Poslanec Jan Vidím: Paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, v tomto okamžiku opakovaně potřetí předkládám Poslanecké sněmovně návrh, aby Poslanecká sněmovna provedla odvolání zástupců pojištěnců ze správní rady Ústřední pojišťovny Všeobecné zdravotní pojišťovny, a to veřejným hlasováním a po jednotlivých jménech těchto zástupců pojištěnců.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto procedurálním návrhu na způsob hlasování rozhodneme v hlasování pořadové číslo 288, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 288 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 171 vyslovilo pro 122 a dva byli proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní tedy budeme hlasovat o odvolání jednotlivých zástupců pojištěnců do správní rady Ústřední pojišťovny VZP.

Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Rostislava Čevely.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 289 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 289 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 170 pro vyslovilo 7 a 92 bylo proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Stanislava Grospiče.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: S procedurální poznámkou pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Chtěl bych požádat předsedu volební komise, aby u každého, o kom se hlasuje, uvedl dobu, po kterou zasedá ve správní radě, zvláště u těch, kteří tam jsou déle než čtyři roky. Děkuji.

 

Poslanec Jan Vidím: Paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, tyto údaje nemám v tomto okamžiku k dispozici. Domnívám se, že to ani není mou povinností, abych je v tomto okamžiku zde měl. Pokud pan kolega bude na svém návrhu trvat, budu potřebovat pro zajištění těchto údajů 30 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Vidím v tuto chvíli v průběhu hlasování není povinen se podřídit takovéto žádosti. Pokud by pan poslanec Janeček měl procedurální návrh jiného charakteru, samozřejmě mu umožním s ním vystoupit, ale v tuto chvíli záleží postup zcela na předsedovi volební komise, kterého prosím, aby pokračoval.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji a opakuji, že nemám tyto údaje k dispozici, a proto je také nemohu v tomto okamžiku uvádět.

Nyní budeme hlasovat o návrhu na odvolání Stanislava Grospiče.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 290 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 290 se z přítomných 171 pro vyslovilo 103, 20 bylo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Jaroslava Korába.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 291 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 291 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 171 pro vyslovilo 117 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Lubomíra Mikše.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 292 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 292 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 171 pro vyslovilo 126 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Richarda Schwarze.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 293 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 293 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 171 pro vyslovilo 124 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Jiřího Váchy.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 294 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 294 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 171 pro vyslovilo 125 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Karla Vašíčky.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 295 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 295 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 172 pro vyslovilo 126 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Nyní budeme hlasovat o odvolání pana Jana Vraného.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 296 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 296 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 171 pro vyslovilo 114 a 13 bylo proti.

 

Poslanec Jan Vidím: Budeme hlasovat o odvolání pana Petra Vrška.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 297 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 297 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 172 pro vyslovilo 124 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Vidím: A konečně budeme hlasovat o odvolání pana Milana Zaorala.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 298 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 298 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 172 pro vyslovilo 124 a jeden byl proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP