Středa 11. února 1998

Poslanec Oldřich Kužílek: Pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych upozornit, že to je velké novum, o které poprosil klub KSČM, protože se ještě nikdy nestalo, že by nějaký klub žádal přestávku na to, že připraví nějaké materiály. Jestli je třeba se domluvit na nějakém klubovém rozhodnutí, na to jsme zvyklí, ale toto působí velmi silně jakýmsi prvkem zdržovat problém. Jestli si něco připravujete, tak snad je to možné připravit i během rozpravy. Prosil bych tedy o nějakou korektnost, abychom zde nebyli při projednávání jednoho bodu až do léta.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Pane předsedající, paní a pánové, chtěl bych podotknout ke kolegovi Kužílkovi jednu věc: Klub KSČM je dostatečně suverénní na to, aby se rozhodoval o tom, co chce nebo nechce dělat, sám. Myslím, že jsem dostatečně minulé úterý a včera žádal předkladatele, aby splnil podmínky dané jednacím řádem. Protože je nechce splnit, pokusíme se je splnit za něj. A to je stejně naše legitimní právo, jako je právo kteréhokoliv klubu připravit se na jednání způsobem, který považuje za adekvátní. Nemyslím si, že to je záležitost, která by zde měla proběhnout za 20 minut. Měli bychom to odmávat, protože jsme zde jakýsi kafemlejnek na zákony a smlouvy? Tak to není. To je věc, která se dotýká vážným způsobem řady oblastí života společnosti, a jestli to vláda nechce chápat, nebo to nechce chápat kolega Kužílek, tak my to tak chápeme a je naším legitimním právem o přestávku požádat. My jsme na tom pracovali do půlnoci, tak myslím, že tu chvíli nám dát můžete.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Dámy a pánové, sejdeme se zde v 11.40 hod. Chtěl bych požádat i ostatní kluby, aby případně této přestávky využily ke svému jednání či přípravě podkladů. Myslím si, že je docela korektní, abychom o případných dalších návrzích již rozhodovali hlasováním.

 

(Schůze přerušena v 10.52 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP