(18.50 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Takže prosím paní poslankyně a pány poslance, aby zaujali svá místa. Pan místopředseda Rychetský je připraven odpovědět na otázku pana poslance Filipa a hned potom budeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda vlády Pavel Rychetský: Na dotaz pana poslance Filipa sděluji, že předkladateli skutečně nevadí, že lhůta pro zveřejnění seznamu sčítacích obvodů v obcích, včetně jejich vymezení jména a příjmení sčítacích komisařů podle § 11 pro obce je 20 dní, zatímco lhůta pro úkoly okresních úřadů podle § 19, kdy mají předat tiskopisy obcím, je 30 dní. Je to naprosto lhostejné, ty lhůty spolu nemají nic společného.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu místopředsedovi Rychetskému.

Nyní přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o sčítání lidu, domů a bytů v roce 2001, podle sněmovního tisku 108, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování pořadové číslo 489 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 489 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 178 pro vyslovilo 127 a 39 bylo proti.

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas a blahopřeji místopředsedovi vlády panu Rychetskému.

 

Dámy a pánové, v tuto chvíli končím dnešní jednání, přerušuji jej do 9.00 hodin zítra, kdy budeme pokračovat v projednávání bodu 85, kterým je třetí čtení vládního návrhu zákona o penzijním připojištění. Organizační výbor se sejde v 19.10 hodin.

 

(Schůze přerušena v 18.56 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP