Neautorizováno !


 

(17.40 hodin)

(pokračuje Buzková)

Paní zpravodajko, já vyčkám několik sekund, protože vidím velké srocení u záznamu z hlasování, poté budeme pokračovat.

Myslím, že je vše v pořádku, proto můžeme pokračovat. Budeme se zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. (Námitky ze sálu.) Ano, prosím, paní zpravodajko, ujměte se slova.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Dalším návrhem, který v rozpravě padl, je návrh na vrácení k dopracování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 180, které zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 180 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 96 a 77 bylo proti.

 

Opět vyčkám několik okamžiků.

S procedurální námitkou se hlásí pan poslanec Kopecký.

 

Poslanec Robert Kopecký: Paní předsedající, dámy a pánové, sjetina ukázala, že jsem při hlasování hlasoval pro a hlasoval jsem výrazně proti. Zpochybňuji toto hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Pan poslanec Kopecký dal procedurální námitku.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 181 a ptám se, kdo souhlasí s procedurální námitkou pana poslance Kopeckého. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 181 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 168 a 6 bylo proti.

 

Budeme tedy znovu rozhodovat o návrhu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování. Všechny vás odhlašuji a prosím o novou registraci.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 182 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 182 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 94 a 80 bylo proti.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh… S procedurálním návrhem pan poslanec Zdeněk Jičínský.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Měla by tento návrh učinit paní zpravodajka, protože jsem dal návrh na prodloužení lhůty.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, pane poslanče, ale o tom se hlasuje až po přikázání výborům.

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně právnímu výboru. Má někdo jiný návrh? Pan poslanec Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Paní předsedající, paní a pánové, vzhledem k tomu, že návrh obsahuje otázku Mezinárodního trestního tribunálu, považuji za potřebné, aby se tímto návrhem zabýval výbor zahraniční a výbor petiční.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano. Jiné návrhy nejsou. Přistoupíme k hlasování.

 

V hlasování pořadové číslo 183, které zahajuji, se ptám, kdo souhlasí s přikázáním ústavně právnímu výboru. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 183 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 190 vyslovilo 175 a 6 bylo proti.

 

V hlasování pořadové číslo 184, které zahajuji, se ptám, kdo souhlasí s přikázáním zahraničnímu výboru. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 184 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 84 a 84 bylo proti.

 

Nyní zahajuji hlasování pořadové číslo 185 a ptám se, kdo souhlasí s přikázáním petičnímu výboru. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 185 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 190 vyslovilo 84 a 86 bylo proti.

 

Pan poslanec Jičínský navrhl prodloužit lhůtu k projednání tohoto návrhu ve výborech o 20 dnů.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 186, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 186 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 190 vyslovilo 89 a 88 bylo proti.

 

Paní zpravodajko, myslím, že o všech návrzích bylo hlasováno, tím pádem mohu konstatovat, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru ústavně právnímu, a skončit první čtení tohoto návrhu.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Dalším bodem je

 

63.
Vládní návrh zákona o Probační a mediační službě a o změně zákona č. 2/1969 Sb.,
o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy ČR,
ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce,
ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 359/1999 Sb.,
o sociálně-právní ochraně dětí (zákon o Probační a mediační službě)
/sněmovní tisk 542/ - prvé čtení

 

Z pověření vlády předložený návrh opět uvede ministr spravedlnosti ČR pan Otakar Motejl.

Pane ministře, dříve než se ujmete slova, prosím o chvilku strpení, pokusím se vytvořit poněkud důstojnější atmosféru v jednacím sále. Prosím kolegyně a kolegy, kteří v tuto chvíli diskutují a svými projevy ruší zbytek sněmovny v činorodé práci, aby šli diskutovat a rušit mimo tento jednací sál. V předsálí je místa poměrně dost. Prosím ještě o chvilku strpení, než odejdou všichni ti, kteří ne že by vás, pane ministře, nechtěli poslouchat, nepochybně se na vás budou dívat na monitorech a poslouchat z reproduktorů.

Pane ministře, můžete hovořit.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP