(12.10 hodin)

(pokračuje Mertlík)

Většina těch technických věcí, které vytýkal pan zpravodaj návrhu, je podle mého soudu průkazně jinak a v rámci rozpravy jak v rozpočtovém výboru, tak v případě druhého čtení v Poslanecké sněmovně lze velmi podrobně s tím návrhem pracovat, doplnit či zpřesnit ho dále tak, aby to lépe odpovídalo potřebám daňového systému než tento původní vládní návrh. Nicméně jsem přesvědčen o tom - vzhledem k tomu, že byl dlouhodobě připravován - že je to návrh kvalitní a měl by být postoupen do dalšího jednání v Poslanecké sněmovně.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji panu ministrovi. O slovo požádal - a nebojím se ho jmenovat - místopředseda poslaneckého klubu ČSSD pan kolega Sobotka. Velmi pečlivě si ho vyslechněte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Pane předsedající, dámy a pánové, já bych rád požádal jménem klubu sociální demokracie o půlhodinovou přestávku na jednání poslaneckého klubu, tak abychom mohli projednat situaci, která se vytvořila podáním návrhu na zamítnutí tohoto návrhu zákona už v obecné rozpravě při prvním čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já se tímto omlouvám všem, které přivolal můj gong. Nicméně svůj hněv směřujte na hlavu kolegy Sobotky, ten je připraven podle svého gesta vám čelit.

Myslím si, že by bylo vhodné a účelné spojit tuto přestávku s polední pauzou. Je tedy 12.11 hodin, budu se tvářit, že je 12.15 hodin, od 12.45 hodin by mohla běžet přestávka do 13.45 hodin. Přerušuji jednání sněmovny do 13.45 hodin. Svolávám členy organizačního výboru do místnosti číslo, které si nepamatuji, ale kde se organizační výbor pravidelně ve středu v poledne schází. Do deseti minut by mělo začít jednání organizačního výboru.

 

(Jednání přerušeno ve 12.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP