Čtvrtek 21. května 1998

 

(pokračuje Vlach) 

A když jsme pak přerušili projednávání smlouvy, řekl jsem - o tomto budeme hlasovat také zhruba ve tři čtvrtě na čtyři. Tak to bylo přesně. Z toho nevyplývá pořadí. Nicméně:

 

Kdo je pro, abychom nyní rozhodli hlasováním...

 

Pan kolega Černý si přeje, abych vás odhlásil, vzhledem k tomu, že netuší, kdo je přihlášen.

 

Kdo je pro, abychom v tomto okamžiku hlasovali o vládním návrhu, kterým se předkládá souhlas s Evropskou dohodou o osobách účastnících se řízení před Evropským soudem... atd., kdo je pro, abychom provedli toto jedno hlasování před přestávkou na jednání klubu? Kdo je proti?

Tento návrh nebyl přijat, nebudeme tedy hlasovat vůbec.

 

Já si dovolím vyhlásit přestávku pro jednání klubu do 16.00 hodin. Nemusím všemu rozumět. Dámy a pánové, pokračovat budeme v 16.00. Co se týká dalšího postupu, rád bych, abyste se dohodli o tom, zda budete respektovat následující návrh: Zítra v 9.00 hodin ráno bychom pokračovali nejprve hlasováním o návrhu zákona, za druhé hlasováním o této poslední smlouvě, pak bychom pokračovali projednáním bodu pana kolegy Pěničky, který měl rozhodnutím sněmovny být projednán dnes odpoledne. A pak bychom pokračovali těmi body, které byly určeny na pátek ráno. Je zde tolik rozhodnutí o prioritách sněmovny, že zřejmě sněmovna bude muset akceptovat nějaký navrhovaný postup.

Pan kolega Filip se hlásí s ohnivou námitkou.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Pane předsedající, já se nehlásím s námitkou. Já si myslím, že předtím, než budeme jednat o dalších bodech, které nebyly ani zahájeny, měli bychom dojednat tento bod. Myslím, že by bylo docela korektní, když už jsme donutili pana ministra vnitra, aby předložil tuto zprávu, abychom to dokončili. Myslím, že nám to tolik času zítra ráno nezabere.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Ano, děkuji, máte pravdu. V té přehršli přerušených bodů jsem na tento bod zapomněl. Další postup bude tento: Nyní bude devítiminutová přestávka. Po interpelacích skončí jednání tohoto jednacího dne. Zítra v 9.00 hodin rozhodneme nejprve hlasováním o návrhu zákona, to se týká toho zpochybněného výsledku. Poté rozhodneme o návrhu mezinárodní smlouvy. Poté dokončíme projednávání právě přerušeného bodu a pak budeme pokračovat v bodech určených na páteční ráno.

 

(Schůze přerušena v 15.53 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP