Čtvrtek 26. března 1998

 

(pokračuje Kühnl) 

My máme evropskou dohodu s Evropskou unií. Evropská unie by s námi vůbec nezahájila jednání o vstupu naší republiky do Evropské unie, kdybychom i nadále proti našim smluvním závazkům uplatňovali vývozní licence. Vývozní licence podle mezinárodních závazků, kterými jsme vázáni, uplatňovat nemůžeme. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dále se hlásí do rozpravy pan kolega Šulák.

 

Poslanec Petr Šulák: Vážený pane předsedající, vážený pane ministře, vážení kolegové poslanci, domnívám se, že argumenty, které jsem zde řekl, byly relevantní. Trvám na svém návrhu usnesení. Netvrdím, že se musejí přijmout opatření charakteru, která zde existovala, mohou se hledat i jiné cesty, které nepochybně existují. Proto trvám na návrhu usnesení, jak jsem ho přednesl.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Rozpravu končím. Odhlásil jsem vás a prosím, abyste se znovu zaregistrovali. Budeme hlasovat.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 93. Kdo návrh pana kolegy Šuláka podporuje? Kdo je proti tomuto návrhu?

Pro návrh hlasovalo 43 poslanců, proti 26 z 91 přítomných. Tento návrh nebyl přijat.

 

Tím jsme se vyrovnali s bodem 105. S faktickou poznámkou se hlásí pan kolega Brožík.

 

Poslanec František Brožík: Vážený pane předsedající, vážení členové vlády, dámy a pánové, omlouvám se, ale nemám faktickou poznámku. Chtěl bych vznést jeden procedurální návrh, a to zařadit do programu dnešní schůze bod "Zkrácení lhůty pro projednávání zákona ve druhém čtení ve výborech". Bod bych chtěl zařadit okamžitě.

Krátké vysvětlení: Včera při projednávání dvou návrhů ohledně transformačního zákona družstev - zemědělských, výrobních a spotřebních - došlo k jakémusi nedorozumění mezi mnou a zpravodajem. Pan zpravodaj i já jsme oba opomenuli požádat o zkrácení lhůty. Všem nám je jasné, že pokud projdou dnes zákony v prvním čtení a nebudou zkráceny lhůty minimálně o 20 dní, tyto návrhy již nemají šanci do konce zkráceného volebního období projít. Proto vás žádám o možnost zařazení tohoto nového bodu, poté o hlasování v rámci tohoto bodu.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Než nechám hlasovat o tomto návrhu hlasovat, vyhlašuji přestávku, abych si zjistil, zdali je pravda to, co zde bylo řečeno, to znamená, zda se hlasovalo, či nehlasovalo o tomto návrhu. Prosím, aby mi Kancelář dala k dispozici tuto informaci.

Vyhlašuji přestávku do 11.35 hodin.

 

(Schůze přerušena v 11.24 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP