Úterý 12. května 1998

 

Poslanec Pavel Šafařík: Posledním návrhem kolegy Recmana je návrh na vypuštění bodu 5 vládního návrhu. Pan ministr je proti, já také.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Hlasujeme tedy o vypuštění bodu 5.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 34 tento návrh nebyl přijat, když ze 187 přítomných bylo 93 pro, 91 proti a 3 nehlasovali.

 

Poslanec Pavel Šafařík: Zvládli jsme, pane předsedo, všechny pozměňovací návrhy. Pro upřesnění chci sdělit, že ze 6 bodů vládního návrhu byl bod třetí vypuštěn, a ostatní body, které bylo navrženo vypustit, zůstaly ve vládním návrhu a můžeme hlasovat o vládním návrhu jako celku. Samozřejmě pan ministr doporučuje, já také.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Přednesu vám návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění a doplňuje zákon ČNR č. 171/91 Sb., o působnosti orgánů České republiky ve věcech převodu majetku státu na jiné osoby a o Fondu národního majetku ČR, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 293 a ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s tímto usnesením, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 35 bylo toto usnesení přijato, když ze 186 přítomných bylo 95 pro, 90 proti a 1 nehlasoval. Konstatuji tedy, že s návrhem tohoto zákona byl vysloven souhlas.

 

/Hlasování o tomto usnesení bylo revokováno - viz turny 18 až 26./

 

Děkuji navrhovateli, děkuji zpravodaji a přecházíme k dalšímu bodu, kterým je

 

5.
Vládní návrh zákona o ochraně utajovaných skutečností a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 381/ - druhé čtení

 

Z pověření vlády předložený návrh zákona odůvodní ministr vnitra pan Cyril Svoboda. Prosím pana ministra, aby se ujal slova.

Pan ministr Svoboda jako gentleman dá zajisté přednost své kolegyni, která nám chce cosi zajímavého sdělit. Ostatní prosím, aby se zklidnili.

 

Poslankyně Květoslava Čelišová: Pane předsedo, vážená sněmovno...

 

Předseda PSP Miloš Zeman: (Zvoní.) Kolegyně a kolegové, velmi vás prosím, abyste nerušili, a pokud to umíte, chovali se jako gentlemani. Mluví žena, poslouchejme ji, prosím.

 

Poslankyně Květoslava Čelišová: Děkuji. Dovolím si zpochybnit poslední hlasování, kde mi ukázal záznam, že jsem hlasovala pro. Hlasovala jsem proti.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: To znamená hlasování o zákonu jako celku, pokud vám dobře rozumím. Byla zde tedy přednesena formální námitka. Podle jednacího řádu se má pochybnost oznámit neprodleně, což v tomto případě bylo splněno, protože je to několik málo minut po hlasování. Z tohoto důvodu je zřejmě nezbytné, abychom nejdříve rozhodli o námitce paní poslankyně. Přejete si, abych vás před tímto hlasováním odhlásil? Není tomu tak.

 

Zahajuji tedy hlasování o námitce. Kdo souhlasí s touto námitkou? (Námitka ze sálu.)

 

Pane poslanče Filipe, když jsem se vás ptal, tak jste se nepřihlásil. Dobře, prohlašuji toto hlasování (č. 36) za zmatečné a odhlašuji vás. Prosím, abyste se laskavě znovu přihlásili svými hlasovacími kartami, a ty, kdo to budou příště žádat, prosím o kratší reakční dobu.

Doufám, že ti, kdo se chtěli zaregistrovat, už tak učinili. Budeme nyní - opakuji znovu - hlasovat o námitce paní poslankyně proti poslednímu hlasování, to je o zákonu jako celku.

 

Zahájil jsem hlasování o této námitce. Kdo s ní souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti této námitce? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 37 se 139, teď už 140 ze 174 vyslovilo pro přijetí této námitky, proti bylo 8. Námitka tedy byla přijata.

 

Z toho vyplývá, že nyní budeme opakovat hlasování o zákonu jako celku, ale ještě předtím se hlásí jménem klubu pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Prosím o přestávku pět minut před hlasováním. Myslím, že je to korektní.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Myslím, že je korektní vyhovět, i když kuřáci by více uvítali, kdybyste navrhl přestávku 10 minut. Víte, jak těžko se během pěti minut vykouří jedna cigareta, pane poslanče? Nicméně dobře, protože jsem kuřák, vyhovuji vám a vyhlašuji přestávku do 17.10 hodin. Aspoň minutu jsem si přidal.

 

(Schůze přerušena v 17.07 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP