(9.30 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Takže nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Sobotky.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 141 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 141 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 134 a 24 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní je návrh na bod II, ve kterém stručně řečeno stanovujeme lhůtu, a protože jsou stanovena tři data, navrhuji orientační hlasování mezi daty 31. 12. 2000…

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane zpravodaji, promiňte, já si nyní nejsem jista jednou věcí. Pozměňovací návrh pana poslance Sobotky byl pozměňovacím návrhem k návrhu pana poslance Kalouska. Myslím, že bychom nyní tedy měli ještě hlasovat o návrhu pana poslance Kalouska ve znění schváleného pozměňovacího návrhu pana poslance Sobotky. Není tomu tak?

Protože pan poslanec Sobotka uvedl, že dává pozměňovací návrh k návrhu pana poslance Kalouska a pozměňovací návrh k návrhu byl schválen, ale o samotném základním návrhu se nehlasovalo. Takže my nyní musíme hlasovat o návrhu pana poslance Kalouska ve znění schváleného pozměňovacího návrhu pana poslance Sobotky. Prostě tomu tak je.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Formálně nepochybně ano, ale obsah už je nyní zcela vyměněn, takže proto jsem nepovažoval toto za nutné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu pana poslance Kalouska rozhodneme v hlasování pořadové číslo 142, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 142 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 164 a 9 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní tedy navrhuji orientační hlasování o třech datech a potom o změně čl. II, ve kterém stanoví lhůtu do, do níž je vyšetřovací komise ve věci objasnění rozhodování atd. povinna předložit svá zjištění s návrhem Poslanecké sněmovně. Data jsou: 31. 12. 2000, 30. 6. 2001 a 31. 12. 2001.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat orientačně.

 

V hlasování pořadové číslo 143, které zahajuji, se ptám, kdo preferuje termín do 31. 12. 2000?

V hlasování pořadové číslo 143 tento návrh získal 59 hlasů.

 

V hlasování pořadové číslo 144, které zahajuji, se ptám, kdo preferuje termín do 30. 6. 2001.

Tento termín získal v hlasování pořadové číslo 144 156 hlasů.

 

V hlasování pořadové číslo 145, které zahajuji, se ptám, kdo preferuje termín do 31. 12. 2001.

Konstatuji, že tento termín v hlasování pořadové číslo 145 získal 13 hlasů.

 

Budeme tedy jako o prvním hlasovat o termínu do 30. 6. 2001.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh čl. II by v tom případě zněl: Stanoví lhůtu do 30. 6. 2001, do níž je vyšetřovací komise ve věci objasnění rozhodování státu v IPB od doby jejího vzniku do uvalení nucené správy a jejího prodeje ČSOB povinna předložit svá zjištění s návrhem Poslanecké sněmovně.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 146 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 146 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 182 a 5 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní o návrhu pana poslance Kalouska, který navrhuje, aby bodem III byl následující text: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR ukládá předsedovi vyšetřovací komise: 1. na nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny informovat o časovém harmonogramu postupu vyšetřování; 2. průběžně informovat Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR o jednotlivých výsledcích vyšetřování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 147, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 147 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 162 a 12 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Z přijetí tohoto nového článku vyplývá, že všechny ostatní navrhované články musí být přečíslovány, a proto budeme hlasovat o novém článku IV. v návrhu, který zní: Určuje počet členů této vyšetřovací komise na 10, a to ČSSD - 2, ODS - 2, KSČM - 2, KDU-ČSL - 2 a US - 2.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 148 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 148 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 186 a jeden byl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní je na řadě pozměňovací návrh pana poslance Payna, který upravuje můj návrh článku v novém číslování V. Po akceptování jeho návrhu by tento článek zněl: Žádá Úřad vlády, ministra financí a další státní orgány o zajištění maximální součinnosti jejich pracovníků s vyšetřovací komisí při její vyšetřovací činnosti.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat již v akceptovaném znění? Takže tedy nejprve o pozměňovacím návrhu pana poslance Payna. Takže nyní hlasujeme o pozměňovacím návrhu pana poslance Payna.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 149 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 149 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 111 a 29 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní tedy můžeme hlasovat o mém návrhu ve znění právě přijatého pozměňovacího návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 150 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 150 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 184 a 5 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Jsme u návrhu na znění článku VI.: Ukládá vedoucímu Kanceláře Poslanecké sněmovny zajistit vyšetřovací komisi pro její činnost potřebné finanční a prostorové zajištění včetně příslušného technického a personálního zázemí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 151 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 151 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 191 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vzhledem k tomu, paní místopředsedkyně, že návrh byl vlastně odhlasován po jednotlivých částech, doporučuji nyní hlasovat o návrhu usnesení jako celku.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP