(14.20 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Sobotkovi. Dále se k proceduře nikdo nehlásí. Prosím tedy pana zpravodaje, aby předkládal jednotlivé pozměňovací návrhy a spolu s panem ministrem se s k nim před hlasováním vyjádřil.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Jako první hlasování navrhuji přijetí čtyř legislativně technických úprav, které jsem přednesl v úvodu rozpravy ve třetím čtení.

Tyto úpravy doporučuji, pan ministr také doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 445 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 445 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 146 vyslovilo 138 a jeden byl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu k bodu 1 usnesení rozpočtového výboru, který máte uveden na třetí straně pod písm. B. Předložil ho pan poslanec Kocourek.

Pan ministr má záporné stanovisko, pan zpravodaj kladné stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 446 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 446 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 150 vyslovilo 63 a 83 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní můžeme hlasovat o prvním bodu usnesení rozpočtového výboru, to je návrh označený A1, a to v původním znění, jak je uveden na straně 2.

Stanovisko pana minstra je kladné, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 447 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 447 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 151 vyslovilo 147 a jeden byl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní v souladu s požadavkem pana poslance Sobotky bude hlasování o bodu 3 z usnesení rozpočtového výboru.

Stanovisko pana ministra je neutrální, mírně nedoporučující, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 448 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 448 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 152 vyslovilo 128 a 17 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Další požadavek na individuální hlasování je návrh označený jako 7 z usnesení rozpočtového výboru.

Stanovisko pana ministra je záporné, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 449 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 449 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 154 vyslovilo 71 a 79 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní je na řadě osmý návrh z usnesení rozpočtového výboru.

Pan ministr - záporné stanovisko, zpravodaj - kladné stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 450 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 450 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 154 vyslovilo 75 a 77 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Další návrh, u kterého je třeba individuálně rozhodnout, je desátý návrh z usnesení rozpočtového výboru.

Ministr - záporné stanovisko, zpravodaj - kladné stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 451 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 451 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 154 vyslovilo 76 a 77 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní můžeme hlasovat o ostatních bodech z usnesení rozpočtového výboru, a to jsou body 2, 4, 5, 6, 9 a 11.

Stanovisko pana ministra je kladné, stanovisko zpravodaje je rovněž kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 452 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 452 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 154 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Tím bylo hlasováním rozhodnuto o všech předložených pozměňovacích návrzích k tomuto tisku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 214/1992 Sb. o burze cenných papírů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 533, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 453 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 453 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 155 a jeden byl proti.

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Blahopřeji panu ministrovi a děkuji panu zpravodajovi.

 

Dalším bodem je

 

106.
Návrh poslanců Vlastimila Tlustého a dalších na vydání zákona
o státních svátcích, o dnech pracovního klidu a o významných dnech
/sněmovní tisk 449/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele poslanec Vlastimil Tlustý a zpravodaj výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu poslanec Jan Kostrhun. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 449/5.

Otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Pan zpravodaj Kostrhun, potom pan poslanec Filip.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Děkuji za slovo. Vážená paní předsedající, dámy a pánové, podávám návrh na stažení pozměňovacího návrhu, který je uveden ve sněmovním tisku č. 449 pod bodem C.

Krátké odůvodnění. Je to můj pozměňovací návrh. Ve snaze napravit chybu, která byla způsobena přepisem v našem výboru, jsem navrhl jistý text tohoto pozměňovacího návrhu. Později v návrhu pana poslance Filipa pozměňovací návrh ve stejném tisku, který je uveden pod písm. H4, je tento nedostatek uvedený způsobem, který z dalšího hlasování nevyřazuje další návrh, i s ohledem na § 63 bod 5 písm. B jednacího řádu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP