Čtvrtek 7. května 1992

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Děkuji. Dávám hlasovat o první části usnesení doplněném původně v bodě 3.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku. 75.

Děkuji.

Kdo je proti? 1.

Děkuji.

Tento návrh byl přijat.

Druhá část návrhu, jak ho formulovala paní předsedkyně, je vlastně doplňující návrh pana poslance Müllera.

Kdo je pro přijetí této části usnesení, ať zvedne ruku? 69.

Kdo je proti? 5.

Kdo se zdržel hlasování? 27.

Tento návrh byl přijat.

Děkuji paní předsedkyně.

Tím jsme projednali tento bod a nyní bych předal slovo paní poslankyni Röschové, která se hlásí s procedurálním návrhem.

Poslankyně Anna Röschová: Pane předsedající, vážená sněmovno, já jsem se sice hlásila od začátku schůze, ale nebylo mi dáno slovo, takže dovolte, abych nyní po skončení tohoto bodu přednesla procedurální návrh a to takový, aby 36. schůze tímto bodem byla ukončena a dva body, které zbývají, byly přesunuty na 37. schůzi a to po bodu 4 programu 37. schůze, který máte před sebou.

Velmi ráda bych stručně odůvodnila tento můj návrh. Na 37. schůzi máme před sebou tři zákony, které jsou velmi důležité. Vím, že vám mnohým nepřipadá jejich důležitost velká, protože jsou to zákony, které se netěší pozornosti veřejnosti, tak jako např. bod, který jsme nyní právě projednávali. Jsou to zákony, které jsou spíše pro pracovníky úřadů, kterých se týkají, ale přesto významově jsou velmi důležité, protože novela federálního zákona o Občanském zákoníku ruší státní notářství a my musíme zřídit katastrální úřady, které musí fungovat od 1. 1. 1993.

A tudíž do konce tohoto volebního období je podle mne nezbytné přijmout tyto tři na sebe navazující návrhy zákonů, takže bych vás žádala o podporu mého procedurálního návrhu z těchto důvodů.

Děkuji vám.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Děkuji paní poslankyni Röschové.

Dámy a pánové, musím se vám omluvit za věc, která se mi povedla už jednou. My jsme před chvilkou hlasovali o dvou bodech usnesení a oba dva jsme odsouhlasili, ale pak jsme měli hlasovat o usnesení jako o celku a to jsem opomenul. Za to se vám omlouvám a chystám se dát o tom hlasovat právě v tomto okamžiku.

Kdo je tedy pro přijetí usnesení jako celku, ať zvedne ruku? 76.

Děkuji.

Kdo je proti? 2. Děkuji.

Usnesení jsme tedy schválili jako celek.

Paní poslankyně Röschová navrhuje přesunout zbývající dva body do další schůze za bod 4. Svůj návrh odůvodnila. Další program, pokud bychom s ním souhlasili, by znamenal, že zbývající dva body by byly přesunuty za bod 4, za blok zákonů, které se týkají notářství a věcí s tím souvisejících.

O tomto procedurálním návrhu dám tedy hlasovat.

Kdo je pro návrh paní poslankyně Röschové, ať zvedne ruku? 74.

Kdo je proti? 3.

Děkuji.

Tento návrh byl přijat.

Dámy a pánové než se budeme zabývat pořadem 37. schůze, dovolte mi, abych pro informaci přečetl fax, který právě došel do ČNR od ředitele FBIS pana Štefana Bačinského:

"Věc: Účast na schůzi ČNR - oznámení.

Dnešního dne, tj. 7. května 1992 v 7.45 hod., mi byla odevzdána "pozvánka - předvolání" na schůzi ČNR s přepisem, stenozáznamu vystoupení poslance pana Jiřího Müllera (otázky na FBIS k podané informaci).

V době od 8.47 do 8.58 hod. jste telefonicky požadovala moji účast, respektive statutárního zástupce, k podání vysvětlení poslancům k připravovanému usnesení ČNR, k vyslechnutí si jejich připomínek.

Informace o zastoupení spolupracovníků bývalé StB v Syndikátu novinářů ČR vám byla zaslána dne 23. dubna 1992, pod čj.: FBIS - 00276/G-92, tak jako i ostatním ústavním orgánům. V případě, že požadujete od FBIS zprávu ve smyslu ustanovení § 3, odst. 2, písm. d) zákona 244/1991 Sb., zašlete nám příslušné usnesení ČNR s konkrétním zadáním ve smyslu zákona o FBIS."

To je tedy fax, který byl odeslán paní předsedkyni a který došel před několika desítkami vteřin na ČNR.

A tím jsme tedy ukončili 36. schůzi ČNR.

(36. schůze ukončena v 10.00 hod.).





Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP