Úterý 28. dubna 1992

Poslanec Josef Veselý: K § 24 za slova "okresní úřad" doplnit "popřípadě správa národního parku" s odkazem na zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny. Pan předkladatel po vysvětlení nemá námitek.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Děkuji. Kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku. 82.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh je přijat.

Poslanec Josef Veselý: V § 29 odst. 1 doplnit, to zřejmě vypadlo z textu, před "zvěře" - "počtu zvěře". Myslím, že je to technická záležitost. Doplnit slovo "počtu".

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Děkuji. Kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku. 95.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh je přijat.

Poslanec Josef Veselý: V § 30 písm. "d" nové znění: "Lovit zvěř kromě prasat divokých a lišek za noci, to je hodinu po západu slunce až do hodiny před východem slunce". Podle pana předkladatele není námitek k přijetí. Čili tam by se vypustili "tetřevi, tetřívci a sluky".

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Takže vypustit "tetřevi, tetřívci a sluky." Prosím, ještě jednou ten návrh přednést. Případně může pomoci sám autor.

Poslanec Josef Veselý: Znění by bylo: "Lovit zvěř kromě prasat divokých a lišek za noci... atd." Vypustit "tetřevů, tetřívků a sluk".

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Je zřejmý tento návrh? Kdo je tedy pro návrh na vypuštění "tetřevů, tetřívků a sluk", nechť zvedne ruku. 69.

Kdo je proti? Nikdo.

Pokud není námitek, mám návrh za přijatý.

Prosím, pokračujte pane zpravodaji.

Poslanec Josef Veselý: Dál písm. "f" nové znění: "Chytat zvěř do ok, na lep a želez, která zvěř okamžitě neusmrtí."

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Děkuji. Kdo je pro tento návrh změny, nechť zvedne ruku. 91.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh je přijat.

Poslanec Josef Veselý: Paní poslankyně Röschová měla pozměňující návrh k § 44 "b" odst. 3, který by zněl: "Na základě předložených oznámení, žádostí a při splnění podmínek, stanovených tímto zákonem rozhodnou okresní úřady s účinností od 1. dubna 1993 o uznání honiteb ve svém obvodu podle tohoto zákona."

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Děkuji. Kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku. 69.

Kdo je proti? Nikdo.

Kdo se zdržel hlasování? 41.

Děkuji, tento návrh byl přijat.

Poslanec Josef Veselý: Pan poslanec Body nenavrhl pozměňující návrh konkrétně k paragrafovanému znění, hovořil o chovu zvěře. Podle našeho názoru je tato věc ošetřena v § 5, odst. 3, kde se říká: "Honitby jsou vytvářeny s ohledem na zájmy chovu zvěře." Čili to není žádný pozměňující návrh.

Pane předsedající, nechte hlasovat o společné zprávě tak, jak byla předložena a s pozměňujícími návrhy, které byly přijaty.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Děkuji.

Kdo souhlasí s návrhem poslance České národní rady Františka Matějky na vydání zákona České národní rady, kterým se mění, doplňuje a upravuje zákon č. 23/1962 Sb., o myslivosti podle sněmovního tisku 597 ve znění společné zprávy výborů ČNR podle sněmovního tisku 637 a podle schválených pozměňovacích návrhů, nechť zvedne ruku. 85.

Kdo je proti? 19.

Návrh zákona je tedy přijat.

(potlesk)

Poslanec Josef Veselý: Vážená sněmovno, já bych vám chtěl poděkovat za sebe, že jste postupovali velice korektně, chtěl bych vám poděkovat i za myslivecký svaz, vlastníky půdy, za Stranu československých podnikatelů, živnostníků a rolníků a chtěl bych vám poděkovat za velice korektní chování.

Děkuji srdečně, pánové a dámy. (potlesk)

Poslanec František Matějka: Vážená paní předsedkyně, vážený pane předsedající, vážená sněmovno doufám, že jste slyšeli tu ránu, která padla, ale vedle mě. Jsem rád, že jsem tuto kalvárii přežil. Chci poděkovat všem, kteří mě na této cestě podrželi a hlavně bych chtěl poděkovat společnému zpravodaji, který má hodně zásluh na tom, že tento zákon dopadl tak, jak dopadl.

Děkuji.

(Potlesk.)

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Děkuji. Já rovněž blahopřeji oběma pánům, i když se zákon netýká tetřevů, tetřívků a sluk, leč divokých prasat.

Chci konstatovat, co vzhledem k stavu této sněmovny považuji za jediné možné řešení, aby proběhlo druhé kolo volby jednoho ze dvou kandidátů, tak jak předeslala již paní ověřovatelka. Není nutné, abyste se, kolegové a kolegyně, do sněmovny vraceli, protože výsledky budou zveřejněny zítra v 9.00 hodin, na což schůzi odročuji.





Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP