(14.30 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pane ministře, jestli chcete říci své stanovisko na mikrofon k písmenu D, můžete. Pan ministr se nevyjadřuje.

Nesouhlasím s tím, že je nehlasovatelný, neboť v proceduře, o které hovořil pan zpravodaj, bylo řečeno, že se hlasuje en bloc o bodu A a tím zůstávají hlasovatelné i další pozměňovací návrhy.

Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj se ztotožňuje s názorem pana ministra, to znamená nedoporučuje.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování s pořadovým číslem 309 a ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti návrhu?

Z přítomných 164 pro hlasovalo 87, proti 72. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Dostáváme se tím k bodu E, to je pozměňovací návrh přednesený panem poslancem Cyrilem Svobodou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je to jeden pozměňovací návrh. Stanovisko pana ministra souhlasné, zpravodaj rovněž souhlasí.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 310 a ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 166 pro návrh se vyslovilo 84, proti 74. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Dostáváme se k pozměňovacímu návrhu uvedenému pod písmenem F, který předložila paní poslankyně Miroslava Němcová. Jde o jeden návrh.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Písmeno F. Ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 311 a ptám se, kdo je pro předložený návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 166 pro návrh 32, proti 124. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Dostáváme se k bodu G. Tady bych chtěl upozornit, že jsou to dva pozměňovací návrhy k téže věci. Jeden je uveden pod bodem G1, návrh poslankyně Dundáčkové, a druhý je uveden pod bodem I2. To je návrh pana poslance Jičínského. Doporučuji, abychom nejdříve hlasovali orientačně o bodech G1 a I2 a poté rozhodneme, o kterém z těchto návrhů budeme hlasovat jako o prvním.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Mám stejný názor. Zeptám se předkladatelů, pana kolegy Jičínského, zda souhlasí. Souhlasí. Paní poslankyně Dundáčková také souhlasí. Nejprve orientační hlasování.

 

První bude o pozměňovacím návrhu G1. Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro předložený návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování s pořadovým číslem 312.

Pro návrh hlasovalo 15.

 

Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu I2. Stanovisko ministra nedoporučující, zpravodaj rovněž nedoporučuje.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 313 a ptám se, kdo je pro.

Tento návrh získal podporu 46 hlasů, to znamená, že o něm budeme hlasovat jako o prvním návrhu.

 

Rozhodneme o pozměňovacím návrhu pod písmenem I2. Opakuji: ministr nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 314 a ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 167 hlasovalo pro 45, proti 106. Návrh nebyl přijat.

 

Ještě budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu paní kolegyně Dundáčkové. Stanoviska ministra i zpravodaje byla záporná.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 315 a ptám se, kdo je pro návrh G1. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 167 pro návrh hlasovalo 39, proti 116. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Tímto jsme se definitivně vypořádali s pozměňovacími návrhy uvedenými pod body G1 a I2. Nyní bych navrhl hlasovat o bodu G2, což je opět návrh předložený paní poslankyní Dundáčkovou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kolegyně a kolegové, chci vás požádat skutečně o laskavost. Probíhá třetí čtení, hlasujeme o jednotlivých pozměňovacích návrzích a opravdu bych potřeboval, aby byl ve sněmovně klid, abychom se mohli soustředit a skutečně zodpovědně projednat a odhlasovat každý jeden pozměňovací návrh tak, jak byl předložen.

Budeme tedy hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem G2. Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 316 a ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 168 pro nikdo, proti 153. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Jsme u bodu H. Tady se, pane předsedající, domnívám, že pokud nebyl přijat návrh pod písmenem D, nelze již o tomto bodu hlasovat. To znamená, že tento návrh se stává podle mého názoru v této fázi nehlasovatelným.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ptám se pana kolegy Koháčka, po kterém pátrám. Není přítomen. Ptám se tedy někoho ve sněmovně, zda nesouhlasí se stanoviskem zpravodaje, že tento návrh je nehlasovatelný. Považuji ho rovněž za nehlasovatelný. Žádný protest nevidím. Konstatuji, že o pozměňovacím návrhu pod písmenem H nedám hlasovat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Dostáváme se k pozměňovacímu návrhu pod písmenem I1, který přednesl poslanec Zdeněk Jičínský. Tady bych si dovolil říci svůj názor, že podle článku 18 Listiny základních práv a svobod je tento návrh v rozporu s tímto článkem, protože právo petiční není upřeno lidem ve výkonu trestu odnětí svobody. Podle mého názoru je i tento návrh nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan ministr podporuje stanovisko zpravodaje, tudíž že návrh není hlasovatelný. Mám ve zvyku respektovat stanovisko zpravodaje, nicméně pro klid v duši se chci zeptat navrhovatele pana Jičínského, zda souhlasí. Souhlasí. Děkuji vám. Budeme tedy pokračovat v hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP