra, s. r. o.

 

Vzhledem k tomu, že tento bod předpokládá účast předsedy rady pana Martina Muchky, musíme podle § 52 odst. 3 vyslovit souhlas s jeho účastí a vystoupením ve sněmovně. Já vás všechny prosím, abyste se dostavili do sněmovny a zaregistrovali se svými hlasovacími kartami.

 

Rozhodneme o návrhu usnesení, že sněmovna souhlasí s účastí předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Martina Muchky při projednávání tohoto bodu ve sněmovně.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 310, které zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 310 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 136 vyslovilo 112 a nikdo nebyl proti.

 

Prosím tedy předsedu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání pana Martina Muchku, aby přijal naše pozvání do Poslanecké sněmovny, a může se rovnou ujmout slova.

Už hovoří předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání pan Martin Muchka. A prosím o klid.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP