Pátek 17. dubna 1998

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu navrhovateli. Nyní přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, navrhuji, abychom hlasovali postupně o jednotlivých bodech tak, jak byly obsaženy v usnesení rozpočtového výboru, výboru hospodářského a o pozměňovacích návrzích pana kolegy Škromacha a o pozměňovacích návrzích mých.

Navrhuji, abychom začali hlasovat o usnesení rozpočtového výboru, bod A1. Stanovisko zpravodaje je negativní. Stanovisko navrhovatele rovněž negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Na žádost z pléna jsem vás všechny odhlásila a prosím o novou registraci. V tuto chvíli rozhodneme o prvním pozměňovacím návrhu předneseném panem zpravodajem.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 442. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat, když pro něj ze 119 přítomných hlasoval 1, proti bylo 100.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu A2. Stanovisko zpravodaje je negativní, stanovisko navrhovatele rovněž negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 443. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 443 tento návrh nebyl přijat, když pro něj z přítomných 122 poslanců nehlasoval nikdo, proti bylo 104.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu A3. Zde je rovněž stanovisko zpravodajů i navrhovatele negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 444. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 444 tento návrh nebyl přijat, když pro něj z přítomných 122 nehlasoval nikdo, proti bylo 105.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu A4. Zde je stanovisko zpravodaje doporučující, stanovisko předkladatele je negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 445. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 445 tento návrh nebyl přijat, když pro něj z přítomných 122 hlasovalo 53, proti bylo 51.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu A5. Zde je stanovisko zpravodaje pozitivní, stanovisko navrhovatele rovněž pozitivní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 446. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 446 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 123 hlasovalo 102, proti nebyl nikdo.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu A 6. Stanovisko zpravodajů je pozitivní, stanovisko předkladatele rovněž pozitivní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 447. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 447 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 124 hlasovalo 110, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní je na řadě hlasování o bodu A7. Stanovisko navrhovatele je pozitivní, stanovisko zpravodaje je rovněž pozitivní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 448. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 448 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 124 hlasovalo 102, 1 byl proti.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: U bodu A8 bych požádal o orientační hlasování, protože v bodě A8 je návrh částky 3,20 Kč a v bodě B5 je návrh částky 3,30 Kč. Navrhuji, abychom orientačně hlasovali a poté hlasovali o variantě, která získá největší podporu v tomto orientačním hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Myslím, že toto je možný postup. Pane zpravodaji, zopakujte prosím obě varianty.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Ano. Zopakuji návrh. Navrhuji, abychom nejdříve hlasovali v orientačním hlasování o částce 3,30, která je obsažena v návrhu B5.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V tomto orientačním hlasování prosím, aby se poslankyně a poslanci vyslovovali pouze, kdo je pro tento návrh.

Kdo je pro částku 3,30, rozhodneme v hlasování pořadové číslo 449.

Tento návrh získal podporu 101 poslanců a poslankyň ze 126.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní bychom měli hlasovat o orientační podpoře částky 3,20, která je obsažena v návrhu A8.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové číslo 450 se ptám, kdo je pro částku 3,20.

Konstatuji, že tato částka získala z přítomných 126 poslankyň a poslanců podporu 7.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní navrhuji, abychom hlasovali o schválení návrhu, který je obsažen v návrhu B5, to znamená částka 3,30.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím, pane zpravodaji, budeme nejdříve hlasovat o schválení návrhu, který doporučuje částku 3,30. Je to tak?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Souhlasím.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 451. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro něj v hlasování pořadové číslo 451 se z přítomných 129 vyslovilo 105, proti byli 2.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: V bodu A9 máme pozměňovací návrhy k bodu 16 a k bodu 18 novely. Navrhuji, abychom nejdříve hlasovali o pozměňovacím návrhu k bodu 16 novely.

Zde nás rovněž čeká orientační hlasování. V návrhu pana poslance Škromacha pod číslem C5 je návrh 7 %, v návrhu rozpočtového výboru A9 je návrh na částku 10 %. Navrhuji, abychom nejdříve hlasovali o částce 7 % a poté o částce 10 % v orientačním hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V orientačním hlasování pořadové číslo 452 prosím, aby se vyslovili ti, kteří jsou pro 7 %.

Pro 7 % je z přítomných 129 vyslovilo 41.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní navrhuji, abychom hlasovali o čísle 10 %.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové číslo 453 prosím, aby se vyslovili ti, kteří podporují 10 %.

V hlasování pořadové číslo 453 z přítomných 130 získala částka 10 % podporu 43 poslankyň a poslanců. Rozhodneme tedy o ní jako o první.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP