Čtvrtek 26. února 1998

(pokračuje Sládek)

Dámy a pánové, tentýž ministr Theo Weigel v této souvislosti prohlásil, že skutečnost, že do řídících grémií Česko-německého fondu budoucnosti a diskusního fora byli jmenováni zástupci sudetských Němců, je dokladem toho, že CSU ministra Waigela drží slovo vůči Sudetoněmeckému krajanskému sdružení a důsledně hájí jeho zájmy. Zároveň tento člověk kritizoval postup české strany. Podle něho Praha dosud nenalezla odvahu k historické pravdě. O tom prý svědčí i neoprávněná kritika účasti mluvčího landsmanšaftu Franze Neubauera v koordinační radě diskusního fóra.

Pane předsedající, dámy a pánové, takováto stanoviska vysokých představitelů sousední Spolkové republiky Německa by měla být varující, a když ne varující pro tento zákonodárný sbor, tak doufám, že budou dostatečným varováním pro občany České republiky, až budou přistupovat zanedlouho k volebním urnám.

Navrhuji tedy, aby nyní bylo pokračováno v projednávání přerušeného bodu "Návrh usnesení Poslanecké sněmovny k postupu vlády České republiky v česko-německých vztazích v souvislosti s Česko-německou deklarací". Děkuji. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Sládkovi. Slyšeli jsme procedurální návrh. Je 9.09 hod., v 9.11 hod. o tomto návrhu dám hlasovat.

Nyní pouze konstatuji, že pan poslanec Šlink má náhradní kartu číslo 13.

A mohu vás možná už zbytečně seznámit se záměrem, tak jak bylo plánováno pokračování dnešního dopoledního jednání, to znamená bylo dohodnuto či rozhodnuto sněmovnou, že jako první bod bychom doprojednali první čtení tzv. volebního zákona a pak bychom pokračovali podle pořadu s jednou změnou, kterou ovšem navrhnu až poté, co bude hlasováno o procedurálním návrhu pana poslance Sládka, podle výsledku tohoto hlasování.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP