Pátek 17. dubna 1998

 

Poslanec Libor Ambrozek: Další návrh je pod písmenem C4, který se vztahuje k § 9 odst. 3. Navrhovatel doporučuje, zpravodaj rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 432 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 432 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 134 vyslovilo 79, proti bylo 17.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní přistoupíme k hlasování o bodu D11. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 433 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 433 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 135 vyslovilo 94, proti byli 2.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní se dostáváme k § 12, to jsou pozměňovací návrhy uvedené pod písmenem B. Budeme nyní hlasovat o návrhu B1. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 434 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 434 se z přítomných 136 pro vyslovilo 71, proti 15. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Další hlasování je o bodu B2. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 435. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 435 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 136 vyslovilo 80, proti bylo 13.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní mě navrhovatel správně upozorňuje, že jsem vynechal hlasování o bodu D10, takže bychom se k tomu teď vrátili. Budeme hlasovat o bodu D10. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 436 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 436 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 136 hlasovalo 83, proti bylo 10.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní se vyrovnáme s § 13, kterého se týká pozměňovací návrh D13. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 437 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 437 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 136 hlasovalo 87, proti bylo 6.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C5, který se týká § 14. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 438 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 438 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 136 hlasovalo 81, proti bylo 17.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní budeme hlasovat o § 15, to je pozměňovací návrh pod písmenem D14. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 439 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 439 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 136 hlasovalo 89, proti byli 4.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní by nás mělo čekat poslední hlasování, které se týká nového § 16, hlasování pod bodem C6. Navrhovatel ani zpravodaj nedoporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 440 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 440 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 135 vyslovilo 8, proti bylo 76.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Domnívám se, že jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Nyní přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Jaroslava Bašty a dalších na vydání zákona o právu na informace o životním prostředí, podle sněmovního tisku 243, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 441 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 441 se z přítomných 137 pro vyslovilo 76, proti 31. Tento návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Gratuluji navrhovatelům tohoto zákona, děkuji také zpravodaji a končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším návrhem je

 

61.
Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 119/1992 Sb.,
o cestovních náhradách, ve znění zákona č. 44/1994 Sb.
/sněmovní tisk 320/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr práce a sociálních věcí pan Stanislav Volák a zpravodaj rozpočtového výboru poslanec Bohuslav Sobotka.

Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 320/3. Žádám zpravodaje, aby spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou nyní otevírám. Ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy. Vzhledem k tomu, že tomu tak není, rozpravu končím. Ptám se pana zpravodaje Sobotky a také pana poslance Vymětala, který je zpravodajem hospodářského výboru, zda si přejí přednést závěrečné slovo. Ptám se na totéž pana ministra. Pan ministr si přeje, udílím mu tedy slovo.

 

Ministr práce a sociálních věcí ČR Stanislav Volák: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych se krátce vyjádřil k pozměňovacím návrhům, které jsou uvedeny v tisku 320/3.

Nejprve bych chtěl konstatovat, že souhlasím se všemi pozměňovacími návrhy hospodářského výboru, které jsou v uvedeném tisku uvedeny pod písmenem B a číslicí 1 až 10. Domnívám se, že tyto pozměňovací návrhy zkvalitňují tento vládní návrh.

Naproti tomu nemohu souhlasit s pozměňovacími návrhy rozpočtového výboru, které jsou uvedeny pod písmenem A a mají čísla 1, 2 a 3. Tyto pozměňovací návrhy rozšiřují působnost uvedeného zákona na občanská sdružení, na politické strany a na církve. Podle mého soudu odporují duchu tohoto zákona, protože je to pracovněprávní předpis, a domnívám se, že by způsobily i značné finanční potíže uvedeným organizacím.

K dalším pozměňovacím návrhům se vyjádřím při hlasování. Děkuji.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP