(16.50 hodin)

(pokračuje M. Zeman)

Dovoluji si citovat - podíl na kapitálu Konsolidační banky ve výši 1,073 miliardy Kč, podíl na majetku Federální správy hmotných rezerv ve výši 2,423 miliardy Kč, a tak bych mohl pokračovat dále, až bych dospěl k úhrnné částce asi 6 miliard Kč.

Z toho všeho vyplývá, že tato smlouva právě proto, že dělá jakousi tlustou čáru za závazky obou stran a otevírá prostor pro plodnou budoucí spolupráci, je z politického hlediska nesporně výhodná a z účetního, chcete-li ekonomického hlediska, přinejmenším - a zde budu velice skromný - nikoliv nevýhodná pro Českou republiku. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji panu předsedovi vlády. Už se blížíme ke konci. Je ještě doplňující otázka?

 

Poslanec Svatomír Recman: Pane předsedo, z vaší odpovědi na moji interpelaci jsem pochopil, že uzavřenou dohodu lze považovat za rozumné řešení s cílem skončit s dlouholetou politickou zátěží v našich vztazích. Souhlasím i s tím, že přísně účetnicky vzato by se otázka vyrovnání mohla táhnout v podstatě do nekonečna.

Jsem si vědom i té skutečnosti, že nerozumným rozdělením Československa v roce 1992 ztratily Česká i Slovenská republika mnohonásobně více.

Proto souhlasím s tím, že je rozumné tuto otázku uzavřít a zaměřit se reálně na upevňování dalších česko-slovenských vztahů ve všech oblastech, počínaje ekonomikou přes kulturu až po mezilidské vztahy. Jsem přesvědčen, že to ocení naprostá většina našich občanů. Právě v tomto smyslu vidím já hlavní smysl takto uzavřené smlouvy. Pokud bude v tomto duchu, myslím, že není problém, abych já -

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pane poslanče, musím vás upozornit, že vám uplynula lhůta. Rozuměl jsem vašemu vystoupení tak, že jste nepoložil žádnou otázku.

Protože už uplynula doba 16.50 hodin, děkuji předsedovi vlády za jeho odpovědi na interpelace. Na příští týden mu zbývá jediná interpelace.

Přerušuji naše jednání do 17.00 hodin.

 

(Jednání bylo přerušeno v 16.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP