Úterý 24. března 1998

Předseda PSP Miloš Zeman: Ponechám vás v pořadí a budu s vámi zacházet stejně jako s ostatními, pane poslanče, to znamená, že za bod 12 v původním textu. Nyní je to upřesněno.

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 11 byl tento návrh přijat, když ze 192 přítomných bylo 147 pro a 3 proti.

 

Znovu poprosím o klid v zasedací místnosti.

 

Nyní je zde návrh paní poslankyně Röschové, aby body 19 - 21, tedy tři body, byly projednány ve čtvrtek po písemných interpelacích. Ptám se paní poslankyně Röschové, zda jsem ji interpretoval správně. Ano. Ptám se sněmovny, zda jsou námitky, abychom o těchto třech bodech hlasovali najednou. Žádné námitky nevidím. Zahajuji tedy hlasování.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 12 byl tento návrh přijat, když se pro něj vyslovilo ze 192 přítomných 156 a 4 byli proti.

 

Nyní musíme formálně hlasovat o tom, že pan poslanec Grulich realizuje zpětvzetí bodu 13 a 37, což je - jak známo - návrh varianty zákona o VÚSC.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro toto zpětvzetí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 13 tento návrh těsně prošel, když se pro něj vyjádřilo 146 ze 191 přítomných. Proti bylo 8.

 

Přecházíme dále, ale já bych tentokrát prosil hlasitě diskutující levou část sněmovny, konkrétně poslance Kuneše a Vlčka, aby laskavě věnovali pozornost hlasování a nikoliv diskusi. Diskuse byla uzavřena.

 

Další návrh byl návrh předložený panem poslancem Filipem, a sice vyřadit bod 66. Je to tak, pane poslanče? Je.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 14 tento návrh nebyl přijat, když ze 191 přítomných bylo pro 55 a proti 83.

 

Dále pan poslanec navrhuje, pokud jsem ho interpretoval správně, aby bod 67 se stal bodem 5, tj. aby byl zařazen za bod 4, aby nedošlo k nedorozumění. Je to tak, pane poslanče? Je. Budeme hlasovat.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 15 ze 192 přítomných bylo 61 pro a 89 proti, takže návrh nebyl přijat.

 

Dále pan poslanec Filip navrhoval, aby původní bod 12 se stal bodem 6, to znamená byl zařazen za bod 5. Je to tak, pane poslanče? Děkuji.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 16 tento návrh rovněž nebyl přijat, když získal 75 ze 192 hlasů, proti bylo 80.

 

Další návrh pana poslance Filipa bylo zařadit bod 68 před bod 5. Je to tak, pane poslanče? Dovolte mi, abych nahlédl, co je to bod 68, abych i já mohl hlasovat se znalostí. Děkuji. 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 17 tento návrh těsně nebyl přijat, když pro bylo 96, proti 70 a počet přítomných zůstává 192.

 

Zbývá nám poslední návrh pana poslance Filipa, a sice, aby bod 71 byl rovněž zařazen před bod 5, tedy za bod 4, ale protože už jsme neschválili přesunutí volby členů, je logické, že nemůžeme předsunout ani volbu předsedy. Věřím, že se mnou pan poslanec Filip souhlasí. Děkuji, pane poslanče.

 

Nyní přicházíme k návrhu pana poslance Koláře, abychom bod 87 zařadili jako bod 13, tj. jako bod 12. Je to tak, pane poslanče? Děkuji.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 18 tento návrh těsně zvítězil, když získal 99 ze 193 hlasů, proti bylo 24.

 

Dále navrhl pan poslanec Švrček, abychom vypustili z programu našeho jednání bod 55. Myslím, že přitom uváděl, že ho navrhuje přesunout na květnovou schůzi, ale to v této chvíli není pro naše hlasování rozhodující. Táži se pana poslance Švrčka, zda jsem se nespletl při interpretaci jeho návrhu. Pan poslanec neprotestuje. Budeme tedy hlasovat.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 19 tento návrh zvítězil, když se pro něj vyslovilo 126 ze 193 přítomných, proti bylo 10.

 

Na řadě jsou návrhy paní poslankyně Bartoškové, aby body 89 a 97 byly zařazeny za bod 12 existujícího textu pozvánky. Táži se paní poslankyně Bartoškové, zda ji interpretuji správně. Děkuji. Táži se sněmovny, zda nemá námitek, abychom o obou bodech hlasovali současně. Žádné protesty nevidím. Zahajuji tedy hlasování.

Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 20 tento návrh zvítězil, když ze 193 přítomných získal 119 hlasů a 46 bylo proti.

 

Další návrh je návrh paní poslankyně Šojdrové, abychom body 22 a 23 zařadili v úterý 31. 3. jako první bod. Předpokládám, že tento návrh platí pouze v případě, kdybychom k těmto bodům nedospěli před úterým 31. 3. Je to tak, paní poslankyně? Paní poslankyně neprotestuje. Budeme hlasovat o tomto návrhu. Zahájil jsem hlasování.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP