(13.50 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vzhledem k tomu, že se jedná o tak zásadní bod, mohl byste nás seznámit s tím, koho kam přesazujete, abychom věděli, jak se máme příště orientovat v rozhodnutí poslaneckého klubu ČSSD?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Pane předsedající, dámy a pánové, možná vás zklamu, v tomto návrhu nejsou obsaženy žádné pikantní podrobnosti, o nichž by se dalo debatovat v kuloárech. Jedná se pouze o upřesnění míst, která jsou vyhrazena poslancům, kteří jsou v tuto chvíli členy vlády sociální demokracie. Jedná se pouze o upřesnění míst, která jsou vyhrazena v rámci prostoru, který zde má klub sociální demokracie pro jednotlivé členy vlády. Žádné jiné výrazné změny poslanecký klub sociální demokracie nepožaduje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Byl jsem teď upozorněn na to, že jste dvakrát posadili pana kolegu Špidlu. To, že stávající předseda vlády má sedět v první lavici, nic neznamená? Dobře, nic tím nechcete naznačit.

Zahajuji všeobecnou rozpravu. Kdo má zájem se v tuto chvíli vyslovit? Považuji to také za zásadní bod. Prosím kolegu Filipa.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Pane předsedající, dámy a pánové, požádali bychom sněmovnu o to, abychom v zasedacím pořádku změnili zasedací pořádek pro č. 17 a 18. Pavel Hojda by se vyměnil s Jaromírem Kohlíčkem. Věřím, že Poslanecká sněmovna tomuto našemu přání vyhoví.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Předpokládám, že si některý z poslaneckých klubů vezme přestávku na jednání, protože se o tom musí poradit. Možná by to mohl projednat nějaký výbor nebo komise. V každém případě jsme ve všeobecné rozpravě. Končím ji a otevírám podrobnou rozpravu. Prosím o stanoviska zpravodaje a předkladatele, zda změny doporučují.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Dovolte, abych obě navržené změny doporučil Poslanecké sněmovně k přijetí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s navrženými změnami zasedacího pořádku podle předloženého návrhu a proběhnuvší rozpravy."

Jde o zásadní hlasování, které tato sněmovna dlouho nezažila. Pozor, abyste se nespletli. Odhlašuji vás.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 539 a ptám se, kdo souhlasí s návrhem usnesení. Kdo je proti?

Z přítomných 103 pro 98, proti 5. S návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Gratuluji všem kolegům, kteří získali nová místa v Poslanecké sněmovně.

Tím končím dnešní jednání. Upozorňuji, že jednání bude pokračovat příští úterý již v 10.00 hodin.

 

(Jednání skončilo ve 13.55 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP