Čtvrtek 2. dubna 1998

 

(pokračuje Wagner) 

Domnívám se proto, že každý, kdo odmítne věcné řešení hned, ať s poukazem na cokoli, pouze zakrývá svůj nezájem tento problém řešit a pouze chce prodlužovat stav, který jeho politické straně vyhovuje. Domnívám se proto, že by bylo užitečné, abychom tento problém nazvali tak, jak jej nazvat je potřeba. Jde o poctivost politických stran. Kdo chce poctivě konat, poctivě hospodařit, nemá nic proti této novele. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Wagnerovi. Protože v rozpravě zazněly návrhy na vrácení a zamítnutí, chci všechny, kteří se chtějí zúčastnit hlasování, pozvat do sněmovny, ve 12.21 začneme.

Hlásí se pan poslanec Pavel Pešek jako předseda klubu.

 

Poslanec Pavel Pešek: Pane předsedající, já bych chtěl poprosit, jestli by to nebylo možné spojit s přestávkou na oběd a zároveň na klub. Já bych rád svolal klub.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Domnívám se, že nic nebrání tomu, abych vám vyhověl.

Rád bych vás seznámil s tím, že jsme rozhodli o tom, že volba předsedy vyšetřovací komise bude jako první bod ve čtvrtečním odpoledni, což je splněno, protože je 12.20 hodin, a mohu tedy poprosit pana poslance Koláře, aby nás seznámil s tím, jak si volbu představuje volební komise.

Poté, co budeme hlasovat o návrzích vzešlých z rozpravy k zákonům o politických stranách, bude pokračovat "Návrh poslanců Karla Machovce a dalších na vydání zákona o úpravě majetkových vztahů a vypořádání majetkových nároků v družstvech", dále "Návrh poslance Jaroslava Bašty na vydání zákona o právu na informace o životním prostředí", ale kterýkoli z těchto bodů v 15.00 hodin bude muset být přerušen, protože jsme hlasováním rozhodli o tom, že v 15.00 se budeme věnovat zákonům o loteriích. Myslím si, že rozhodnutí sněmovny bude muset být respektováno.

V tuto chvíli má slovo pan poslanec Robert Kolář.

 

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážená vládo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych uvedl bod

 

80.
Návrh na volbu předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny
pro objasnění vztahů organizovaného zločinu a státní správy
v tzv. olomoucké kauze

 

Již ve svém předchozím vystoupení jsem vás informoval, že byly předloženy celkem dva návrhy, a sice návrh poslaneckého klubu SPR-RSČ na pana poslance Zdeňka Kramperu a návrh poslaneckého klubu KSČM na paní poslankyni Zuzku Rujbrovou. Tím, že paní poslankyně Zuzka Rujbrová nebyla zvolena za členku komise, nemůže kandidovat na předsednický post, tudíž zbývá pouze jeden kandidát. Tím je pan poslanec Zdeněk Krampera.

Dále dovolte, abych vás seznámil s tím, že podle zákona 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny se volba provádí tajným hlasováním. Volba je technicky připravena a může být kdykoli zahájena s tím, že volební komise doporučuje výdej hlasovacích lístků po dobu 20 minut.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji a otevírám k tomuto námětu rozpravu. Rozpravu uzavírám, protože se nikdo nehlásí. Je 12.23 minut, takže ve 12.25 zahajujeme a ve 12.45 hodin končí vydávání hlasovacích lístků a ve 14.00 začíná odpolední pořad čtvrtku druhého týdne 23. schůze.

 

(Schůze přerušena ve 12.24 hodin)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP