Poslanec Jaromír Kohlíček: Vážená paní předsedající, dovolte, abych se představil. Jmenuji se Jaromír Kohlíček.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane poslanče.

 

Poslanec Jaromír Kohlíček: Moje technická poznámka spočívá v tom, že v první třídě jsme se učili sčítat. Jestliže sečtu počet civilních zaměstnanců a počet těch, kteří tam zůstanou po odjezdu civilních zaměstnanců, je to 102.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, já vás pouze upozorňuji na to, že v tuto chvíli již neprobíhá rozprava a můžeme pouze hlasovat, pokud se nejedná o poznámku výhradně k proceduře. Nemyslím si, že další rozprava v této záležitosti má cenu. Poslanecká sněmovna rozhodne svým hlasováním. Prosím pana zpravodaje.

 

Poslanec Petr Nečas: Budeme hlasovat o tom, aby číslo jedno sto bylo nahrazeno číslovkou 102.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 31 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 31 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 191 pro vyslovilo 35 a 106 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní budeme postupovat podle předloženého papíru, to znamená návrhy pana poslance Exnera, aby na konci odstavce prvního byla vypuštěna slova "s možností dalšího prodloužení".

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 32 a ptám se: Kdo je pro tento návrh?

 

Poslanec Petr Nečas: Zpravodajové nedoporučují, pan ministr zahraničí nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 32 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 191 pro vyslovilo 26 a 140 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Nečas: Dalším pozměňujícím návrhem je, aby v případě, že nebude přijat pozměňující návrh předchozí, což se stalo, byla za stávající poslední slova prvního odstavce doplněna nová slova: "po novém projednání v Parlamentu České republiky". Zpravodaj nedoporučuje, zpravodaj zahraničního výboru nedoporučuje, ministr zahraničí nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 33 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 33 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 191 pro vyslovilo 43 a 139 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní můžeme přejít k pozměňujícím návrhům pana poslance Zaorálka, to znamená, aby za slova Joint Guardian tisk 148 byla vložena kulatá závorka se slovy "dohled a v případě potřeby vynucené dodržování prozatímní dohody o Kosovu" a dále by text pokračoval s tím, že "polní nemocnice složená z vojáků z povolání" atd. Je to jenom úprava grafická, stylistická úprava stávajícího textu. Zpravodaj doporučuje, zahraniční výbor doporučuje, předkladatel doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 34 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 34 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 191 pro vyslovilo 156 a 14 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Nečas: Dalším návrhem je, aby za slova "s možností dalšího prodloužení" byl vložen nový text "a s jejich dislokací na území bývalé Jugoslávské republiky Makedonie". Zpravodaj doporučuje, zahraniční výbor doporučuje, předkladatel doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 35 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 35 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 191 pro vyslovilo 169 a 4 byli proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní bychom měli hlasovat o návrhu pana poslance Filipa, který navrhuje, aby byl úplně vypuštěn celý text odstavce 1 a nahrazen úplně novým textem, který je předložen ve vašem podkladu. Zpravodaj nedoporučuje, zahraniční výbor nedoporučuje, předkladatel nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 36 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 36 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 191 pro vyslovilo 26 a 149 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní můžeme přejít k části druhé, kde padl jediný návrh, a to návrh pana poslance Filipa na vypuštění celé části druhé. Zpravodajové nedoporučují, předkladatel nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 37 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 37 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 191 pro vyslovilo 24 a 154 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní můžeme přejít ke třetí části, kde jako první budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Exnera, který navrhuje celou třetí část vypustit. Tento návrh je totožný s návrhem pana poslance Filipa, který taktéž navrhl vypustit celou třetí část. Zpravodajové nedoporučují, předkladatel nedoporučuje.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP