Středa 13. května 1998

 

(pokračuje Vlach) 

Dámy a pánové, vyjasněme si to, že jednotlivé kluby obdržely v zákonné lhůtě základní informaci, a to jména, základní životní data včetně vykonávaných funkcí, takže pokud teď zní návrh a žádost na rozšíření této informace o nějak specifikovaný životopis, tak je to trochu něco jiného, nicméně pro korektnost je třeba uvést, že jednotlivé kluby v zákonné lhůtě obdržely...

Pánové, že kroutíte hlavami jako členové klubů - vždyť i jiné materiály necháváme na vůli klubů, zda se rozhodnou je rozmnožit všem členům, členům některého výboru, pověřené pracovní skupině atd. Že je nemáme všichni, to je jistě pravda, ale nicméně pravda také je, že kluby mohly toto rozdistribuovat.

Já bych prosil o specifikování návrhu pana kolegu Brožíka. Jestli si najde chvilku mezi jednotlivými telefonáty, rád mu dám slovo.

 

Poslanec František Brožík: Já bych tyto návrhy chtěl doplnit o jakési curriculum vitae o jednotlivých kandidátech, tzn. stručný životopis a profesní zaměření kandidátů.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Vzhledem k tomu, že se sněmovna chystá se takto obrátit na vládu, jak jsem pochopil, tak se chci ještě zeptat, zda je zadání takto jasné.

Chce se vyjádřit pan ministr Pilip, předseda ze zákona. Prosím.

 

Ministr financí ČR Ivan Pilip: Pane předsedo, dámy a pánové, samozřejmě jediný problém v dodání životopisů je technický. Já nevím, jak podrobné životopisy chce pan poslanec Brožík, ale stručné je možno dodat klubům během polední přestávky. Bylo by ale dobré, aby program nebyl narušen. Můžeme se pokusit zajistit dodání klubům do konce polední přestávky.

Pokud budou návrhy, že se to rozmnoží dál, to ať už si sněmovna zařídí. My bychom to technicky dodali předsedům jednotlivých klubů a může být dohoda na úrovni vedení parlamentu, aby se rozmnožily dále, ale bylo by asi dobré i s ohledem na návaznost dalších bodů, aby toto doplňování neposunulo nějak výrazně daleko tento bod.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Dámy a pánové, dovolil bych si vám navrhnout následující postup:

Pan ministr sděluje, že během polední přestávky je možno základní informace obdržet. Pak je otázkou už jen technickou, jak rychle je dostaneme všichni na lavice. Vzhledem k tomu, že jsme včera rozhodli, že do tohoto bodu vstoupíme před polední přestávkou, což jsme právě učinili, domnívám se, že by bylo možné také rozhodnout, že volba pak proběhne, resp. budeme pokračovat v projednávání tohoto bodu jako posledním bodem před organizačním výborem, který je tak jako tak svolán na zhruba 18. hodinu dnešního dne.

Je nějaká námitka? Pan kolega Grulich se hlásí.

 

Poslanec Václav Grulich: Pane předsedající, navrhuji malou změnu k tomu, co navrhoval pan ministr Pilip. Aby totiž materiál byl oficiálně předán Kanceláři Poslanecké sněmovny a abychom ho jako poslanci dostali na lavice, protože jsme na zasedání a kontakt s kluby nemusí všude fungovat zcela přesně. Držme se zavedených procedur.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Dobře. Bereme to tak, že podklady budou rozdány všem poslancům na lavice, jak bývá zvykem v průběhu zasedání.

Je tedy souhlas s tím, abychom zhruba 30 až 40 minut před předpokládaným svoláním organizačního výboru vstoupili do tohoto v tomto okamžiku přerušeného bodu? Není námitek proti tomuto postupu?

Dámy a pánové, v tom případě si dovoluji vyhlásit polední přestávku do 14.15 hodin.

 

/Pokračování v projednávání bodu 66 schváleného pořadu viz turny 75 - 76 a 95 - 96./

 

(Schůze přerušena ve 12.45 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP