Čtvrtek 5. února 1998

(pokračuje Roithová)

Za krátkou dobu, kterou jsem měla možnost věnovat se i tomuto tématu na Ministerstvu zdravotnictví, jsem zjistila termíny a možnou realizaci zpracování určitých dokumentů, o kterých jsem zde informovala. Je samozřejmě mou povinností dohlédnout na to, aby tyto termíny byly splněny. Domnívám se, že to, že existuje jakýsi řád, časový harmonogram, který byl omezen koncem roku 1998 na oné schůzce velvyslance pro Radu Evropy, znamená, že tento řád ukončuje definitivní přijetí těchto protokolů koncem roku 1998. Nicméně ve svém zprávě jsem uvedla, že celá řada věcí je již připravena tak, že pokud bude vláda chtít přijímat tyto protokoly dříve a předkládat je Poslanecké sněmovně k ratifikaci, Ministerstvo zdravotnictví na to bude připraveno. Dokonce jsem uvedla i fakt, že osobně se domnívám, že není třeba nejdříve dělat zákonné úpravy a potom podepisovat úmluvy. Je také možné podepsat, zavázat se k tomu, že uděláme ony právní úpravy v našem státě. Ale o tom, zda je skutečně provedeme, bude rozhodovat Poslanecká sněmovna.

Osobně se domnívám, že určitá rezervovanost ze strany mého předchůdce možná právě pramenila z nejistoty toho, zda tyto novinky, které nejsou malé, budou skutečně Poslaneckou sněmovnou přijaty.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji paní ministryni zdravotnictví.

Vzhledem k tomu, že uplynulo 18.20 hodin, tedy čas, kdy bylo možné podat podle jednacího řádu poslední ústní interpelaci na členy vlády, konstatuji, že jsme ukončili tento bod.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, jak jsem avizovala před začátkem projednávání ústních interpelací, nebudeme již dnes pokračovat v jednání Poslanecké sněmovny. Zvu vás na zítra ráno na 9 hodin, kdy budeme pokračovat.

(Schůze přerušena v 18.23 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP