Pátek 17. dubna 1998

 

(pokračuje Kužílek) 

Vzhledem k tomu, že vlastně tatáž věc byla předtím upravena legislativně technickým postupem, tak vlastně mohu sdělit, že tento návrh bych si dovolil stáhnout, neboť se stal zcela nadbytečným. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Ptám se, zda se dále někdo hlásí do rozpravy. Pan poslanec Ambrozek, kterému udílím slovo.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Paní předsedající, dovolil bych si dvě zpřesnění v rámci rozpravy ve třetím čtení, a to v mém pozměňovacím návrhu pod číslem 9 je nutno, jak to vyplývá ze stenozáznamu, doplnit, že vlastně já jsem tam navrhl nové znění odstavců 2 a 3 v § 8, a je tam potřeba doplnit, že se zároveň vypouští v § 8 odst. 4 a stávající odstavce se přečíslují, protože ten návrh spočíval v tom, že se ten odstavec 4 z usnesení výboru rozdělí na dva odstavce, které se předřadí. Takže je nutno k tomu doplnit: "zároveň se vypouští v § 8 odst. 4, stávající odstavce se přečíslují". To je jedna úprava nebo doplnění.

A v mém pozměňovacím návrhu pod číslem 14 za slovem "předpisy" je potřeba doplnit odkaz 16, který při přepisování vypadl a který je uveden v původním § 15 ve znění výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Ambrozkovi. Ptám se, zda se dále někdo hlásí do rozpravy. Není tomu tak, proto rozpravu končím.

Ptám se pana navrhovatele a pana zpravodaje, zda si přejí přednést závěrečné slovo. Není tomu tak.

Přikročíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Děkuji. Vzhledem k tomu, že jsme návrh pod bodem A vzali za základ a schválili jako základ k projednání ve druhém čtení, domnívám se, že teď budeme hlasovat o dalších pozměňovacích návrzích, které jsou uvedeny po písmenem B, C a D, a to tak, že budeme hlasovat o jednotlivých paragrafech a vždycky bych oznámil, o čem budeme hlasovat. To znamená po jednotlivých paragrafech s tím, že první hlasování bude o návrzích, které se týkají § 1, to je pozměňovací návrh D1, a doporučuji, aby zároveň s tím, protože se to týká terminologie, bylo zároveň hlasováno i o pozměňovacích návrzích D4 a D12.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vidím, že postup zpravodaje nikdo nerozporuje, a budeme tedy postupovat tímto způsobem. Takže první pozměňovací návrh, o kterém budeme hlasovat, pane zpravodaji?

 

Poslanec Libor Ambrozek: Je to tedy hlasování o návrzích D1, D4 a D12 společně.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano. Všechny vás odhlašuji na žádost z pléna a prosím o novou registraci.

V tuto chvíli rozhodneme v hlasování pořadové číslo 422 o návrzích, jak avizoval pan zpravodaj. Prosím o stanoviska.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Navrhovatel také, děkuji.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 422 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 422 se z přítomných 132 pro vyslovilo 95, proti 5. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Další hlasování bude o pozměňovacím návrhu D2. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 423 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 423 se z přítomných 132 pro vyslovilo 92, proti 5. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Další hlasování bude o návrhu D3. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 424. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro něj v hlasování pořadové číslo 424 hlasovalo 91, proti 7.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Další hlasování je o návrhu D5. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 425 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro něj v hlasování pořadové číslo 425 z přítomných 134 hlasovalo 94, proti 1.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Další hlasování bude o návrhu C1, který se týká § 3 odst. 2. Navrhovatel ponechává na vůli sněmovny, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 426 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 426 se z přítomných 133 pro vyslovilo 65, proti 17. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní tedy budeme hlasovat o návrhu D6. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 427 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování číslo 427 se z přítomných 134 pro vyslovilo 95, proti 2. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Další hlasování bude o pozměňovacím návrhu D7. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 428 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 428 tento návrh byl přijat, když z přítomných 134 pro něj hlasovalo 93 a proti 3.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Dalším pozměňovacím návrhem je návrh uvedený pod písmenem C2, který se vztahuje k § 5. Navrhovatel ponechává na vůli sněmovny, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 429 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 429 tento bod byl přijat, když pro něj z přítomných 134 hlasovalo 70, proti bylo 21.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Dalším návrhem je návrh po písmenem D8, který navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 430 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 430 tento návrh byl přijat, když pro něj z přítomných 133 hlasovalo 92, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Dalším hlasováním je hlasování o bodu D9. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 431 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh v hlasování pořadové číslo 431 byl přijat, když se pro něj přítomných 134 vyslovilo 93, proti 1.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP