Úterý 24. března 1998

 

(pokračuje M. Zeman) 

Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 21 byl tento návrh přijat. Pro 150, proti dva ze 192 přítomných.

 

Další je návrh pana poslance Třebického. Kolegové, prosím o klid. Nepochybuji o tom, že jsme schopni hlasovat i v tomto hluku, ale myslím si, že ticho by pro nás bylo pohodlnější. Tedy návrh kolegy Třebického, abychom body 93 a 95 zařadili za bod 12.

Ptám se pana poslance Třebického, zda to souhlasí. Ptám se sněmovny, zda můžeme hlasovat najednou. Nikdo neprotestuje, zahajuji tedy hlasování.

Kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 22 tento návrh zvítězil, když ze 193 přítomných - někdo nám přišel - se pro něj vyslovilo 118 a proti bylo 18.

 

Další návrh je, abychom před bod 29 dosavadní pozvánky zařadili nový bod, tj. "Vládní návrh zákona o prodeji státní půdy". Tento návrh předkládá pan poslanec Tyl.

Táži se pana poslance Tyla, zdali jsem ho interpretoval správně. Pan poslanec Tyl souhlasí, budeme tedy hlasovat.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v tomto hlasování pořadové číslo 23 byl tento návrh přijat, když se pro něj vyjádřilo 112, proti bylo 43. Celkový počet přítomných je 193.

 

Dále pan poslanec Bureš navrhoval předřadit bod 99 tak, aby se dostal za bod 11.

Je to tak, pane poslanče? Nejsou námitky, můžeme tedy hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Upozorňuji, že mobily jsou tady, bohužel jenom tady, zakázány. Kdo je proti? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 24 tento návrh pana poslance Bureše nebyl přijat, protože se pro něj vyslovilo jenom 87 poslanců ze 193. Proti bylo 11, leč 95 nehlasovalo.

 

Další návrh byl podmíněný návrh pana poslance Wagnera, a sice když neprojde privatizace energetiky. Ale privatizace prošla, takže předpokládám, že pan poslanec Wagner tím tento návrh skrečuje. Je to tak.

 

Dále byl návrh pana poslance Machovce, a sice aby bod 8 byl zařazen až po bodu 14.

Je to tak, pane poslanče? Vidím, že pan poslanec Machovec žádá o korekci.

 

Poslanec Karel Machovec: Pane předsedo, můj návrh byl míněn tak, že by tento bod 8 měl být zařazen po ukončení projednávání bodu 14, tzn. poslaneckého návrhu zákona - novelizace 42/1992 Sb. Domnívám se, že to je eventuálně zařazení i po ukončeném třetím čtení tohoto zákona, proto bych prosil opravit v tomto slova smyslu.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: V tom případě neříkejte po ukončení bodu 14, což je druhé čtení, ale řekněte číslo třetího čtení, pane poslanče. Původně jsem se vás ptal, vy jste mi tuto původní interpretaci potvrdil. Pomozte kolegovi, budeme všichni hledat, kde je třetí čtení tohoto tisku.

 

Poslanec Karel Machovec: Pane předsedo, po bodu 38. Omlouvám se, skutečně to byla moje chyba.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Takže místo bodu 14 po bodu 38. Nyní je to jasné.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 25 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj vyslovilo 70, proti 33, 90 nehlasovalo, přítomných 193.

 

Paní poslankyně Kolářová navrhuje vyřazení bodu 69 s tím, že by se jeho projednávání přesunulo na naši květnovou schůzi, která již zřejmě bude. Je to "Návrh na volbu členů ČTK".

Táži se paní poslankyně Kolářové, zda ji interpretuji správně. Paní poslankyně neprotestuje. Zahajuji hlasování o vyřazení bodu 69 z programu této schůze.

Kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 26 ze 193 přítomných bylo 129 pro a 16 proti, takže návrh byl přijat.

 

Dále nás pan poslanec Vik požádal, abychom samostatně hlasovali o návrzích na vypuštění bodů 85, 86, 89 a 98.

Táži se pana poslance Vika, zda jsem na něco z jeho návrhu nezapomněl. Je to v pořádku. Nalistujeme si, co je to bod 85.

Zahajuji hlasování o vypuštění bodu 85. Kdo je pro toto vypuštění, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 27 tento návrh nebyl přijat, když ze 192 přítomných bylo 27 pro, 91 proti a zbytek nehlasoval.

 

Nyní přecházíme k hlasování o vypuštění bodu 86.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 28 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj vyslovilo 26, proti bylo 87. 192 přítomných zůstává.

 

Nyní přecházíme k hlasování o návrhu na vypuštění bodu 89.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh na vypuštění, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh získal 61 hlasů, proti bylo 79, takže návrh nebyl přijat. (Hlasování číslo 29.)

 

A konečně pan poslanec Vik navrhl, abychom vypustili bod 97. Zahajuji hlasování.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 30 tento návrh nebyl přijat, když získal 91 ze 192 hlasů, proti bylo 72, ale 29 nehlasovalo.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP