Úterý 22. září 1992

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Bachnovi, viděl jsem přihlášku pana poslance Krámka. Prosím.

(Poslanec Krámek se vzdává slova.)

Ptám se dále, kdo se hlásí do rozpravy, v níž zatím byly vzneseny tři pozměňovací návrhy? Paní poslankyně Röschová. Prosím.

Poslankyně Anna Röschová: Pane předsedo, vážené dámy, vážení pánové, chtěla bych hovořit velice stručně a podpořit pozměňovací návrh pana místopředsedy Kalvody. Odůvodňovat do nebudu, protože odkáži na jeho odůvodnění. Tento návrh jsem rovněž navrhovala v ústavně právním výboru.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji paní poslankyni Röschové. Kdo má dále přihlášku do rozpravy? Není dalších přihlášek. Proto rozpravu uzavírám. Můžeme přejít k závěrečným slovům. Dávám slovo zástupci navrhovatelů, panu místopředsedovi Pavlu Tollnerovi.

Místopředseda ČNR Pavel Tollner: Nechtěl bych se vyjadřovat k jednotlivým návrhům, které zde byly vzneseny. Jen bych chtěl jménem navrhovatelů říci, že bychom podporovali, aby byl zákon přijat ve znění, jak je ve společné zprávě. Děkuji.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu místopředsedovi Tollnerovi. Závěrečného slova se nyní ujme společný zpravodaj pan poslanec Koháček.

Poslanec Petr Koháček: Dámy a pánové, v rozpravě, která byla ukončena, vystoupilo sedm poslanců a vzešly z toho tři konkrétní návrhy, přičemž některé návrhy byly dalšími poslanci podpořeny. Já osobně souhlasím se zástupcem předkladatelů, abychom přijali text zákona ve znění společné zprávy, tak jak ji máte před sebou. Domnívám se, pane předsedající, že můžeme přistoupit k hlasování o jednotlivých návrzích, tak jak bych je postupně přečetl.

Předseda ČNR Milan Uhde: Ano, přistoupíme tedy k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích, tak jak byly předneseny. Prosím, pane poslanče.

Poslanec Petr Koháček: První návrh přednesl poslanec Výborný, je to návrh vypustit z přílohy objekty pod čísly 4, 5, 6, 12 a 13. Tomuto návrhu vyslovili podporu poslanci Bachna a Krámek. Může se o něm nechat hlasovat.

Předseda ČNR Milan Uhde: Táži se, zda sněmovna přesně rozumí smyslu tohoto pozměňovacího návrhu nebo si přeje jej zopakovat nebo podrobněji vysvětlit? Pokud tomu tak není, budeme o tomto návrhu hlasovat.

Kdo je pro přijetí pozměňovacího návrhu, který přednesl pan poslanec Výborný, ať zvedne ruku. Tento návrh získal 51 hlas.

Kdo je proti přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku. 64 proti.

Kdo se zdržel hlasování? 56 poslanců se zdrželo hlasování.

Z výsledku vyplývá, že tento pozměňovací návrh nebyl přijat. Prosím pana společného zpravodaje, aby pokračoval.

Poslanec Petr Koháček: Další návrh přednesl pan poslanec Bláha a navrhuje změnu paragrafu 5 takto: Uvolnění a předání objektů dosud neužívaných Českou národní radou zajistí vláda České republiky ve spolupráci s Magistrátním úřadem hl. m. Prahy nejpozději do 6 měsíce ode dne účinnosti tohoto zákona. Prosím, pane předsedající, můžete dát hlasovat.

Předseda ČNR Milan Uhde: Kdo souhlasí s pozměňovacím návrhem, který přednesl pan poslanec Bláha a který připomněl pan společný zpravodaj, ať zvedne ruku. 10. Děkuji.

Kdo je proti přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku. 74.

Kdo se zdržel hlasování? 79 poslankyň a poslanců se zdrželo hlasování.

Ani tento pozměňovací návrh nebyl přijat.

Pane společný zpravodaji, prosím, pokračujte.

Poslanec Petr Koháček: Pan poslanec Drápela podpořil jménem svého klubu návrh zákona a spolu s kolegou Hofhanzlem nepřednesli žádný pozměňující návrh.

Další v pořadí vystoupil pan poslanec a místopředseda vlády Kalvoda, který navrhl vypustit z návrhu zákona celý § 5.

Pane předsedo, můžete o tom dát hlasovat.

Předseda ČNR Milan Uhde: Pokud nemá nikdo žádný dotaz nebo technickou výhradu, dávám hlasovat o tomto návrhu.

Kdo je pro přijetí pozměňovacího návrhu předneseného panem místopředsedou vlády a poslancem Kalvodou, ať zvedne ruku. 56 je pro přijetí tohoto návrhu.

Kdo je proti přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku. 45 hlasů je proti.

Kdo se zdržel hlasování? 71 hlasů se zdrželo hlasování.

Znamená to tedy, že ani tento pozměňovací návrh nebyl přijat.

Prosím pana společného zpravodaje.

Poslanec Petr Koháček: Dále v rozpravě vystoupili poslanci Bachna a Röschová, kteří jenom podpořili návrhy svých předřečníků. A tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, které byly v rozpravě předneseny. Můžete, pane předsedo, nechat hlasovat o návrhu zákona ve znění společné zprávy.

Předseda ČNR Milan Uhde: Budeme hlasovat o celém návrhu zákona.

Kdo souhlasí s návrhem poslanců Emila Jaroše a dalších na vydání zákona České národní rady o sídle České národní rady podle sněmovního tisku 20 ve znění společné zprávy výborů České národní rady podle sněmovního tisku 39, ať zvedne ruku. 128 hlasů pro přijetí zákona.

Kdo je proti přijetí tohoto návrhu? 20 hlasů je proti.

Tento zákon byl tedy vysokou většinou hlasů přijat.

/Potlesk/.

Nyní chci poděkovat navrhovateli, panu místopředsedovi Tollnerovi, a společnému zpravodaji, poslanci Koháčkovi, a všem, kdo se zasloužili o práci na tomto zákoně.

Pan místopředseda Tollner se hlásí a já mu uděluji slovo.

Místopředseda ČNR Pavel Tollner: Dovolil bych si poděkovat sněmu. Dokonce se osmělím poděkovat jménem těch, kteří zde teď zasedají, ale hlavně těch generací příštích poslanců, kteří v této krásné sněmovně snad budou dále zasedat.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu místopředsedovi Tollnerovi a vyhlašuji přestávku trvající zhruba 70 minut. Pokračovat budeme přesně ve 14 hodin.

Předseda ČNR Milan Uhde: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, zahajuji pokračování 4. plenární schůze České národní rady. Prosím paní skrutátorky, aby sečetly poslankyně a poslance přítomné v tuto chvíli v jednací síni, abychom zjistili, zda můžeme začít jednat. (123). Je přítomno 123 poslanců, můžeme tedy přikročit k projednávání čtvrtého bodu našeho jednacího pořadu, kterým je

IV.

Vládní návrh zákona ČNR o Státním fondu tržní regulace v zemědělství

Návrh zákona jste obdrželi jako sněmovní tisk č. 26 a společnou zprávu výborů k němu jako sněmovní tisk č. 40. Z pověření vlády ČR předložený návrh zákona odůvodní místopředseda vlády a ministr zemědělství pan Josef Lux. Prosím ho, aby se ujal slova.

Místopředseda vlády ČR Josef Lux: Vážený pane předsedo, dámy a pánové. Je pro mne ctí, že vám mohu jménem české vlády předložit vládní návrh zákona o Státním fondu tržní regulace v zemědělství. Nutnost řešit rozdělení federálních institucí vedla po vzájemné dohodě členů Rady federálního fondu tržní regulace v zemědělství vládu České republiky k iniciování návrhu zákona o Státním fondu tržní regulace v zemědělství ČR.

Slovenská republika tento zákon přijala ještě před platností zákonného opatření předsednictva FS, zákon ČNR dosud přijat nebyl. Návrh vlády se opírá o věcnou funkci fondu, obdobně jak je řešena v zákonném opatření Federálního shromáždění - se samostatnou rozpočtovou kapitolou, definovanými příjmy a výdaji. Prostředky fondu ze zcela zásadního věcného hlediska nemohou podléhat běžným rozpočtovým omezením pro jednotlivá čtvrtletí, ale objem prostředků je nutné vynaložit nejlépe v období přednákupu přebytků a jejich následného prodeje. V tom bylo dosaženo shody s ministerstvem financí. Vzhledem k tomu, že fond bude operovat na otevřeném trhu, je zákon definován jako právnická osoba. To je také zdůrazněno v oblasti určení příjmů fondu, kde se uvádí možnost použití úvěrů, kdy zkušenosti z činnosti federálního fondu tržní regulace ukazují, že právě použití úvěrů pro platby fondů jsou nezastupitelné.

Tržní regulace hlavních zemědělských výrobků není nástroj definitivní, ani neměnný. Vývoj cen základních zemědělských výrobků má specifický vliv na celkový stav příjmů a výdajů obyvatelstva. Promítá se do něj také podstatně pohyb evropských a světových cen, stav ochrany trhu vyrovnávacími dávkami, soustavy smluv o clech a netarifní opatření. I v této oblasti se fondu svěřují pravomoci navrhovat opatření tak, aby jeho působení integrovalo podstatné nástroje pro regulaci trhu.

Pevná vazba fondu na ministerstvu zemědělství zaručuje jasný vztah k agrárnímu programu vlády. Složení rady fondu v dostatečné míře vytváří prostor pro účast zemědělců na rozhodování fondu. Považuji za samozřejmost účast odborníků z řad poslanců a zástupců zemědělské veřejnosti.

Chtěl bych se krátce vyjádřit ke společné zprávě výborů České národní rady. Mimo bod tři § 2 souhlasím a podporuji všechny pozměňovací návrhy.

Vážené poslankyně, vážení poslanci, dovoluji si doporučit tento návrh zákona o Státním fondu tržní regulace v zemědělství ve znění společné zprávy výborů České národní rady k vašemu schválení.

Děkuji.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu místopředsedovi a ministru zemědělství Josefu Luxovi a nyní zvu k řečništi společného zpravodaje pana poslance Dobala; máte slovo, pane poslanče.

Poslanec Viktor Dobal: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení hosté, vážená vládo, vládní návrh zákona o Státním fondu tržní regulace v zemědělství projednaly čtyři výbory České národní rady a to výbor ústavně právní, zemědělský, rozpočtový a hospodářský. Všechny výbory shodně odsouhlasily a doporučily plénu ČNR projednat vládní návrh zákona s připomínkami, které máte ve společné zprávě, sněmovní tisk č. 40. Podle jednacího řádu, § 73 jsem povinen vám zdůvodnit, proč jste nedostali na lavice nezahrnuté připomínky. Proto bych tak nejdříve učinil. Nezahrnuté připomínky se týkaly převážně jiných formulačních vyjádření a na schůzce zpravodajů jsme se dohodli, že není nutné seznamovat sněmovnu ve všemi přesnými formulacemi a snažili jsme se vybrat tu, která byla odsouhlasena všemi zpravodaji.

Nicméně zbyly dvě věci, které byly sporné, a na které bych vás při objasňování připomínek společné zprávy upozornil zvlášť. Dva výbory, a to výbor hospodářský a výbor ústavně právní doporučil změnu, kterou máte ve sněmovní zprávě, tisk 40 v § 2: změna nadpisu, tudíž nadepsat to: "Účel fondu a předmět činnosti fondu", protože zákon používal jen předmět činnosti fondu a považovali jsme za důležité vymezit v novém odstavci č. 1, který máte formulován v bodě 2 společné zprávy - účel fondu.

Dostáváme se k bodu 3 společné zprávy, kde dva výbory navrhly nahrazení původního písmene b) novým zněním. Znění, které máte ve společné zprávě, je znění ústavně právního výboru, které použilo formulaci z důvodové zprávy.

Jiné znění doporučil zemědělský výbor, které je v nezahrnutých připomínkách. Toto znění bylo toto: provádí regulace trhu intervenčními nákupy a prodej zemědělských a potravinářských výrobků; nákup provádí minimálně za garantované ceny. To je nezařazená připomínka do společné zprávy.

Další body, které máte ve společné zprávě se týkají v zásadě jenom formulačních změn s výjimkou návrhu, který doporučoval, aby v § č. 6 v odst. 3 bylo: "místopředsedu a členy rady volila a odvolávala ČNR". Na schůzi zpravodajů jsme se dohodli na tom, že ve znění předloženém ve společné zprávě budeme podporovat spíše nebo uvedeme to znění, které je vládním návrhu. Tudíž, aby radu fondu jmenovala vláda České republiky na návrh předsedy rady fondu, tudíž, ministra zemědělství. Chtěl bych ještě upozornit na jednu záležitost, která se týká odst. 4 § 2. Některé výbory navrhovaly v tomto odstavci doplnit větu "o ochranu individuálních dat, která by se prováděla podle zvláštního zákona" a dát tam odkaz na zákon ČNR o státní statistice.

Domnívám se, že tuto věc můžeme vyřešit tím, že na konci odst. 4 připojíme poznámku č. 1 pod čarou - poznámka č. 1 bude znít: zákon ČNR č. 278/1992 Sb., o státní statistice - protože tento zákon v sobě zahrnuje současně i ochranu individuálních dat.

Domnívám se, že jsem vám přednesl všechny zásadní změny, včetně těch, které jste neměli přiloženy, jako nezařazené do společné zprávy připomínek a požádal bych, abyste mi v případě otevřené rozpravy své pozměňovací návrhy dávali písemně, abychom je mohli zpracovat. Pane předsedo, domnívám se, že můžete otevřít rozpravu.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu společnému zpravodaji poslanci Viktoru Dobalovi a otevírám rozpravu k tomuto bodu a k tomuto návrhu. Podotýkám, že nemám žádnou písemnou přihlášku, ale v tuto chvíli vidím, že přicházejí. Jako první se přihlásil do rozpravy pan poslanec Tlustý, uděluji mu slovo.

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedo, vážené dámy a pánové, pozměňovací návrh se týká společné zprávy tisk 40, textu k § 2, bod 3, kde je uvedeno pod písmenem b): "Reguluje trh intervenčními nákupy zemědělských a potravinářských výrobků za minimální (garantované) ceny a jejich prodejem". Fond tržní regulace je institutem, který má regulovat situaci na trhu intervenčními nákupy a prodeji, to znamená ovlivňováním nabídky a poptávky, nikoliv tedy stanovováním jakýchkoliv cen, například cen minimálních.

Navrhuji proto, aby v textu, který jsem ocitoval, byla vypuštěna slova "za minimální (garantované) ceny".

Děkuji vám.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Tlustému. Další písemná přihláška do rozpravy pochází do pana poslance Hofhanzla, který přichází s pozměňovacím návrhem nebo dokonce pozměňovacími návrhy. Prosím, máte slovo, pane poslanče.

Poslanec Čestmír Hofhanzl: Pane předsedo, dámy a pánové, navrhuji tyto pozměňující návrhy: V § 2, odst. 5 původního návrhu navrhuji nahradit slova "koordinuje svou činnost" slovem "spolupracuje". Zdůvodnění: Každý z těchto fondů je založený samostatným zákonem a výraz spolupráce je dán kompaktibilitou hospodářských politik federace a republik.

Dále v § 7, odst. 2 původního návrhu původní znění nahradit větou: "Rada fondu je schopna se usnášet a přijímat usnesení, je-li přítomna nejméně nadpoloviční většina členů rady". Zdůvodnění: Při původně navrhované konstrukci v § 7 by stačily k přijetí usnesení 4 hlasy. Můj návrh současně předjímá povinnou účast na jednání rady fondu.

Třetí návrh: v § 9, odst. 1 původního návrhu navrhuji vypustit písm. e). Zdůvodnění: Je nepřijatelné, aby zákon předjímal smluvně dohodnuté příspěvky o podnikatelích a aby tak chování fondu bylo motivováno výší příspěvku podnikatelských subjektů.

Děkuji.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Hofhanzlovi a ptám se po dalších přihláškách do rozpravy. Je tu další přihláška do rozpravy, se dvěma pozměňovacími návrhy se do ní hlásí pan poslanec Křížek. Pane poslanče, máte slovo.

Poslanec Josef Křížek: Vážený pane předsedo, vážené dámy a pánové, dovolte mi, abych přednesl pozměňující návrh k předloženému vládnímu návrhu zákona ČNR o Státním fondu tržní regulace v zemědělství za poslanecký klub LSU.

§ 2, odst. 1, písm. b) - doplnit za středník větu "Provádí regulaci trhu intervenčními nákupy a prodeji zemědělských a potravinářských výrobků"; na "Provádí minimálně za garantované ceny". Jsme totiž jako zemědělci přesvědčeni o tom, že fond tržní regulace by měl plnit také úlohu nejen regulátora trhu, ale také za pomoci těchto prostředků řešit důchodovou situaci zemědělců.

Další pozměňovací návrh se týká § 6, odst. 3, kde za větu: "Místopředsedu a členy rady jmenuje a odvolává zpravidla na návrh předsedy rady fondu vláda České republiky" navrhujeme doplnit tuto větu: "Čtyři členové rady budou jmenováni z řad zemědělců". Samotný § 6 a bod 3 pak změnit takto: "Místopředsedu a členy rady fondu volí a odvolává na návrh předsedy rady fondu ČNR na svém plenárním zasedání".

Děkuji vám za pozornost.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Křížkovi. Kdo má dále příspěvek do rozpravy, ať se přihlásí buď, písemně nebo z místa zvednutím ruky. Prosím, pan poslanec Výborný. Prosím, pane poslanče.

Poslanec Miloslav Výborný: Pane předsedo, dámy a pánové, byl bych nerad, aby to vyznělo jako polemika, ale poslední pozměňovací návrhy, které přednesl pan kolega Křížek, jsou legislativně naprosto neúnosné. Na příklad neznáme pojem "plenární zasedání". Tento pojem se sice užívá, ale v zákoně neexistuje. Tyto návrhy nelze přijmout.

K bodu 3, § 2, dosavadní písmeno b): Ke společné zprávě přišlo několik zcela rozdílných návrhů. Souhlasím s panem poslancem Tlustým co řekl a co také podporuji. Měl bych ale radikální návrh - vrátit se k tomu, co navrhuje vláda, to jest úplně vypustit text společné zprávy, který zatemňuje účel Fondu. Účel Fondu je popsán v tom, co společná zpráva doplňuje a v rámci účelu tohoto Fondu je třeba přiznat to, že vláda správně navrhuje text, který je v původním § 2, odstavec 1, písmeno b) uveden.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Výbornému. Kdo se hlásí dále do rozpravy? Hlásí se pan poslanec Křížek.

Poslanec Josef Křížek: Pane předsedo, dámy a pánové, přijímám výtku pana poslance Výborného. Měním svůj návrh v tomto smyslu: ne plenární zasedání, ale na schůzi České národní rady.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu poslanci Křížkovi. Je další přihláška do rozpravy?

(Nikdo se nehlásil.)

Uzavírám rozpravu a přejdeme k závěrečným slovům. Táži se pana společného zpravodaje zda je schopen projednat pozměňovací návrhy okamžitě nebo zda předkladatel, reprezentovaný místopředsedou vlády a ministrem zemědělství panem Josefem Luxem chce ještě podotknout něco v rámci závěrečného slova. Prosím, pane místopředsedo.

Místopředseda vlády ČR Josef Lux: Pane předsedo, dámy a pánové, jenom reakce na pozměňovací návrhy. Dovolím si vyslovit souhlas s návrhy pana poslance Tlustého a Hofhanzla s tím, že pan poslanec Křížek navrhl dva body ve směru ustanovení povinnosti garantovaných cen s odůvodněním, že Fond by tímto způsobem měl řešit důchodovou situaci v zemědělství. Není cílem činnosti Fondu tržní regulace řešit důchodovou situaci, ale napomoci tvorbě tržního prostředí.

Otázka důchodové situace bude jistě předmětem diskuse ohledně agrárního programu a my hledáme a také předložíme způsoby, jak tuto situaci řešit. Čili nedoporučuji toto řešení.

V § 6, odstavec 3 jsem přesvědčen, že by tam měli být více než 4 zemědělci v Radě a také jsem toto ve své úvodní řeči jasně definoval. Nesouhlasím s tím, aby Radu volila a odvolávala Česká národní rada, protože tento český státní fond je nástrojem řízení. V čele bezesporu musí stát ústavní činitel odpovědný vládě a tržní regulace je fakticky činností exekutivy. Česká národní rada je nejvyšším zákonodárným sborem, ale dle mého soudu by se neměla ujímat výkonu. Čili obsazení Rady Fondu dle mého mínění by nemělo být předmětem politických jednání, ale mělo by být praktickým nástrojem regulace vlády.

Tolik krátce k navrženým pozměňovacím návrhům.

Předseda ČNR Milan Uhde: Děkuji panu ministru zemědělství a prosím pana společného zpravodaje.

Poslanec Viktor Dobal: Vážený pane předsedo, vážené dámy a pánové, protože v rozpravě vystoupili celkem čtyři diskutující a většina společných návrhů směřovala tedy k bodu tři společné zprávy, to jest k § 2, odstavec 1, písmeno b) původního návrhu.

Vzhledem k tomu, že k tomu padlo více návrhů, navrhoval bych, abychom sice hlasovali tak, jak nám ukládá jednací řád, to znamená tak jak jsou vznášeny jednotlivé pozměňovací návrhy v jejich pořadí s tím ovšem, že bych se pokusil - a to se jedná o tento jediný případ, - upozornit vás na návrh pana poslance Výborného a na návrhy pana poslance Tlustého, které chtějí ošetřovat jednu věc.

Proto bych chtěl zdůraznit, že pokud budeme hlasovat o návrhu pana poslance Tlustého na vypuštění z bodu 3 slov "za minimální garantované ceny", pak už bude bezpředmětné dál hlasovat o návrhu pana poslance Výborného, který navrhuje bod 3 ze společné zprávy vypustit. Pane předsedo, dovolil bych si vás požádat, zdali je souhlas s tímto postupem nebo jestli navrhne někdo z poslanců jiný postup.

Předseda ČNR Milan Uhde: Ano, pane společný zpravodaji. Dám hlasovat o způsobu, který jste navrhl, ale předtím uděluji slovo panu poslanci Tlustému.

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedo, vzhledem k charakteru obou pozměňovacích návrhů se domnívám, že je logické, aby se hlasovalo v opačném pořadí, to je napřed o návrhu pana poslance Výborného a teprve poté, pokud nebude přijat, o návrhu mém.

Předseda ČNR Milan Uhde: Je to protinávrh týkající se způsobu hlasování. Ptám se sněmovny, zda ještě někdo chce provést své mínění stran způsobu hlasování, než dám o předložených návrzích týkajících se způsobu hlasování. Budeme tedy nejdříve hlasovat o protinávrhu předneseném panem poslancem Tlustým, abychom nejdříve hlasovali o pozměňovacím návrhu předneseném panem poslancem Výborným.

Kdo je pro to, abychom tento způsob hlasování schválili, ať zvedne ruku. 78 hlasů je pro tento způsob hlasování.

Kdo je proti němu, ať zvedne ruku. 18 hlasů proti.

Musím se zeptat, kdo se zdržel hlasování, ať zvedne ruku. 62 poslanců se zdrželo hlasování. Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat.

Není třeba hlasovat o návrhu, který původně přednesl pan poslanec Dobal, protože nám nezbývá jiný způsob hlasování než ten, který navrhl. Je někdo jiného mínění? Prosím, pane společný zpravodaji, abyste se ujal projednávání pozměňovacích návrhů v tom smyslu, jak jste původně předpokládal.

Poslanec Viktor Dobal: Požádal bych vás, pane předsedo, abychom hlasovali nejdříve o návrhu pana poslance Tlustého, který se týká bodu 3 společné zprávy - vypustit v původním odstavci 1 písmeno b) slova: "za minimální garantované ceny".


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP