Pátek 17. dubna 1998

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Toto je možno vnímat jako komplexní záporné stanovisko ke všem následujícím hlasováním.

Předkladatel pan poslanec Kudláček si nicméně přeje, aby se napřed zvlášť hlasovalo jako o samostatném pozměňovacím návrhu o textu, který je na konci strany 8 označen číslicí 2 a začíná slovy "v § 80 se doplňuje nový odstavec 3, který zní". Toto by byl první pozměňovací návrh, o kterém budeme hlasovat. Komplexní stanovisko pana ministra jsme slyšeli, já ponechávám na vůli sněmovny.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 510 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 510 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 123 vyslovilo 15 a 52 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dalším takto samostatně hlasovatelným návrhem je na str. 9 pod bodem 5 návrh, který do § 184 doplňuje odstavce 8 a 9, které znějí - a text následuje. Stanovisko pana ministra záporné, stanovisko zpravodaje - opět ponechává na vůli sněmovny.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 511 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 511 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 126 vyslovilo 12 a 72 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Další samostatně hlasovatelný návrh naleznete na straně 11 v čl. IV, kde pod bodem 1 je text "§ 80 odst. 3 zní". Stanovisko pana ministra je záporné, zpravodaj ponechává na vůli sněmovny.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 512 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 512 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 130 vyslovilo 20 a 55 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Další samostatně hlasovatelný návrh je pod bodem 2, opět v čl. IV na konci strany 11, začíná slovy "v § 80 odst. 6". Stanoviska jsou stejná jako předchozí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme hlasováním pořadové číslo 513, které jsem zahájila. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 513 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 130 vyslovilo 11 a 54 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dále budeme hlasovat o bodech 3 a 4 dohromady. Bod 3 je na konci strany 11, bod 4 na začátku strany 12. Stanoviska jsou stále stejná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 514 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 514 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 129 vyslovilo 15 a 72 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Další pozměňovací návrh označený číslicí 5 "v § 86 odst. 1" atd. - stanovisko pana ministra záporné, stanovisko zpravodaje stále stejné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 515 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 515 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 130 vyslovilo 11 a 70 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následující pozměňovací návrh označený jako 6 v § 86 odst. 1 končí slovy "l mil. Kč", stanoviska jsou stejná jako v předchozích případech.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 516 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 516 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 130 vyslovilo 12 a 62 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní budeme hlasovat o zbylém textu obsaženém pod písmenem D na stranách 8, 9, 10, 11 a začátku strany 12 s výjimkou těch částí, o kterých jsme rozhodli předchozími individuálními hlasováními. Stanovisko pana ministra i zpravodaje je záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 517 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 517 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 130 vyslovilo 12 a 83 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dostáváme se k návrhům pana poslance Sobotky na straně 12, k jeho prvnímu pozměňovacímu návrhu je stanovisko pana ministra záporné, zpravodaje rovněž záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 518 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 518 se z přítomných 130 pro vyslovilo 65, proti 54. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Můžeme hlasovat o druhém pozměňovacím návrhu pana poslance Sobotky. Stanovisko pana ministra je záporné, stanovisko zpravodaje je rovněž záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 519 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 519 se z přítomných 130 pro vyslovilo 64, proti 54. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: K pozměňovacímu návrhu E3 je stanovisko pana ministra záporné, stanovisko zpravodaje je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 520 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 520 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 131 vyslovilo 102 a 16 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Stanovisko pana ministra k návrhu E4 je záporné, zpravodaj ponechává na vůli sněmovny.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 521 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 521 se z přítomných 131 pro vyslovilo 66, proti 40. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následuje pozměňovací návrh označený jako E5. Stanovisko pana ministra je záporné, stanovisko zpravodaje je rovněž záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 522 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 522 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 131 vyslovilo 64 a 57 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: O návrzích označených jako E6 a E7 je podle mého názoru možné hlasovat společně, protože se týkají téže materie. Navrhovatel souhlasí, pan ministr má stanovisko záporné, já ponechávám na vůli sněmovny.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP