Pátek 17. dubna 1998

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji za tuto legislativně technickou úpravu přednesenou jménem pana poslance Sobotky. Táži se, zda se dále někdo hlásí do rozpravy. Není tomu tak. Končím rozpravu.

Ptám se pana zpravodaje a pana navrhovatele, zda si přejí přednést závěrečné slovo. Zdá se, že tomu tak není.

Přikročíme tedy k hlasování o pozměňujících návrzích a já prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích v pořadí, v jakém byly předloženy a v jakém jsou uvedeny v tisku 331, s jedinou výjimkou, a to je pozměňovací návrh pana kolegy Kudláčka, který v souladu s tím, co uvedl ve druhém čtení, si přeje oddělená hlasování v několika případech. To znamená, až dospějeme k návrhu pana poslance Kudláčka, přesně bych specifikoval jednotlivé části, o kterých budeme hlasovat zvlášť, a na závěr této pasáže bychom hlasovali o zbytku jeho návrhu jako o jednom komplexním návrhu.

Nicméně první pozměňovací návrh je pozměňovací návrh, který jsem předložil já a kterým jsem převzal usnesení rozpočtového výboru, je to vlastně soubor padesáti bodů uvedených v tisku 331/2. Stanovisko předkladatele k tomuto usnesení rozpočtového výboru - k áčku? Budeme hlasovat najednou, jednotlivá hlasování. (Hlas mimo mikrofon: Bylo by možné vyjmout některé body?) Pan předkladatel si přeje jednotlivá hlasování o bodech, které jsou usnesením rozpočtového výboru. Napřed by to bylo hlasování o bodech 1 a 2, potom o zbytku. Pokud proti tomu není námitek, budeme hlasovat o bodech 1 a 2 zvlášť.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já myslím, že tento postup je možný. Uveďte prosím, pane zpravodaji, tyto body. Sdělte nám svá stanoviska a poté budeme o těchto bodech hlasovat.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Stanovisko zpravodaje k oběma těmto bodům A1 a A2 je doporučující. Stanovisko pana ministra? (Mimo mikrofon.) Stanovisko k bodu A1 je jak od zpravodaje, tak od předkladatele doporučující. Budeme hlasovat o návrhu A1.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O návrhu A1 rozhodneme v hlasování poř. č. 502, které jsem právě zahájila a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 502 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 113 vyslovilo 89 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Druhý pozměňovací návrh je A2. Stanovisko zpravodaje je doporučující, stanovisko pana ministra je záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování č. 503, které jsem právě zahájila, rozhodneme o bodu A2. Ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 503 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 116 vyslovilo 76 a 10 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní - nebude-li námitek - můžeme hlasovat o návrzích označených A3 až A50 v jednom hlasování. Stanovisko zpravodaje je doporučující. Stanovisko pana ministra? (Mimo mikrofon.) Pan ministr si přeje, aby to nebylo až do konce, aby to bylo až A47. Opravuji. Budeme hlasovat od A3 až do A48 včetně. Stanoviska předkladatele i zpravodaje jsou doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Než dám hlasovat, chci pouze požádat, pokud budou další takováto stanoviska na vyčlenění jednotlivých bodů, aby byla sdělena předtím, než se začne hlasovat o celém souboru.

Zahajuji hlasování poř. č. 504 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 504 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 118 vyslovilo 99, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní můžeme hlasovat o návrhu označeném A49 na str. 7. Stanovisko zpravodaje je doporučující, stanovisko předkladatele je záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Navrhovatele?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Navrhovatele. Omlouvám se.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Rozhodneme v hlasování poř. č. 505, které zahajuji a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 505 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 119 vyslovilo 71 a 22 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Další pozměňovací návrh na konci str. 7 je návrh označený jako A50. Stanovisko zpravodaje i pana ministra je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování poř. č. 506 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 506 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 120 vyslovilo 102 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh na str. 8 označený jako B1 je tímto nehlasovatelný a můžeme hlasovat o návrhu označeném B2. Stanovisko zpravodaje i pana ministra je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování poř. č. 507, které jsem zahájila, rozhodneme o návrhu B2. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 507 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 120 vyslovilo 99 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následuje pozměňovací návrh označený jako B3. Stanovisko zpravodaje i pana ministra je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování poř. č. 508 a ptám se: Kdo je pro tento návrh uvedený pod písmenem B3? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 508 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 123 vyslovilo 93 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Další pozměňovací návrh přednesl pan poslanec Budinský, je označen písmenem C. Stanovisko pana ministra i zpravodaje je kladné. (Námitky.) To jsou už pozměňovací návrhy k pozměňovacím návrhům. To je přípustné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pokud to tak bylo formulováno, tak to přípustné je. Stanoviska prosím, pánové.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Kladná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování poř. č. 509 a ptám se: Kdo je pro tento návrh uvedený pod bodem C? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 509 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 123 pro něj vyslovilo 89 a 8 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následují pozměňovací návrhy pana poslance Kudláčka, který - jak jsem uvedl v úvodním slově - si přeje o některých částech těchto pozměňovacích návrhů hlasovat zvlášť. Ještě předtím se chce vyjádřit pan ministr.

 

Ministr financí ČR Ivan Pilip: Já bych se rád k této sumě pozměňovacích návrhů vyjádřil jako k celku. V zásadě bych řekl, že to je dobrá myšlenka, ne zcela dobře technicky legislativně zpracovaná a vložená do zákona, kam nepatří. Já bych doporučoval, aby byla vzata v úvahu pro další zpracování jiných zákonů, ale minimálně se obávám, že by velmi hrozilo, že to vrátí Senát, že se zvýší hrozba vrácení Senátem, že tam dojde k legislativní zmatečnosti některých ustanovení. Proto bych doporučoval, aby celá suma těchto návrhů byla vzata v úvahu při zpracování jiných zákonů, ale neschválena tady.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP