(18.50 hodin)

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pane poslanče, děkuji, ale měli bychom zřejmě o tom rozhodnout v rámci bodu, až vyčerpáme ty části zpráv, kde budou přítomni členové resp. předsedové těchto delegací, tak návrh je na místě. Přerušíme poté tento bod a vrátíme se k němu, až budou předsedové příslušných delegací přítomni. Prosím vás, pane poslanče Cyrile Svobodo, jestli byste tento návrh uplatnil v průběhu bodu, ať to nemusím dělat z moci úřední.

Vidím opět další procedurální připomínku pana poslance Karla Vymětala.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, vzhledem k tomu, že jsme dostali právě před dvaceti minutami na stůl zprávu o činnosti stálých delegací parlamentu do meziparlamentních organizací, navrhuji, abychom tento bod, to je bod 118, projednávali až zítra od 19 hodin, nikoliv dnes, protože nikdo neměl šanci si materiál prostudovat.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Budeme o tom hlasovat. Nyní vidím další přihlášku - pana poslance Kohlíčka. Doufám, že si to všechno budu pamatovat. Prosím, pane kolego. Opět zřejmě k programu.

 

Poslanec Jaromír Kohlíček: Ano. Měl bych jednu procedurální připomínku, návrh, a to smlouvy prvé čtení, body 75 a 76, doporučuji sloučit rozpravu.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Rozhodli jsme sice o tom, že pojedeme smlouvy ve druhém čtení, nicméně je to procedurální návrh, o kterém jsem povinen nechat hlasovat.

V hlasování pořadové číslo 168 rozhodneme o procedurálním návrhu na sloučení rozpravy k bodu 75 a 76. Jsou to body, které se týkají mezinárodních smluv v prvém čtení a souvisí s právní ochranou dětí a výchovou dětí v rodině. Tematicky jsou opravdu do značné míry obdobné.

 

Nemá-li nikdo námitek, tak o tom nechám rozhodnout v hlasování pořadové číslo 168. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 168 hlasovalo pro 136, proti 1.

Konstatuji, že jsme tímto hlasováním rozhodli o sloučení rozpravy k bodům 75 a 76.

 

Kolegyně a kolegové, tím jsme projednali lavinu připomínek k programu. Jeden návrh, který musíme hlasovat, je návrh kolegy Vymětala. Je to návrh na to, abychom bod číslo 118 projednávali nejdříve zítra po 19. hodině.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 169, které zahajuji. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 167 hlasovalo pro 94, proti 36. Tento návrh byl přijat.

 

Jenom konstatuji, že u některých zpráv budeme muset udělat stejné rozhodnutí v průběhu projednávání bloku zpráv, protože u některých byl teprve rozdáván podkladový materiál dnes a je to sněmovní tisk, což znamená, že musí proběhnout 24hodinová lhůta. Přesto některé zprávy budeme moci udělat.

Kolegyně a kolegové, doufám, že jsme se tímto vypořádali se všemi procedurálními návrhy. Je tomu tak. Plynule jsme se dostali k 19. hodině a mně již nedělá problém zahájit bod číslo 66, který jsme si usnesli, že zahájíme po 19. hodině. Doufám, že mi nebudete zazlívat, že o jednu minutu poruším usnesení sněmovny.

 

Zahajuji projednávání bodu, kterým je

 

66.
Vládní návrh na sjednání Rozhodnutí Rady přidružení mezi Evropskými společenstvími
a jejich členskými státy na jedné straně a Českou republikou na straně druhé
o podmínkách pro účast České republiky
v programech 5. Rámcového programu Evropského společenství
v oblasti výzkumu a technického rozvoje a demonstrací (1998 - 2002)
a ve výzkumných programech a výukových aktivitách
5. Rámcového programu Evropského společenství pro atomovou energii
pro výzkum a výukové aktivity (1998 - 2002)
/sněmovní tisk 185/ - druhé čtení

 

Mezitím je 19. hodina, takže můžeme v klidu tento návrh projednávat. Obdrželi jsme jej jako sněmovní tisk 185 a jde o druhé čtení.

Vládní návrh jsme obdrželi jako sněmovní tisk 185 a z pověření vlády předložený návrh uvede ministr školství, mládeže a tělovýchovy pan kolega Eduard Zeman. Prosím, pane ministře, abyste přerušil svůj jistě zajímavý dialog s kolegou Ransdorfem a přistoupil k řečništi.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP