(10.40 hodin)

(pokračuje Klaus)

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 429 z přítomných 184 poslanců 91 hlasovalo pro, 90 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní se dostáváme k návrhu D. Opět o celém budeme hlasovat. Stanovisko navrhovatele? (Mimo mikrofon.) Za předpokladu výsledku hlasování o C je stanovisko pana ministra pozitivní. Stanovisko navrhovatele, který tento návrh sám navrhl, předpokládám, že je pozitivní.

 

Zahájil jsem hlasování o tomto návrhu. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 430 z přítomných 184 poslanců 156 bylo pro, 6 bylo proti. Pozměňovací návrh D byl přijat.

 

Nyní přistoupíme k hlasování o návrhu jako celku. Přečtu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona na vydání státních dluhopisů na úhradu schodku státního rozpočtu za rok 1998 a o změně zákona č. 530 o dluhopisech, zákona 328/1998, o vydání státních dluhopisů na úhradu schodku rozpočtu za rok 1997, a zákona č. 22/1999, o státním rozpočtu na rok 1999, podle sněmovního tisku 214, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 431 z přítomných 184 poslanců 163 hlasovalo pro, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodajovi.

 

Dostáváme se k bodu

 

137.
Vládní návrh zákona o veřejných dražbách
/sněmovní tisk 156/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolků zpravodajů zaujal ministr pro místní rozvoj Jaromír Císař a zpravodaj hospodářského výboru poslanec Jaroslav Plachý.

Pozměňovací návrhy obsahuje sněmovní tisk 156/4 a žádám poslance Plachého, aby se mnou sledoval rozpravu, kterou tímto otvírám. O slovo se písemně nepřihlásil nikdo.

Hlásí se pan poslanec Plachý. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážené dámy a pánové. V rámci rozpravy ke třetímu čtení si dovolím přednést následující legislativně technické opravy.

První z nich se týká pozměňovacího návrhu pod písmenem F3, který je adresován k odstavci 8 materiálu tisku 156/4, který máme před sebou, ale ve skutečnosti se týká § 22 odst. 7 vládního návrhu.

Druhá oprava se týká pozměňovacího návrhu pod písmenem A, kde by se měla změnit slova "bude-li" za slova "je-li".

Třetí legislativně technická oprava se opět týká písmene A, kde slova "cena dosažená vydražením vyšším" bude nahrazena slovy "cena dosažená vydražením vyšší".

Čtvrtý pozměňovací návrh charakteru legislativně technické opravy se týká písmene B6, kde za slova "odst. 2 druhá věta" se doplní slova "návrhu ústavně-právního výboru".

Pátá legislativně technická oprava se týká písmene B26 b), kde za slovo "nahradit" se doplňují slova "v návrhu ústavně-právního výboru".

Šestá legislativně technická oprava se týká opět písmene B28 b), kde za slova "v odstavci 3" se doplní opět slova "návrhu ústavně-právního výboru".

Další legislativně technické opravy jsou obsaženy v tisku 156/4 pod pozměňovacími návrhy G1 až G3, které jsem podal jako zpravodaj. Protože jsou tam na úrovni poslaneckých pozměňovacích návrhů, předpokládám, že o nich nechám hlasovat. To jsou všechny legislativně technické opravy, které jsem považoval za vhodné načíst v průběhu rozpravy k třetímu čtení.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji panu poslanci. Pokud nikdo nepolemizuje s tím, že by se jednalo o více než legislativně technické úpravy, vzali jsme tímto na vědomí. Pokud se již nikdo jiný nehlásí do rozpravy, rozpravu končím.

Táži se na závěrečná slova. Přeje si pan ministr závěrečné slovo? Nepřeje. Zpravodaj Plachý - přeje si závěrečné slovo? Ne. Druhým zpravodajem ústavně-právního výboru je poslanec Zuna. Přeje si poslanec Zuna závěrečné slovo? Nepřeje.

Přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Děkuji. Vzhledem k tomu, že pozměňovacích návrhů je zhruba kolem 220, omlouvám se za to, že naše procedura bude trvat asi více než hodinu. Snažil jsem se přirozeně o to, abych vytvořil co největší skupiny, které by byly hlasovány en bloc. Můžete posoudit, jak dalece se mi to povedlo nebo nepovedlo, ale mé svědomí je čisté. Snažil jsem se o maximum sdružení pozměňovacích návrhů do co největších skupin. Z toho také vychází procedura hlasování.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Prosím Poslaneckou sněmovnu, aby poslouchala tento návrh, jinak nevím, jestli budou vědět poslanci, o čem budou hlasovat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Na samém počátku naší procedury bychom prohlasovali již zmíněné, v podstatě legislativně technické opravy pod písmeny G1 až G3 hlasování en bloc. Pak bychom přistoupili k tomu, že vytvoříme velkou skupinu z kolidujících pozměňovacích návrhů, z usnesení ústavně-právního výboru, hospodářského výboru a poslaneckých pozměňovacích návrhů a tyto kolidující pozměňující návrhy budeme muset bohužel hlasovat jednotlivě. Těch je asi zhruba kolem 30.

Dále bychom hlasovali jednotlivě na vyžádání poslanců některé z pozměňovacích návrhů, ať už ústavně-právního výboru nebo hospodářského výboru. Těch bude asi kolem 20.

Následovalo by hlasování o zbylých pozměňovacích návrzích ústavně-právního výboru, které by proběhlo en bloc.

Další hlasování by se týkalo obdobně zbylých pozměňovacích návrhů hospodářského výboru a také by proběhlo en bloc.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP