(18.10 hodin)

Místopředseda vlády Pavel Rychetský: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně a kolegové, závěrečného slova využívám jenom k tomu, abych ještě poukázal na to, že i pozměňovací návrh pod písmenem A9, kde se navrhuje doplnit odkaz na tzv. "okeč", je též pozměňovací návrh, který nepovažujeme za vhodný, protože respondenti nemají potuchy o tom, co je to okeč. Ani legislativní poznámka v zákoně, který nebudou mít po ruce, jim nebude nic platná. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu místopředsedovi. Nyní prosím pana zpravodaje, aby se ujal případného závěrečného slova, poté oznámil postup při hlasování a přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Radim Chytka: Svého závěrečného slova se zříkám. Mohli bychom přistoupit k hlasování s tím, že jsem navrhl procedurálně, abychom se řídili podle přílohy k tisku 108/3.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto procedurálním návrhu pana poslance rozhodneme v hlasování pořadové číslo 447, které zahajuji.

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 447 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 162 a nikdo nebyl proti.

 

Pane poslanče, budeme tedy postupovat tímto způsobem.

 

Poslanec Radim Chytka: Děkuji. První pozměňující návrh je pod písmenem A - společný rozpočtového výboru a výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Je to v podstatě technicko legislativní pozměňující návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska. Jestli bych vás mohla, pane zpravodaji, poprosit, kdybyste mohl na mikrofon zopakovat i stanovisko pana navrhovatele, který nemá k dispozici mikrofon.

 

Poslanec Radim Chytka: Předkladatel souhlasí, zpravodaj souhlasí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 448. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 448 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovilo 170, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Radim Chytka: Dalším pozměňujícím návrhem je pozměňující návrh pod písmenem B1. Opět v podstatě technicko legislativní. Stanoviska jsou souhlasná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 449. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 449 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovilo 171 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Radim Chytka: Dalším pozměňujícím návrhem je návrh pod písmenem B2 - rozpočtový výbor. Jde o definice uživatele bytu. Předkladatel neutrální, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 450. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 450 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 179 vyslovilo 171 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Radim Chytka: Další pozměňující návrh B3 má dvě alternativy. Doporučoval bych proto orientační hlasování, o které z těchto alternativ budeme hlasovat jako první.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Všechny vás odhlašuji a prosím o novou registraci. Budeme hlasovat orientačním způsobem o alternativách, které jsou uvedeny jako alternativa 1 a alternativa 2 pod bodem 3. Prosím o stanovisko k alternativě 1.

 

Poslanec Radim Chytka: Předkladatel nesouhlasí, zpravodaj - méně vhodná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování 451. Kdo podporuje v orientačním hlasování tuto alternativu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 451 získala alternativa 1 podporu čtyř poslanců.

Prosím stanoviska k alternativě 2.

 

Poslanec Radim Chytka: Předkladatel doporučuje, zpravodaj rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 452. Kdo v orientačním hlasování podporuje alternativu 2?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 452 získala alternativa 2 podporu 168 poslanců. Budeme tedy o ní hlasovat jako o první.

 

Rozhodneme tedy o návrhu uvedeném pod alternativou 2 v hlasování pořadové číslo 453, které zahajuji.

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 453 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 172 vyslovilo 171, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Radim Chytka: Tím, že byla přijata alternativa 2, pozměňující návrh B4 je nehlasovatelný.

Dalším pozměňujícím návrhem je pozměňující návrh B5. Jde o definici ekonomické aktivity. Předkladatel je neutrální, zpravodaj spíše doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 454. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 454 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 172 vyslovilo 172 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Radim Chytka: Protože byl tento pozměňující návrh přijat, měl jsem u něj technicko legislativní opravu. Táži se, zdali je nutno o ní hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Není, pokud byla přednesena ve třetím čtení.

 

Poslanec Radim Chytka: Děkuji. Dalším pozměňovacím návrhem je pozměňující návrh C1. V podstatě jde o technicko legislativní návrh. Předkladatel neutrální, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 455. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 455 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 172 vyslovilo 147 a 14 bylo proti.

 

Poslanec Radim Chytka: Dalším pozměňujícím návrhem je C2. Jde tedy o identifikační údaje, jméno, adresu, rodné číslo. Stanovisko předkladatele je negativní, zpravodaj taktéž nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 456. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 456 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 172 vyslovilo 9 a 154 bylo proti.

 

Poslanec Radim Chytka: Další pozměňující návrh pod písmenem C3 se stal nehlasovatelný přijetím alternativy 2.

Další pozměňující návrh pod písmenem C4 - datum narození nahradit slovy "rok narození". Stanovisko předkladatele je negativní, stanovisko zpravodaje též negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 457. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 457 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 173 vyslovilo 14 a 147 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP