Středa 2. prosince 1992

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: K § 6 odst. 12 písm. b) se vyjádřil zástupce navrhovatele vůči druhé větě. Já jako předkladatel tohoto pozměňovacího návrhu s touto připomínkou souhlasím. Stahuji druhou větu svého pozměňovacího návrhu a žádám vás, pane předsedající, abyste dal hlasovat pouze o první větě § 6 odst. 12 písm. b)

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Prosím poslance Gongola, zpravodaje Sněmovny národů, aby se vyjádřil.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol:

Souhlasím včetně úpravy.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji, navrhovatel se vyjádřil. Budeme tedy hlasovat o písm. b). Věta končí "v kalendářním měsíci". Další věta, která začíná "držitelům", vypadává z návrhu. V tomto smyslu poslanec Jančáry svůj návrh stáhl, pokud tomu správně rozumím.

Můžeme tedy hlasovat. Obě sněmovny budou hlasovat dohromady. Pánové, zaujměte svá místa.

Ptám se, kdo je pro tento doplňující návrh poslance Jančáryho, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko!

Hlasování: 13.42

(SN-ČR 37, SN-SR 33, SL 89)

Kdo je proti?

(SN-ČR 1, SN-SR 1, SL 4)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 7, SN-SR 10, SL 6)

Ze čtyřiceti pěti poslanců přítomných v české části Sněmovny národů hlasovalo třicet sedm pro, jeden proti, sedm se zdrželo. Ze čtyřiceti čtyř přítomných poslanců ve slovenské části Sněmovny národů hlasovalo třicet tři pro, jeden proti, deset se zdrželo. Z devadesáti devíti poslanců přítomných ve Sněmovně lidu hlasovalo osmdesát devět pro, čtyři proti, šest se zdrželo. Nikdo hlasování neignoroval.

Tentokrát návrh nebyl přijat ve Sněmovně národů, a tudíž nebyl přijat vůbec. Prosím o další pozměňovací návrh.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: V § 7 odst. 7 písm. c) byla navržena změna. Z původních 20 % na 30 %. Doporučuji tento návrh přijmout. Předkladatel souhlasí.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý:

Vyjádří se zpravodaj Sněmovny národů Gongol.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Ano, souhlasím.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Máme tedy souhlasné stanovisko obou zpravodajů k návrhu poslance Jančáryho k § 7 písm. c).

Budeme hlasovat opět společně. Ptám se, dámy a pánové, kdo je pro tento návrh poslance Jančáryho, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko!

Hlasování: 13.43

(SN-ČR 40, SN-SR 30, SL 80)

Kdo je proti?

(SN-ČR 2, SN-SR 8, SL 6)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 4, SN-SR 4, SL 10)

Ze čtyřiceti šesti poslanců přítomných v české části Sněmovny národů bylo čtyřicet pro, dva proti, čtyři se zdrželi. Ze čtyřiceti čtyř přítomných poslanců ve slovenské části Sněmovny národů třicet pro, osm proti, čtyři se zdrželi, dva poslanci ignorovali. Z devadesáti sedmi poslanců přítomných ve Sněmovně lidu osmdesát pro, šest proti, deset se zdrželo a jeden poslanec ignoroval.

Návrh nebyl přijat ve Sněmovně národů. Prosím o další návrh.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Další návrh je návrh poslance Laciny. V § 8 odst. 1 vypustit písm. d). K tomu zde byla již vysvětlivka. Jedná se v podstatě o stejný případ, jako je zdanění úroků, a proto nedoporučujeme.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Poslanec Gongol nedoporučuje. Poslanec Jančáry.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Tento návrh jsme velice široce diskutovali se zástupcem předkladatele. Vzhledem k tomu, že nebyl projednáván na finančním a rozpočtovém výboru, řeknu vám své stanovisko. Nebyl jsem zástupcem předkladatele přesvědčen o tom, že pan kolega Lacina nemá pravdu. Z mého hlediska nechávám na vašem rozhodnutí. Já osobně budu pro tento návrh hlasovat.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Navrhovatel se vyjádřil, že s tímto návrhem nesouhlasí. Budeme hlasovat. Poprosím ještě dva kolegy, kteří procházejí sněmovnou, ať se usadí.

Budeme hlasovat opět společně. Prosím ty poslance, kteří souhlasí s návrhem poslance Laciny v § 8 odst. 1 vypustit písm. d), ať zvednou ruku a stisknou tlačítko!

Hlasování: 13.46

(SN-ČR 37, SN-SR 22, SL 90)

Kdo je proti?

(SN-ČR 2, SN-SR 0, SL 0)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 6, SN-SR 24, SL 7)

Ze čtyřiceti šesti poslanců přítomných v české části Sněmovny národů bylo třicet sedm pro, dva proti, šest se zdrželo a jeden poslanec ignoroval. Ze čtyřiceti šesti poslanců přítomných ve slovenské části Sněmovny národů hlasovalo dvacet dva pro, nikdo nebyl proti, dvacet čtyři se zdrželo hlasování. Z devadesáti osmi poslanců přítomných ve Sněmovně lidu bylo devadesát pro, nikdo nebyl proti, sedm se zdrželo a jeden poslanec ignoroval.

Tento návrh nebyl přijat. Prosím o další pozměňovací návrh.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Další návrh se týkal vložení nového odst. 2 do § 2, který se týká bezpodílového spoluvlastnictví manželů tak, aby se příjem zdaňoval pouze u jednoho z nich. Navrhovatel souhlasí. Jako zpravodaj Sněmovny lidu doporučuji tento návrh přijmout.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji panu poslanci. Pan poslanec Gongol za Sněmovnu národů.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Za Sněmovnu národů souhlasím.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Máme opět souhlasné stanovisko obou zpravodajů. Poprosím poslance Tyla, aby se usadil na své místo při hlasování. Pane poslanče, nemůžete sedět na cizím místě. Jednací řád to zakazuje.

Budeme hlasovat. Kdo je pro návrh poslance Jančáryho, že do § 9 se vkládá nový odst. 2, který přednesl, ať hlasuje! Promiňte. Zkazil jsem hlasování. Budeme hlasovat ještě jednou. Omlouvám se.

Kdo souhlasí s návrhem poslance Jančáryho, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko!

Hlasování: 13.48

(SN-ČR 43, SN-SR 35, SL 93)

Kdo je proti?

(SN-ČR 0, SN-SR 3, SL 3)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 2, SN-SR 7, SL 3)

Ze čtyřiceti pěti poslanců přítomných v české části Sněmovny národů hlasovalo čtyřicet tři pro, nikdo nebyl proti, dva se zdrželi. Ze čtyřiceti šesti poslanců přítomných ve slovenské části Sněmovny národů bylo třicet pět pro, tři proti, sedm se zdrželo a jeden poslanec ignoroval. Ze sto jedna poslanců přítomných ve Sněmovně lidu hlasovalo devadesát tři pro, tři proti, tři se zdrželi a dva poslanci hlasování ignorovali.

Návrh nebyl přijat ve slovenské části Sněmovny národů, a tudíž nebyl přijat.

Prosím o další pozměňovací návrh. Poslanec Jančáry.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Další návrh se týkal § 10 doplnění textu v odst. 3 a v odst. 4. Doporučuji hlasovat o obou těchto návrzích najednou, protože spolu souvisí. Zástupce předkladatele souhlasí s tímto návrhem. Jako zpravodaj Sněmovny lidu doporučuji tento návrh přijmout.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Oba návrhy, pane poslanče, na straně 3 tisku 277 dohromady.

Pan poslanec Gongol se vyjádří.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Souhlasím s hlasováním o obou návrzích a doporučuji k přijetí.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Navrhovatel s tímto návrhem souhlasí. Budeme hlasovat. Vítám místopředsedu federální vlády poslance Macka. Budeme hlasovat opět společně.

Žádám poslance a poslankyně, kteří jsou pro návrh poslance Jančáryho k § 10, ať zvednou ruku a stisknou tlačítko.

Hlasování: 13.50

(SN-ČR 43, SN-SR 43, SL 96)

Kdo je proti?

(SN-ČR 0, SN-SR 0, SL 0)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 2, SN-SR 4, SL 2)

Ze čtyřiceti pěti přítomných poslanců české části Sněmovny národů čtyřicet tři pro, nikdo proti, dva se zdrželi, ze čtyřiceti osmi přítomných poslanců slovenské části Sněmovny národů čtyřicet tři pro, nikdo proti, čtyři se zdrželi, poslanec Olej ignoroval, z devadesáti devíti přítomných poslanců Sněmovny lidu devadesát šest pro, nikdo proti, dva se zdrželi, poslanec Fikr ignoroval.

Tento návrh byl přijat souhlasným usnesením obou sněmoven.

Slovo má zpravodaj Sněmovny národů.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Dále tu máme společný návrh poslanců Bendy, Gongola a Smělíka. Doporučují vypustit v § 15 odst. 1 písm. b) "nejvýše však na 4 děti". K tomuto návrhu tady byla velká diskuse. Chci upozornit, že v našem výboru nebyl tento návrh schválen, ale podle mého osobního názoru návrh doporučuji. Budu pro něj hlasovat.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Je mi líto, že pan poslanec Mikloško při této kause odchází. Slovo má společný zpravodaj výborů Sněmovny lidu.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Vzhledem k tomu, že výbor finanční a rozpočtový Sněmovny lidu tento bod také projednával a návrh nepřijal, jako zpravodaj výborů Sněmovny lidu nedoporučuji tento návrh přijmout.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Máme tady rozdílné stanovisko, avšak stanovisko poslance Gongola bylo pouze osobní. Navrhovatel s návrhem nesouhlasí.

Budeme hlasovat. Prosím ty poslance a poslankyně, kteří jsou pro tento návrh, ať zvednou ruku a stisknou tlačítko.

Hlasování: 13.52

(SN-ČR 35, SN-SR 28, SL 54)

Kdo je proti?

(SN-ČR 0, SN-SR 1, SL 6)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 9, SN-SR 20, SL 34)

Ze čtyřiceti pěti přítomných poslanců české části Sněmovny národů třicet pět pro, nikdo proti, devět se zdrželo, jeden ignoroval, ze čtyřiceti devíti přítomných poslanců slovenské části Sněmovny národů dvacet osm pro, jeden proti, dvacet se zdrželo, z devadesáti devíti přítomných poslanců Sněmovny lidu padesát čtyři pro, šest proti, třicet čtyři se zdrželo, pět ignorovalo.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Další je návrh poslance Filipa, který hovoří o vypuštění dosavadního odst. 2 v § 15. Za Sněmovnu národů musím říci, že tento návrh nebyl ve výboru přijat. Já osobně doporučuji.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Prosím ty, kteří nemají ve sněmovně své místo, ať odejdou. To platí pouze na osoby, které zde nemají co činit. Slovo má poslanec Jančáry.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Tento návrh byl projednáván ve výboru Sněmovny lidu a nebyl přijat. Jako zpravodaj nedoporučuji jeho přijetí. Předkladatel s ním rovněž nesouhlasí.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Stanovisko předkladatele jsme slyšeli. Budeme hlasovat.

Kdo je pro návrh poslance Filipa, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko.

Hlasování: 13.54

(SN-ČR 16, SN-SR 22, SL 36)

Kdo je proti?

(SN-ČR 4, SN-SR 3, SL 18)

Kdo se zdržel hlasování? (SN-ČR 17, SN-SR 20, SL 34)

Ze čtyřiceti pěti přítomných poslanců české části Sněmovny národů šestnáct pro, čtyři proti, sedmnáct se zdrželo, osm nehlasovalo, ze čtyřiceti osmi přítomných poslanců slovenské části Sněmovny národů dvacet dva pro, tři proti, dvacet se zdrželo, tři nehlasovali, ze sta přítomných poslanců Sněmovny lidu třicet šest pro, osmnáct proti, třicet čtyři se zdrželi, dvanáct nehlasovalo.

Návrh nebyl přijat ani jednou sněmovnou.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Dále je zde návrh poslance Indrucha k § 18 odst. 4 změnit text takto: "U poplatníků, kteří nejsou založeni nebo zřízeni k podnikání, jsou předmětem daně z příjmu pouze výnosy z cenných papírů." Předkladatel to nedoporučuje vzhledem k tomu, že by mohlo dojít k únikům. Ani já osobně nedoporučuji.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Nedoporučuji tento návrh přijmout.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Navrhovatel rovněž nedoporučuje. Budeme hlasovat o návrhu poslance Indrucha k § 18 odst. 4.

Prosím ty poslance a poslankyně, kteří jsou pro tento návrh, ať zvednou ruku a stisknou tlačítko.

Hlasování: 13.56

(SN-ČR 0, SN-SR 7, SL 11)

Kdo je proti?

(SN-ČR 25, SN-SR 14, SL 37)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 20, SN-SR 24, SL 46)

Ze čtyřiceti pěti přítomných poslanců české části Sněmovny národů nikdo pro, dvacet pět proti, dvacet se zdrželo, ze čtyřiceti osmi přítomných poslanců slovenské části Sněmovny národů sedm pro, čtrnáct proti, dvacet čtyři se zdrželo, tři nehlasovali, ze sta přítomných poslanců Sněmovny lidu jedenáct pro, třicet sedm proti, čtyřicet šest se zdrželo, šest nehlasovalo.

Návrh nebyl přijat ani v jedné sněmovně.

Společný zpravodaj výborů SN J. Gongol: Další je návrh poslance Gongola, který zní: položka 2 písm. d) "skrývkové a těžební koleje pevné na povrchových dolech". Tento návrh je upřesňující, doporučuji.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji poslanci Gongolovi. Slovo má poslanec Jančáry.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Rovněž doporučuji návrh přijmout.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Stanovisko navrhovatele bylo také kladné. Můžeme o této věci hlasovat.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko.

Hlasování: 13.57

(SN-ČR 42, SN-SR 42, SL 94)

Kdo je proti?

(SN-ČR 0, SN-SR 0, SL 0)

Kdo se zdržel hlasování?

(SN-ČR 1, SN-SR 5, SL 4)

Ze čtyřiceti pěti přítomných poslanců české části Sněmovny národů čtyřicet dva pro, nikdo proti, jeden se zdržel, dva nehlasovali, ze čtyřiceti osmi přítomných poslanců slovenské části Sněmovny národů čtyřicet dva pro, nikdo proti, pět se zdrželo, jeden nehlasoval, z devadesáti devíti přítomných poslanců Sněmovny lidu devadesát čtyři pro, nikdo proti, čtyři se zdrželi, jeden nehlasoval.

Tento návrh byl přijat souhlasným usnesením obou sněmoven.

Na začátku hlasování poslanec Jančáry inzeroval ještě jeden pozměňovací návrh.

Společný zpravodaj výborů SL J. Jančáry: Návrh se týká odpisové přílohy. Jde o to, abychom položku 6 zahrnuli do odpisové skupiny 1. Doporučuji tento návrh přijmout.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Slovo má poslanec Gongol.


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP