Pátek 17. dubna 1998

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Gross má slovo.

 

Poslanec Stanislav Gross: Dámy a pánové, kolega Kužílek má pravdu, že věcně by bylo možné podat i návrh podle § 63 odst. 2. Ale stejně tak je věcně možné tento návrh podat podle § 63 odst. 1. A já jsem zcela úmyslně navrhoval právě odročení podle bodu 1 § 63, především v souvislosti s tím, jak zní § 72.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Grossovi. Já jsem přesvědčena o tom, že jeho návrh je zcela v souladu s jednacím řádem a hlasovat o něm lze. V tuto chvíli na základě návrhu pana zpravodaje Nečase budeme hlasovat nejdříve o návrhu pana poslance Grosse, tzn. návrhu na odročení, kde časová podmínka je splněna do projednání výbory, tak jak přednesl pan poslanec Gross. Vidím, že se hlásí předseda ... Nehlásí, rozmyslel si to. Děkuji.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování pořadové č. 420 a ptám se: Kdo je pro tento návrh na odročení? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 420 se z přítomných 152 pro vyslovilo 81, proti 57. Tento návrh byl přijat.

Paní poslankyně, páni poslanci, tím jsme ukončili v tuto chvíli projednávání tohoto bodu.

 

Ráda bych požádala především předsedy poslaneckých klubů, aby sledovali, co se chystám navrhnout. Měli bychom začít jednat o bodech 40 a 47, které se týkají Fondu národního majetku a privatizace. Bylo odhlasováno, že tyto body budou projednávány v pátek ráno z důvodu účasti ministra financí Ivana Pilipa. Vzhledem k tomu, že jsem obdržela informaci, že pan ministr Pilip se dostaví na jednání Poslanecké sněmovny v 11.00 hodin, považovala bych za vhodné, abychom do té doby projednávali body jiné a v 11.00 hodin, poté co se dostaví ministr Pilip, bychom začali projednávat bod 40.

V tuto chvíli dávám procedurální návrh, o kterém nechám hlasovat, aby byl projednáván blok "zákony - třetí čtení" podle schváleného pořadu schůze. To znamená nejdříve bod 50 - informace o životním prostředí, poté bod 61 - cestovní náhrady, dále podle schváleného pořadu schůze, a to zhruba do 11.00 hodin tak, aby byl ukončen bod, který bude v té době rozjednán, a poté, co bude ukončen nejbližší bod po 11. hodině a dostaví se ministr financí, abychom pokračovali bodem 40, potom bodem 47 a dále dle schváleného pořadu schůze.

Pan místopředseda Ledvinka.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Vážená paní předsedající, mám jednu prosbu, kterou bychom mohli zahrnout do tohoto procedurálního návrhu, tj. tato věc: jako první bod odpoledne byl schválen bod "Doplnění členů vyšetřovací komise" - pracovně bych si dovolil říci - "pana kolegy Krampery". Já bych doporučoval, aby druhým bodem po tomto bodě byl bod 79, tj. "Návrh na změnu ve složení orgánů Poslanecké sněmovny", aby blok těch voleb byl najednou.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane místopředsedo, mám tomu rozumět tak, že chcete, aby ten bod byl zařazen v tuto chvíli, teď?

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ne. Já jsem navrhoval - protože byl schválen jako první bod odpoledne "Dovolba členů vyšetřovací komise" - aby druhým bodem odpoledne byl bod 79, tzn. "Návrh na změnu ve složení orgánů Poslanecké sněmovny", aby blok voleb byl najednou.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Teď to chápu, myslím, že je to zcela logický požadavek. Pokud nejsou námitky, já bych tuto žádost pana místopředsedy Ledvinky zahrnula do kompletního procedurálního návrhu, tedy do svého procedurálního návrhu, o kterém v tuto chvíli nechávám hlasovat.

Zahajuji hlasování poř. č. 421 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro něj v hlasování poř. č. 421 z přítomných 148 hlasovalo 114, nikdo nebyl proti.

 

Dalším bodem je

 

50.
Návrh poslanců Jaroslava Bašty a dalších na vydání zákona
o právu na informace o životním prostředí
/sněmovní tisk 243/ - třetí čtení

 

Zahajuji třetí čtení tohoto návrhu. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele poslanec Jaroslav Bašta a zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí poslanec Libor Ambrozek. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 243/3 a ještě předtím, než otevřu rozpravu sděluji, že pan poslanec Jiří Novák má náhradní kartu č. 1.

Nyní žádám zpravodaje pana poslance Libora Ambrozka, aby se mnou sledoval rozpravu, kterou nyní otevírám, a ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy ke třetímu čtení tohoto návrhu. Vidím přihlášku pana poslance Kužílka, kterému udílím slovo.

 

Poslanec Oldřich Kužílek: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, jenom bych chtěl v tuto chvíli upřesnit svůj pozměňovací návrh, který je v tisku 243/3 uvedený na str. 11 pod č. 3 a zněl: "v § 9 odst. 1 třetí a čtvrtou větu vypustit".

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP